Forum » Operacijski sistemi » Inštaliral OSX na PC, nato pa zašvical...FULL.
Inštaliral OSX na PC, nato pa zašvical...FULL.
ManDriver ::
Tkole je blo. Na netbuka od kolegice (Asus Eee 1000HE) sem na prosto particijo diska inštaliral OSX (10.5.6), šlo je kot po maslu. BUT! Ko sem sistem vnovič zagnal - prišel v Darwin bootloader in izbral Win XP, zadeva zmrzne. Kaj narest, da bodo tudi Windowsi oživeli? Aja - restore iz skrite particije sem že probal, vendar ne pomaga. Ob zagonu dobim "NTLDR missing".
LP, ManDriver
LP, ManDriver
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?
Sisko101 ::
Poskusi izklopiti hitri zagon v biosu, če pa to ne bi delalo, pa še pobrisati EFI particijo z diska, to bi znalo rešiti problem. Če bo ratalo, pa še povej, katero distribucijo si naložil (in kaj ne dela :), da poskusim še sam :)
Tilen ::
Podobno mi je naredila instalacija FreeBSD-ja zraven Windows 7. BSD je deloval, windows pa je imel svoje hibe in se ni hotel zloadat ceprav je izbira v bootloaderju bila. No, probal sem nekaj za kar sem bil 99% da ne bo delovalo - Win 7 dvd, 1st boot device in potem REPAIR. Začuda je popravilo vse v pol minutke. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
SmeskoSnezak ::
repair dela čudeže ;) Včasih pomaga tud simpl ukaz mbrfix al neke takega, sn prebral. Možno da se zagonski sektor "poškodal". Tolko sn zvedo od sošolcov.
@ Pusti soncu v srce... @
MAX34216 ::
točno tako, daš win xp boot cd noter, greš pod recovery console, pa vtipkaš ukaza ki jih je podal predhodnik...
Ja, sem probal tudi s fixboot in fixmbr, ampak brez uspeha. Očitno mi je OSX sistemsko particijo čist zjahal, ker tudi restore iz priloženega DVD-ja (Win XP - Norton Image Ghost) ni bil možen. No, nazadnje sem z inštalacijskim cd-jem od Win XP pro zbrisal in nanovo formatiral vse (4) particije - zanimivo je, da s quick format particije, kjer je bil prej OSX (HFS+) sploh ni bilo možno formatirati; nato pa restoral iz DVD-ja Winse. Si ne bi mislil, da je OSX na PC-ju tako trdovratna zadeva. Hvala za nasvete @all !!!
LP,
ManDriver
LP,
ManDriver
--
Poskusi izklopiti hitri zagon v biosu, če pa to ne bi delalo, pa še pobrisati EFI particijo z diska, to bi znalo rešiti problem. Če bo ratalo, pa še povej, katero distribucijo si naložil (in kaj ne dela :), da poskusim še sam :)
Hitri zagon sem imel v biosu ves čas izklopljen.
Distribucija je bila Ipc OSx86 Universal, po vseh post-install postopkih mi je delalo vse razen wlan-a (čeprav naj bi Ralink imel uradne gonilnike za OSX na svoji strani). Vsaj kolikor sem uspel na hitro testirati.... Mogoče bi moral za dual boot naložit Chameleon bootloaderja.
LP,
ManDriver
--
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | letni popis materialaOddelek: Loža | 3142 (2387) | Yohan del Sud |
» | DD-WRT ali TOMATO?Oddelek: Omrežja in internet | 2191 (1687) | ManDriver |
» | KDE 4.2.4 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7593 (5436) | vbohinc |
» | Cpu Fan ErrorOddelek: Strojna oprema | 1628 (1316) | Hexx |
» | HackintoshOddelek: Programska oprema | 1722 (1550) | aston12 |