» »

še en nov računalnik :)

še en nov računalnik :)

malinavc ::

odloču sm se da bom zamenju mašino(C466 navit,128 rama,16gb disk...)
Pr Mlacomu sm nabral za 250 k SIT naslednje:
ABIT KT7A SOCKET A ATX 42.245
AMD THUNDERBIRD 850 36.057
CHROM ORB SOCKET A 3.213
256MB PC133 7.5ns CAS3 MT SDRAM 30.940
IBM DTLA 45GB 7200 ATA100 51.051
GUILL 3D PROPHET II MX 32 RET 28.900
TEAC CDR54W 4/4/32 IDE OEM 31.535
CREATIVE LIVE PLAYER 5.1 OEM 24.157
248.098 SIT
ostalo navlako(monitor,disketnik,ohišje,tipkovnica,miška...) bom obdržu...

Zanima me če bi vi kej spremenili...aja..RW bom ostal sm pr 4x speed...Pa še to, 99% sem šur de plata podpira ATA100 nism pa 100% tak da nej kdo potrdi,..na kolk se bo dal kej procesor navit, vsaj na 1,1Ghz upam...
Najbolj me pa zanima tole: a ima Mlacom kvalitetno robo al ne?k pred leti sm slišu de je to kao najbolj v k***u firma, dandanes pa slišim kontra...tak da...mah...
0:)

ChiefThunder ::

Tb bi pomoje lohka navil malo pod 1100, kaj več z ustreznim hlajenjem. Kt7 ne podpira ATA100, podpira ga pa KT7 raid. Jazst sem kupu pr mlacomu, sem dubu slab procesor( nesreča), zjebano plato in zjeban krom orb, sam so mi pol vse zamenjal, k je blo v garanciji. ;)

CCD ::

Jez bi zamenu plato. Namest Abitke bi (beri bom) kupu Epox 8KTA3+. Ima glih tko VIA KT133A, podpira RAID, cenejša je od Abitke, debug LED ma, podpira zelo visoke voltaže procesorjev (uporabno za nadgradnje) in ji je na nekaterih straneh ratal dobit 1. mesto za overclockanje (Vcore, Vio, ...). Edina težava naj bi bila v namestitivi večjega hladilnika (ker ma tolk velik je vse zlo skupi stlačen) ampak se to da obit. Najvažnejše je, da je super STABILNA! - Baje so Abitke nezanesljive, ktera dela, dela super, sam morš dobro dobit:D:D:D
Če že kupuješ ploščo z raidom bi mogoče raje kupil dva manjša diska in sestavil raid stripping. Če pa raida ne rabiš pa obstaja EP-8KTA3, ki pa vseeno podpira ATA100, samo brez raida je (en čip manj na plati)! Za tako plato je cena zlo ugodna - pri Mlacomu je 43078 (z DDV).

ChiefThunder ::

Se strinjam z omasom, raj Epox nabav.

mojsterpeter ::

ram nabavi cas2 Micron ali Infineon v Mlacomu ker je samo še jurja dražji od cas3plato pa Epox 8KTA3+ pri Megahit-u
ill communication

malinavc ::

EPOX 8KTA3 ATA100 ATX je pr Mlacomu 38.675 , pri Megahitu pa 38,318, tak da razlike skor ni, a ma Megahit bolš robo?Opažam de majo cene kr podobne, a se mi bol splača it k Megahitu kupt? Na kolk bom lohk pol kej navil Tbirda 850 s to plato?

CCD ::

Jest bi reku Mlakom. Imajo namreč občutno nižje cene procesorjev (T800 pr Megahitu je 1000 dražji kot T850 pr Mlacomu), al pa Megahit že cel mesec ni obnovil cenika na netu. Vsekakor bi jaz najprej poklical. EP-8KTA3+ dobijo v Mlacomu baje v ponedeljek (ko naj bi prišla roba iz Am.), če majo uno brez raida ne vem, vem pa da je mel Megahit še v sredo vsaj ene 5 plat 8KTA3. Lahko pa plato kupiš pr Megahitu potem pa neseš h Mlakomu vgradit njihov procesor:D.
Če pa hočeš zvedet več o plati in overclockabilnosti, pa klikni tle. To je en review te plate z vsemi podatki, na dnu strani je pa še link Overclocking and Benchmarks. Ker se je Epox skušal čim bolj približati tudi overclockerjem so se sigurno max. potrudili in plošča ne bi smela razočarati. Če pa prejšnja stran ne bo dovolj pa obstaja še tale, kjer je sicer več poudarka na novem viinem čipsetu, a je bila plošča prav tako zelo pozitivno ocenjena.

malinavc ::

hmm...kolk sm opazu ma ta Epoxova plata integriran sound, a se ga da disablat?
...odvisno s katere perspektive gledamo...

malinavc ::

pa še to, a se da gor dat Chrom Orba al ne, k na velikih straneh sm opazu de se ga ne da in za Abitovo sm bral de se ne da?

A je to kej res al ne, k so res kondenzatorji bliz?
...odvisno s katere perspektive gledamo...

ChiefThunder ::

Integriran zvok se da izklopiti, krom orb pa na abitovo ploščo pride. Če ti bojo to sestavil na servisu, ti bodo že oni gor dal zadevo, tko da ni panike. (govorim za KT7), sam pomoje bi krom orb pršu na epox.

me2rd ::

Megahit na samovgradnjo ne prizna garancije!!!
POZOR !!!

Ark4nge| ::

Naj ti u štacuni sestavijo, ker je najbolj varno, pa še če bo kej narobe ti ne bodo težili :D
Višje! Hitreje! Močneje!

mojsterpeter ::

Kup pr Mlacomu vse po delih (sori sm mislu da nimajo Epoxa), pa manj komplicirajo z garancijo kot pri Megahitu. Chrom orba pa že v štacuni nacentrirej na plato da vidš če paše - montirat ga morš pa itak sam zarad termalne paste.
ill communication

ABX ::

Če ti bojo Crom-orb nataknili v štacuni boš dobil uni termalni trak ki smrdi, L1 mostički ne bojo pobarvani in čipovja KT133A ne boš izkoristil.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

luni ::

drugo so ti ze vsi povedali, jaz bi ti svetoval le, da vzames raje TBirda 800, ker se glede na ceno/OC bolj splaca... glede plate se bom raje vzdrzal, ker jih bom vse glih te dnih testiral, pa bom ze pol povedal svoje :))
Artificial Intelligentia

Justy ::

Luni to so besede, daj cimprej te plate stestiraj (ce se le da;)), k s frendom tud zdej glih nou comp kopujeva pa bi blo zlo zazelen ce bi se ti to mal prej stestiral....
Se ze veselim:D

Can ::

Ti kar pri Mlakomu nabavi, jaz in frendi smo tam kupili že kar nekaj mašin in vedno vse brez problema, cene imajo pa itak najbolj ugodne!
Najbolj u k***u firma je zihr ARTS, kmalu za njim pa Mrak!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naj stabilna,bolsa,SDR plata.Kdo je?

Oddelek: Pomoč in nasveti
211220 (1019) VASkO
»

Socket A plosca

Oddelek: Kaj kupiti
131015 (891) G[e]c
»

Kaj kupt (proc., plata, ram)?

Oddelek: Kaj kupiti
382116 (1460) Enzo77
»

Ha, ha, ha

Oddelek: Kaj kupiti
141464 (1026) rookie
»

Kaj se bol izplača Epox ali Soltek

Oddelek: Kaj kupiti
151768 (1525) Kaiser

Več podobnih tem