» »

kako se montira RAM

kako se montira RAM

primo7 ::

Danes sem sestavil računalnik:
matična Asus P6T, procesor: Intel Core i7 920, grafična Saphire Radeon HD 4890 OC, spomin OCZ DDR3 3x 2GB PC3-12800 1600MHZ,PlatinumXTC. Ko sem prižgal računalnik so delali vsi ventilatorji in lučke, vendar monitorja ni zaznalo in ne morem v Bios. Mislil sem, da je grafična, vendar tudi z drugo je bilo enako. PC sem odnesel znancu, ki se spozna bolje od mene in prva ugotovitev j ebila, da sem narobe vstavil RAM. Plošča ima namreč reže za RAM takšne: črna, oranžna, črna, oranžna, črna oranžna. Jaz sem s tremi moduli napolnil vse črne in rasčunalnik se ni zalafal. On je dal v prve tri: črno, oranžno in črno in pravi, da je prišel v Bios, samo še ni utegnil preveriti če prepozna vseh 6GB. Na internetu nisem našel skoraj nič na to temo. Samo nekaj fotografij na katerih imajo nekateri spomin samo v vseh črnih režah, drugi samo v vseh treh oranžnih. Malo sem zmeden in prosim, če mi zna kdo povedat, kako se pravilno namesti RAM.
Hvala in lep pozdrav!
  • spremenil: primo7 ()

Phoebus ::

Načeloma jih daješ v enako barvo banke (3 moduli), začenši z "DIMM1" (oz karkoli ti piše ob številki 1).
Če si dal v vse črne si dal očitno v 4 5 6, torej bi moral dat v oranžne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Phoebus ()

primo7 ::

Hvala za odgovor. Ampak ko sem dal RAM v vse tri črne reže se monitor ni prižgal. Zdaj se ne spomnim številk ob režah. Samo prva od procesorja je črna, potem oranžna in tako naprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primo7 ()

Pyr0Beast ::

Ponavadi se vse skupaj prvič zažene z eno samo palčko.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Tr0n ::

Asus P6T Manual

Ali po domace povedano - ce imas 3 module, jih das v oranzne (A1, B1, C1), ker ce imas samo v crnih (A2, B2 ali C2), se ti zadeva ne bo zbootala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko ohmov ima tale upor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
262829 (2092) jebiveter2
»

matična plošča + premalo nosilnih vijakov

Oddelek: Strojna oprema
456468 (5904) einstein :P
»

Najlepša barvna kombinacija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579214 (7777) miraldi
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355023 (3151) Riff
»

Napajalnik LC Power 550W - Nasvet

Oddelek: Pomoč in nasveti
142418 (1828) PacificBlue

Več podobnih tem