Forum » Operacijski sistemi » Linux EXT2 in nedosegljive datoteke
Linux EXT2 in nedosegljive datoteke
r5r ::
Na disku imam dve particiji, prva je /boot, druga je /. Obe sta formatirani z ext2 datotečnim sistemom. Nekaj časa nazaj sem v /etc/rc.common dodal določene ukaze, ki jih sistem ob zagonu upošteva, vendar odprtje iste datoteke pokaže prvotno vsebino, torej brez dodanih vrstic.
Če iščem z grep ukaze, mi jih najde v /dev/hda2.
Zanima me, kaj to pomeni in kako se lahko tega v prihodnje izognem.
Če iščem z grep ukaze, mi jih najde v /dev/hda2.
Zanima me, kaj to pomeni in kako se lahko tega v prihodnje izognem.
And it makes me wonder.
OmegaBlue ::
Zakaj uporabljaš ext2?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Menda je za Compact Flash pomnilnik primernejši ext2. Je v tem težava?
And it makes me wonder.
Daedalus ::
Nah, sam ext2 je f k*rcu, ker ni niti journaled. Rajši daj ext3, pa čimbolj omeji zapisovanje na kartico. Meaning - nič swapa na kartici, logiranje na minimum al pa nekam drugam, mountaj vse partcije noatime. Kar se pa tiče oneg problema s fajlom pa... beats me.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ni ravno rc.common je pa /etc/init.d/done. Obstaja verjetnost, da jo je kakšna nadgradnja sistema prepisala, vendar me zanima, zakaj bi potem vsebina še vedno obstajala na disku. Ali pač ostane.
And it makes me wonder.
Daedalus ::
Jah, če jo lahko grepneš direkt z diska, pol je tud to opcija. Je pač zapisalo novo verzijo datoteke nekam drugam, ko staro in je tisti zapis (zaenkrat) ostal.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15939 (7871) | LuGi |
» | Linux, pobrisane particije in recoveryOddelek: Operacijski sistemi | 2688 (2262) | 5er--> |
» | xp in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1182 (1007) | 'FireSTORM' |
» | [Gentoo] Kernel upgrade (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4906 (4432) | Trubadur |
» | Linux datotečni sistemiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2710 (2710) | Brane2 |