Forum » Omrežja in internet » Redirect ob nedosegljivosti strani
Redirect ob nedosegljivosti strani
Soor ::
Pozdravljeni,
zanima me, če je možno preusmeriti stran, če server ni dosegljiv?
Imam svoj server in nanj preusmerjeno domeno. Včasih server izklopim - sicer redko, ampak se zgodi.
V tem primeru bi želel, da se mi domena preusmeri na nek free host, kjer bi imel neko simple stran, da sem trenutno nedosegljiv ker...
Je to možno?
lp
zanima me, če je možno preusmeriti stran, če server ni dosegljiv?
Imam svoj server in nanj preusmerjeno domeno. Včasih server izklopim - sicer redko, ampak se zgodi.
V tem primeru bi želel, da se mi domena preusmeri na nek free host, kjer bi imel neko simple stran, da sem trenutno nedosegljiv ker...
Je to možno?
lp
Soor ::
Mi lahko prosim malo bol natančno poveš, kaj je treba storiti?
Kaj naj še eno nastavitev DNSa naredim na drugi IP in zvišam/znižam ttl?
Pa še morem kaj prioriteto nastaviti? Tip ostane A?
Kaj naj še eno nastavitev DNSa naredim na drugi IP in zvišam/znižam ttl?
Pa še morem kaj prioriteto nastaviti? Tip ostane A?
jini ::
deniva, da se spomniš, da boš čez 24 ur ugasnil strežnik in da imaš ttl za A zapis nastavljen na 24 ur. v tem primeru sedaj spremeniš ttl od A zapisa na neko majhno vrednost. jutri, preden ugasneš strežnik, spremeniš A zapis, da kaže na ip od rezervnega strežnika. ugasneš strežnik. ko primarni strežnik ponovno dela, popraviš A zapis, da kaže na ip primarnega strežnika in zvišaš ttl. načeloma je ttl lahko nizek tudi ves čas, če vzameš v zakup, da bo tvoj dns odgovarjal na več poizvedb.
Ziga Dolhar ::
Ugly hack. Domeno usmeriš na "vedno delujoči" naslov. Nato na onem naslovu preveriš, ali server dela, in preusmeriš tja. Če ne dela, preusmeriš drugam oz. sam serviraš.
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z DNS strežnikomOddelek: Omrežja in internet | 4605 (3797) | Bakunin |
» | Zamenjava ISP-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 5468 (4645) | NeMeTko |
» | pomoč: lastna domena, domači ftp strežnikOddelek: Omrežja in internet | 2409 (2091) | bluefish |
» | Redundančni strežnikOddelek: Izdelava spletišč | 1122 (1122) | Lucio |
» | lastna domena z dinamicnim IPjem. Kako?Oddelek: Omrežja in internet | 1699 (1555) | sgdjkdlsugi4 |