» »

Multi touch - poizvedbe

Multi touch - poizvedbe

De_Man ::

Lep pozdravvljeni uporabniki foruma:d!

Imam par vprašanj glede multi touch mize. Najprej me zanima, če mogoče gdo ve kakšen material se uporablja za zaslon. Vem, da se lahko uporabi pleksi steklo s plastjo silikona. V mislih sem imel, če je mogoče dobiti steklo, ki je že nareto po sistemu, ki se uporblja za takšne namene.

Upam, da je na formu kakšen profesionalen fotograf ali kamerman, ker me zanima ali je bolje imeti ir kamero ali kamero z ir filtrom pri snemanju ir žarkov.

Hvala vam za vašo odgovore in upam, da mi boste lahko pomagali.

Če mi ne znate odgovoriti na prvo vprašanje, mi prosim odgovorite vsaj na drugo če kdo zna.
:|

Hvala

noraguta ::

za ir kamero ponucaš kar navadno kateri odstraniš filtre. Ir filtre dodaš , če moti "ozadje". za začetek se lahko igraš kar z kakim webcamom. na netu najdeš kateri modeli so se ljudem najbolje obnesli za IR spekter. za samo izvedbo boš najbržda našel največ primerov pod "gaze tracking"(sledenje pogledu. kjer se uporabljajo podobne tehnike.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Tear_DR0P ::

imaš na voljo touch folje, ki jo nalepiš na kakršno koli steklo in dela, imaš takšne, ki jo lahko samo na določene vrste, ampak jo nalepiš tako, da se ne dotikaš folije - samo vse te folje so drage. druga možnost so kamerce

http://danielturing.com/blog/category/t... - tale tip je ful nice in bi ti mogoče celo kaj več znal razložit,svoj prototip je pa tud v kiberpipi v LJ pokazal
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

najleša hvala za odgovore.
to me zanima ker sem se tega projekta odločil v okviru šole in mi prav pridejo prav vse informacije
res hvala.

zanima me če mogoče gdo pozna koga ki se ukvarja s pleksi stekli da se malce pogovorim z njim glede tega

imam pa še eno vprašanje ali morajo imeti ledice poseben material da se od njega odbijajo (kakšen)

hvala vam

Zgodovina sprememb…

• spremenil: De_Man ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnostna kamera - backdoor - Sricam

Oddelek: Informacijska varnost
185925 (5437) poweroff
»

Kazen za (ne)uporabo vinjete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9121402 (16585) darkolord
»

web camera v temi

Oddelek: Kaj kupiti
152321 (1778) iskra
»

IR filter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51443 (1393) PhotoBlaz
»

Kje lasersko razrežejo pleksi?