Forum » Programiranje » insert iz select top 5 from...
insert iz select top 5 from...
saule ::
Malo se je zataknilo pri "spoznavanju" SQL-a...
Imam 2 MS SQL (2005) tabeli, ki sta "identični" - eno sem naredil iz druge. Sedaj bi pa želel v eni od teh tabel poiskati zadnjih, recimo, 5 zapisov ki ustrezajo nekem kriteriju in nato te zapise zapisati v drugo tabelo.
S spodnjim najdem tisto kar iščem:
... ampak nikakor ne morem sestaviti stavka, da bi mi sedaj te celotne 3 vrstice zapisalo v drugo tabelo.
Imam 2 MS SQL (2005) tabeli, ki sta "identični" - eno sem naredil iz druge. Sedaj bi pa želel v eni od teh tabel poiskati zadnjih, recimo, 5 zapisov ki ustrezajo nekem kriteriju in nato te zapise zapisati v drugo tabelo.
S spodnjim najdem tisto kar iščem:
select top 5 * from table_name where column_name = 'Nekej' order by ID desc;
... ampak nikakor ne morem sestaviti stavka, da bi mi sedaj te celotne 3 vrstice zapisalo v drugo tabelo.
borchi ::
tale select... into... from... se mi zdi, da ne bo delal za insertiranje v že obstoječo tabelo.
insert
into [InsertTable]
select top 5 *
from [SourceTable]
where blabla
bo pa delal.
insert
into [InsertTable]
select top 5 *
from [SourceTable]
where blabla
bo pa delal.
l'jga
saule ::
@tmz
Odlično!! Zame je ta rešitev super - brez problema lahko tabelo pred vnosam pač izbiršem. thx!
@borchi
To varianto sem probaval ampak takole ne dela. Najprej zajamra da ni definiran, ko definiraš pa zajamra da on ta stavek sicer razume ampak da mu ni všeč :)) Kolikor sem gledal bi moral narediti subquery ampak mi ni ratalo spisat.
lp
Odlično!! Zame je ta rešitev super - brez problema lahko tabelo pred vnosam pač izbiršem. thx!
@borchi
To varianto sem probaval ampak takole ne dela. Najprej zajamra da ni definiran, ko definiraš pa zajamra da on ta stavek sicer razume ampak da mu ni všeč :)) Kolikor sem gledal bi moral narediti subquery ampak mi ni ratalo spisat.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL vprašanjeOddelek: Programiranje | 1129 (728) | MrStein |
» | SQL vprasanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8432 (5111) | BivšiUser2 |
» | postgreSQL pomočOddelek: Programiranje | 2060 (1395) | klemenSLO |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7453 (5511) | travica |
» | mysql, insert, values, selectOddelek: Programiranje | 1862 (1689) | slosi |