Forum » Programiranje » perl vprašanje
perl vprašanje
bobyx ::
Ponovno me zanima nekaj v zvezi s perlom.
Ali obstaja kakšen preprost ukaz da bi datoteko skopiral iz nekega mesta na drugo in pri tem zamenjal že obstoječo datoteko - oziroma če obstaja tudi ukaz za izbris datoteke.
Najlepša hvala za odgovore...
Ali obstaja kakšen preprost ukaz da bi datoteko skopiral iz nekega mesta na drugo in pri tem zamenjal že obstoječo datoteko - oziroma če obstaja tudi ukaz za izbris datoteke.
Najlepša hvala za odgovore...
b ::
za brisat imas unlink(), za kopiranje pa nisem zihr ce obstaja kaj vgrajenega, ne shufflam prav pogosto filetkov sem ter tja. Ce ne gre drugace, uporabi sys("cp file newfile"), samo pazi na shell metacharacterje ipd.
No, zdaj sem pogledal, kopiras lahko na istem filesystemu tako, da najprej uporabis link(), nato pa (ce je link uspel) unlinkas staro ime.
lp,
Borut.
No, zdaj sem pogledal, kopiras lahko na istem filesystemu tako, da najprej uporabis link(), nato pa (ce je link uspel) unlinkas staro ime.
lp,
Borut.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: b ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bat fileOddelek: Pomoč in nasveti | 1338 (860) | chrush |
» | izdelava bat datoteke za kopiranje v mrežiOddelek: Programiranje | 1010 (927) | dolenc |
» | XP HOME- datoteke za pomoč in podporoOddelek: Operacijski sistemi | 1204 (1045) | fosil |
» | Shell scriptaOddelek: Programiranje | 1451 (1055) | BigWhale |
» | Kako bi napisal .bat file, da bi ...Oddelek: Programiranje | 1908 (1354) | AtaStrumf |