Forum » Znanost in tehnologija » Protokol
Protokol
Temo vidijo: vsi
MaCoFaCo ::
Kot jaz razumem ta projekt, gre le za malce bolj napredno bazo podatkov. Zadeva bi lahko služila kot pripomoček nekemu drugemu AI sistemu oz. pripomoček človeku/otroku za učenje. Kaj več pa od tega projekta (po moje) ni pričakovati.
Double_J ::
Če bi hotel, da to dela bi rabil ogromno bazo, za kako osončje.
To je tako kot igranje šaha brez computinga.
Dve šivanki...
Okapi ::
Naša naloga je samo pridobiti tistih 10^X operacij na sekundo.
Popolnoma zgrešeno razmišljanje. Človeški možgani v resnici ne slovijo po hitrosti. Računalnik, tudi zelo povprečen in zastarel, vse živo izračuna veliko hitreje kot človek z možgani.
In za simulacijo pameti, ustvarjalnosti, hitrost sploh ni pomembna. Neverjeten dosežek bi bil že, če bi računalnik nekaj, kar človek ugotovi recimo v minuti, pogruntal/"izračunal" v enem dnevu, ali v enem mesecu. Pa ne more.
Kaj to pomeni? Že danes lahko računalnik simulira zmogljivost računalnika čez 10 ali tudi čez 100 let, samo da pač za to porabi več časa. Kar bo računalnik čez 10 let izračunal v 1 sekundi, danes izračuna v 1 uri, ali 1 dnevi, ali 1 mesecu. Časovni okvir je za simulacijo človeške pameti v resnici povsem nepomemben. Računalnik dandanes ne more simulirati milijonkrat počasnejših človeških možganov, kar pomeni, da jih ne bo mogel simulirati v real time niti milijonkrat hitrejši računalnik.
Potreben bo preboj v programiranju.
O.
_Enterprise_ ::
Kot jaz razumem ta projekt, gre le za malce bolj napredno bazo podatkov. Zadeva bi lahko služila kot pripomoček nekemu drugemu AI sistemu oz. pripomoček človeku/otroku za učenje. Kaj več pa od tega projekta (po moje) ni pričakovati.Precej bolj napredna baza podatkov. Baza podatkov je Wikipedija, napredna baza podatkov pa so podatki z Wikipedije, med seboj povezani z osnovnimi jezikovnimi interakcijami. Ko imaš enkrat to, dela ni več veliko. Manjka še par dodatnih podatkov, ki narekujejo postopke obdelave podatkov in ukaze, pa je.
Če bi hotel, da to dela bi rabil ogromno bazo, za kako osončje.V tem postu sem bolj malo razumel, verjetno me tudi ti prej nisi ...
ABX ::
Naša naloga je samo pridobiti tistih 10^X operacij na sekundo.
Popolnoma zgrešeno razmišljanje. Človeški možgani v resnici ne slovijo po hitrosti. Računalnik, tudi zelo povprečen in zastarel, vse živo izračuna veliko hitreje kot človek z možgani.
In za simulacijo pameti, ustvarjalnosti, hitrost sploh ni pomembna. Neverjeten dosežek bi bil že, če bi računalnik nekaj, kar človek ugotovi recimo v minuti, pogruntal/"izračunal" v enem dnevu, ali v enem mesecu. Pa ne more.
Kaj to pomeni? Že danes lahko računalnik simulira zmogljivost računalnika čez 10 ali tudi čez 100 let, samo da pač za to porabi več časa. Kar bo računalnik čez 10 let izračunal v 1 sekundi, danes izračuna v 1 uri, ali 1 dnevi, ali 1 mesecu. Časovni okvir je za simulacijo človeške pameti v resnici povsem nepomemben. Računalnik dandanes ne more simulirati milijonkrat počasnejših človeških možganov, kar pomeni, da jih ne bo mogel simulirati v real time niti milijonkrat hitrejši računalnik.
Potreben bo preboj v programiranju.
O.
Ne glavni razlog da mi počasneje pridemo do določenih ugotovitev kot računalnik je ker naša komunikacija potuje bistveno počasneje kot elektrika v izredno majhnem prostoru. Možgani znajo dosti več procesirat kot današnji računalniki, problem je ker te informacije potujejo počasi, kar nam da čuden občutek ko si predstavljamo povezavo z CPU.
Računalniki so neumni ker nimajo dovolj computing powerja, ampak to bo rešeno v kratkem. Prave AI pa še nimamo, ker jasno bi znala delovat tudi na počasnejšem CPU. Ampak tudi ta problem bo rešen, tako ali drugače.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
V tem postu sem bolj malo razumel, verjetno me tudi ti prej nisi ...
Čim manjši computing uporabljaš, večjo bazo moraš imeti.
Dve šivanki...
Nobenih prebojev v programiranju ni treba. Ni youtuba, potem pa naenkrat je.
Dve šivanki...
Thomas ::
Paralelnost v človeških možganih je računsko isto kot X teraflopov računalnika. Ki je tudi paralelen, če ima milijon procesorjev. Manj paralelen, a s hitrejšimi podenotami.
To se zvede vse na isto, computing je esenca, brez katere bi morala biti baza vseh možnih šahovskih partij "galaktična". Pa še potem je preprost izračun, kaj optimalno sledi dani poziciji according to THE BOOK, nujen.
To se zvede vse na isto, computing je esenca, brez katere bi morala biti baza vseh možnih šahovskih partij "galaktična". Pa še potem je preprost izračun, kaj optimalno sledi dani poziciji according to THE BOOK, nujen.
Seveda, rezultate že narejenega computinga se splača shranjevat in jih po potrebi klicat, nedvomno.
Vendar shranjevanje ima svoje meje. Kmalu je poln ves RAM, pa če si predelal 100 milijard galaksij vanj. Komot ga nafilaš s prvimi decimalkami števila PI. Prvih gugol ne gre not.
Gre pa zlahka algoritem za njihov izračun. Plus če si pameten, še kontrolni algoritem, ki taka izračunavanja prekine, preden postanejo nevaren labirint.
Vendar shranjevanje ima svoje meje. Kmalu je poln ves RAM, pa če si predelal 100 milijard galaksij vanj. Komot ga nafilaš s prvimi decimalkami števila PI. Prvih gugol ne gre not.
Gre pa zlahka algoritem za njihov izračun. Plus če si pameten, še kontrolni algoritem, ki taka izračunavanja prekine, preden postanejo nevaren labirint.
Samo sploh da imaš hudo bazo, si moral predhodno opraviti computing.
Torej v vsakem primeru rabiš veliko computinga.
Torej v vsakem primeru rabiš veliko computinga.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Tako je. Baza znanja je samo cached thougts. Cached computing.
Tle je vse precej jasno in čisto, nobenih velikih skrivnosti in nobenega bavbava.
Tle je vse precej jasno in čisto, nobenih velikih skrivnosti in nobenega bavbava.
Saladin ::
Mene zanima sledeče:
A je VSA individualna osebnost shranjena v malih/velikih možganih ali je morda osebnost razširjena še po kakem drugem živčevju po telesu (hrbtenjača, itd.)?
Skratka, a "možgani v hipotetični posodi, v nadomestnem biloškem/mehanskem telesu ali skopirani v digitalno obliko" zajemajo ves posameznikov intelekt, značaj in spomine?
A smo ljudje (osebnostno) res zgolj možgani z I/O telesom ali smo morda bolj integrirani z našim telesom od tega (če pozabimo za trenutek psihološke travme zaradi telesnih defektov)?
A je VSA individualna osebnost shranjena v malih/velikih možganih ali je morda osebnost razširjena še po kakem drugem živčevju po telesu (hrbtenjača, itd.)?
Skratka, a "možgani v hipotetični posodi, v nadomestnem biloškem/mehanskem telesu ali skopirani v digitalno obliko" zajemajo ves posameznikov intelekt, značaj in spomine?
A smo ljudje (osebnostno) res zgolj možgani z I/O telesom ali smo morda bolj integrirani z našim telesom od tega (če pozabimo za trenutek psihološke travme zaradi telesnih defektov)?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Še celi možgani niso potrebni - je precej redundance in nekateri deli sploh ne sodelujejo pri zavesti, ampak samodejno nadzorujejo delovanje telesa, dihanje in take reči, in jih brez telesa niti ne bi potreboval. Izven možganov ni pa nič.
O.
O.
innerspace ::
S.>Skratka, a "možgani v hipotetični posodi, v nadomestnem biloškem/mehanskem telesu ali skopirani v digitalno obliko" zajemajo ves posameznikov intelekt, značaj in spomine?
Ze ce najprej pomislis, da so mozgani le organ med mnogo organi, ki sestavljajo telo, ugotovis da imajo kot vsak organ lastne specificne funkcije, ki pa delujejo v kontekstu s funkcijamu drugih organov.
Trdit, da se v mozganih nahaja zavest, je precej nesmiselno...namrec v mozganih se dogajajo funkcije misljenja v odnosu s kemikalijami in elektricnimi impulzi, ki jih posreduje celo telo. Pa se marsikaj drugega se dogaja.
Ce pogledas le mozgane in misli skozi zivljenjska obdobja, lahko ugotovis, da so doloceni vzorci ki se pojavljajo glede na starost, spol, pa tudi letne case in ostale cikluse v naravi.
Je pa res da se da z raziskavami mozganskih dejavnosti razbrat v katerem delu je ob dolocenih stimulacijah vecja aktivnost, torej kateri del je za kaj "odgovoren".
Zal se tega ne da kar posplosit na "zavest", saj je zavest le posledica dolocenih delovanj, recimo cutil in organov za sprejemanje raznih sevanj in snovi iz okolice(svetloba, zvok, delci v zraku...).
Tu gre predvsem za vprasanje individualne zavesti, ki je vecinoma v domeni filozofije.
Kaksna bi recimo bila razlika med mozgani psa in macke, ce bi bili v posodah brez teles? Ce odmislis computing, kaj ostane?
Ze ce najprej pomislis, da so mozgani le organ med mnogo organi, ki sestavljajo telo, ugotovis da imajo kot vsak organ lastne specificne funkcije, ki pa delujejo v kontekstu s funkcijamu drugih organov.
Trdit, da se v mozganih nahaja zavest, je precej nesmiselno...namrec v mozganih se dogajajo funkcije misljenja v odnosu s kemikalijami in elektricnimi impulzi, ki jih posreduje celo telo. Pa se marsikaj drugega se dogaja.
Ce pogledas le mozgane in misli skozi zivljenjska obdobja, lahko ugotovis, da so doloceni vzorci ki se pojavljajo glede na starost, spol, pa tudi letne case in ostale cikluse v naravi.
Je pa res da se da z raziskavami mozganskih dejavnosti razbrat v katerem delu je ob dolocenih stimulacijah vecja aktivnost, torej kateri del je za kaj "odgovoren".
Zal se tega ne da kar posplosit na "zavest", saj je zavest le posledica dolocenih delovanj, recimo cutil in organov za sprejemanje raznih sevanj in snovi iz okolice(svetloba, zvok, delci v zraku...).
Tu gre predvsem za vprasanje individualne zavesti, ki je vecinoma v domeni filozofije.
Kaksna bi recimo bila razlika med mozgani psa in macke, ce bi bili v posodah brez teles? Ce odmislis computing, kaj ostane?
Mene zanima sledeče:
Nekdo pravi da pri transplantu organov bolnik dobi tudi del nove osebnosti, zame je to neumnost. Po isti logiki če bi zgubil roko, bi zgubil del duše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
To naj bi bila duša.
Po moje je duša odvisna od computing power možganov.
Po moje je duša odvisna od computing power možganov.
Kaj pa ce bi rekel obratno, da je computing power odvisen od duse?
Namrec ce privzames povprecno pojmovanje duse kot nekaj nesmrtnega, je nujno da obstaja pred telesom in po njem, torej bolj vpliva na delovanje computinga kot obratno.
Lahko pa sploh ne razmisljas tako in ugotovis da duse ni:)
Kaj potem ostane?
Kaj pa ce bi rekel obratno, da je computing power odvisen od duse?
Namrec ce privzames povprecno pojmovanje duse kot nekaj nesmrtnega, je nujno da obstaja pred telesom in po njem, torej bolj vpliva na delovanje computinga kot obratno.
Lahko pa sploh ne razmisljas tako in ugotovis da duse ni:)
Kaj potem ostane?
Jaz si ne razlagam dušo po krščansko. Zame duša je posledica computing powerja, ne pa obratno. Zato duša je nekaj kar se razvija z možgani, ko se rodimo je minimalna, postane boljša in počasi umre.
Duša brez stroja(za zdaj biološkega) ne more obstajat.
CD ima določene podatke, ampak enkrat ko se razbije, so tej podatki za vedno zgubljeni.
Če misliš da duša definira computing power, potem naj bi imeli intelektualci najboljšo dušo?
Duša brez stroja(za zdaj biološkega) ne more obstajat.
CD ima določene podatke, ampak enkrat ko se razbije, so tej podatki za vedno zgubljeni.
Če misliš da duša definira computing power, potem naj bi imeli intelektualci najboljšo dušo?
Zgodovina sprememb…
Katera religija mislite da bo prevladala, če sploh jih bomo imeli, v protokolu?
Če zagovarjaš da se možgani posledica duše, kako si razlagaš bolezni? Pokvarjena duša?
Bolezni so posledice zunanjih ali notranjih vplivov.
Nimajo veze z duso, saj delujejo na telo.
Ce pa mislis na dusevne bolezni, so pa "napaka v programu" neke sorte, bad software, prevec nerazvrscenih informacij...kar hoces.
Aja, po mojem(nisem katolik ali kak drug vernik) dusa nima neke veze niti s pocutjem, je na nezaznavni strani...jo pojmujem kot princip ustvarjanja in preurejanja, lahko bi ji rekel tudi inteligenca, pa ni lih to.
Ne bom zdej razglabljal, grem na koncert za duso:)
Ce pa mislis na dusevne bolezni, so pa "napaka v programu" neke sorte, bad software, prevec nerazvrscenih informacij...kar hoces.
Aja, po mojem(nisem katolik ali kak drug vernik) dusa nima neke veze niti s pocutjem, je na nezaznavni strani...jo pojmujem kot princip ustvarjanja in preurejanja, lahko bi ji rekel tudi inteligenca, pa ni lih to.
Katera religija mislite da bo prevladala, če sploh jih bomo imeli, v protokolu?
To vprasaj Thomasa, po mojem ne bo prostora za to.
Ce bi pa bil za, bi bil za Budizem ali Daoizem.
Morda pa bo kapitalizem;)
To vprasaj Thomasa, po mojem ne bo prostora za to.
Ce bi pa bil za, bi bil za Budizem ali Daoizem.
Morda pa bo kapitalizem;)
Če zagovarjaš da se možgani posledica duše, kako si razlagaš bolezni? Pokvarjena duša?
Pozabi, sem zabluzil vprašanje.
Zgodovina sprememb…
Če je celotna zavest shranjena v možganih, potem njihovo ohranjanje pri življenju ne bi smelo biti tako težko.
Niti ohranjanje niti interfacanje z njimi.
Suboptimalno, da. Ampak enostavneje in hitreje kot pa čakanje na SAI in Upload.
Temu raje reci individualna zavest.
Religije pa bodo upam da splahnele. Nadomestila jih bo logika in filozofija (z nekaj teologije povrh).
Niti ohranjanje niti interfacanje z njimi.
Suboptimalno, da. Ampak enostavneje in hitreje kot pa čakanje na SAI in Upload.
Zato duša je nekaj kar se razvija z možgani, ko se rodimo je minimalna, postane boljša in počasi umre.
Religije pa bodo upam da splahnele. Nadomestila jih bo logika in filozofija (z nekaj teologije povrh).
Zato duša je nekaj kar se razvija z možgani, ko se rodimo je minimalna, postane boljša in počasi umre.
Ne, individualna zavest je premalo, možgani nam dajo tudi podzavest in v življenju nas definira tudi globalna zavest.
Zgodovina sprememb…
Mene zanima zakaj ni mozno glave priklopit na kak aparat brez telesa.
Zakaj nebi delovala, če bi jo filal z prečiščeno krvjo?
Dve šivanki...
whatever ::
Sigurno bi rabil celo glavo, ne sam možgane - problem senzorike, neke senzorje (oči, ušesa, vsaj 1 od petih čutil skratka, lahko tudi umetno sproducirane senzorje, dvomim da bi možgani delovali brez senzorike). Jah, če bi umetno dovajal v kri kisik, potem bi najbrž moral tudi hormone in še kake ostale malenkosti. Je pa že lažje imet telo za to. Plus tega obstaja moralni problem, kako bi komu glavo odrezal ali bučo ofnal pa vzel možgane ven. So pa, presenetljivo, že uspeli usposobiti KOŠČEK možgan v umetno delovanje. Baje nekaj računa. Upam, da ni kaka zavest ujeta v tisti košček možgan; bi bilo zanimivo vedet, kako se počuti. Zanimivo bi bilo pa tudi vedet, kako so prišli do tega živega koščka možgan in ga usposobili za umetno delovanje. Enkrat sem gledal en dokumentarec o nekem bolniku s tumorji na možganih, ki so mu kakih 70% možgan odstranili pa je še vedno živel, se smejal in funkcioniral normalno. Na koncu so pavšalno "ugotovili", da smisel za humor očitno sploh ni v možganih. Možgani so zanimiva stvar, ena najbolj kompleksnih zadev kar jih poznamo.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Ali bi bili to sposobni narediti, nekomu, ki mu odmira telo... glavo filati z ustreznimi snovmi?
Dve šivanki...
Če bi bili, bi to že delali, najverjetneje. Očitno še ne znamo.
Saj bi, noben prehud problem. Rusi so že pred 50+ leti to naredili s pasjo glavo.
http://www.thinkartificial.org/videos/t...
Delali so tudi poskuse z opicami, pa samo z možgani in še kaj.
http://findarticles.com/p/articles/mi_m...
O.
Eh to je fejk.
Motiš se (mislim, na splošno, ta konkretni video je mogoče lahko tudi fejk, ampak te poskuse so definitivno delali).
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Ja, kak veš, da se jaz motim. Mogoče se pa ti motiš.
Delali so poskuse, da je pa kaj uspelo pa ni dokaza...
Vsaj preberi linke preden komentiraš.
Copy / Paste:
History
* 1812 - Julien Jean César Le Gallois (a.k.a. Legallois) put forth the original idea for resuscitating decapitated heads through the use of blood transfusion.[1]
* 1836 - Cooper showed in rabbits that compression of the carotid and vertebral arteries leads to death of an animal; such deaths can be prevented if the circulation of oxygenated blood to the brain is rapidly restored.
* 1857 - Brown-Sequard decapitated a dog, waited ten minutes, attached four rubber tubes to the arterial trunks of the head, and injected blood containing oxygen by means of a syringe. Two or three minutes later voluntary movements of the eyes and muscles of the muzzle resumed. After cessation of oxygenated blood transfusion movements stopped.
* 1887 - Laborde made what appears to be first recorded attempt to revive the heads of executed criminals by connecting the carotid artery of the severed human head to the carotid artery of a large dog. According to Laborde's account, in isolated experiments a partial restoration of brain function was attained.
* 1912 - Heymans maintained life in an isolated dog's head by connecting the carotid artery and jugular vein of the severed head to the carotid artery and jugular vein of another dog. Partial functioning in the severed head was maintained for a few hours.
* 1928 - Bryukhonenko and Cechulin showed life could be maintained in the severed head of a dog by connecting the carotid artery and jugular vein to an artificial circulation machine.
* 1963 - Robert J. White isolated the brain from one monkey and attached it to the circulatory system of another animal.
Problem je, ker smo na tem forumu več al manj samo (eni smo bolj kvazi) matematiki/računalničarji/filozofi. Medicinci in biologi so pa bolj slabo zastopani. Svoje cajte je bil marko al kdo že. Kakorkoli, verjetno ti poskusi z obglavljanjem niso kaj prida dolgoročne narave. Večinoma je te žvali pobralo po par dneh. Vprašanje pa je, če bi življenje zgolj v možganih s senzoriko (oči, ušesa ali artificial senzoriko) bilo sploh življenja vredno. Če tukaj še ne predpostavljamo popolne iluzije oziroma tehnološko inducirane simulacije.
EDIT: Hja, Hawking na primer še vztraja in je precej produktiven. Tako da verjetno ni druge razlage, da ne bi pomagali človeku, ki mu odmira telo, kot to, da še ne znajo.
EDIT: Hja, Hawking na primer še vztraja in je precej produktiven. Tako da verjetno ni druge razlage, da ne bi pomagali človeku, ki mu odmira telo, kot to, da še ne znajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: whatever ()
Fave ::
Jebeš senzoriko. Za samo bistvo o katerem se govori je senzorika nepomembna.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
da še ne znajo.
Bolj je problem, da bi bil učinek premajhen, da bi se splačalo ukvarjati z razvojem takšne tehnologije. Tu in tam bi morda kakšnemu geniju lahko malo podaljšali življenje, na splošno pa bi to bolj veljalo za mučenje ljudi kot za dobrodošlo rešitev.
Pa še toliko veliko bolj perečih in nerešenih medicinskih problemov je, da presajanje glav še lep čas ne bo prišlo na vrsto. Da ne govorimo o tem, da bi se ljudje, ki jih je še kloniranja strah, ter vsi ljubitelji živali, takoj pobunili, če bi kdo začel delati takšne poskuse na psih in opicah.
Kar se dolžine ohranjana pri življenju, pa bi verjetno že s sedanjo tehnologijo lahko to počeli kar dolgo. Vsi ti poskusi, ki so jih delali, so stari že desetletja.
Drugače pa se tehnološko gledano korak po koraku približujemo temu. Umetno srce že znajo narediti, ledvice tudi, jetra so sicer bolj problematična, kisik v kri ni težko spravit, razvijajo tudi umetno kri ... Na povezavi možgan z elektroniko se tudi kar intenzivno dela, tako da slej ko prej bodo znali narediti "robota" s človeškimi možgani. Nobene nepremostljive tehnološke ovire ni.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Jebeš senzoriko. Za samo bistvo o katerem se govori je senzorika nepomembna.
To seveda vem. Ampak dokler smo še na biološkem substratu, pa rabiš senzoriko. Ali bolje rečeno, moraš znati sproducirati iluzijo senzoričnega inputa, četudi so možgani dejansko zapakirani v eni erlenmajerici in potopljeni v "naftalin". Drugače je vprašanje, kaj se zgodi z zavestjo oziroma s sabo in sveta okoli sebe zavedajočim se individuumom, ko mu zrežejo možgane ven, četudi jih ves čas ohranjajo žive in filajo s potrebnimi substancami. Se transformira in adaptira, ali se mu zmeša in dejansko ustvarimo zanj pekel, ali zavest preneha laufat na takih možganih? Če bi bili možgani že od rojstva potopljeni v "naftalin", kakšna oblika zavesti bi se razvila? Mislim, probajte si predstavljat, da nenadoma ne morete več ne videt, ne čutit, ne vohat, ne slišat in ne okusit ničesar. Jaz vpliva senzorike ne bi tako podcenjeval. Vsaj, dokler govorimo o biološkem substratu in nemodificirani zavesti (tukaj še ne predpostavljam selitve na drug substrat in radikalne modifikacije zavesti, če je le-ta možna).
Saj bi, noben prehud problem. Rusi so že pred 50+ leti to naredili s pasjo glavo.
http://www.thinkartificial.org/videos/t...
Pa tak lep kuža je bil, barabe.
Jah samo je bull.. kaj je kak posnetek, kjer se dejansko vidi stvar. To je bolj kot NLPji.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()
Fave ::
whatever: Se transformira in adaptira, ali se mu zmeša in dejansko ustvarimo zanj pekel, ali zavest preneha laufat na takih možganih?
Imo zavest laufa naprej. Zanj pa smo ustvarili pekel.
Kakšne inpute bi pa dopuščal Protokol? Take kot jih imamo sedaj, ali bi zadevo nadgradili in bi lahko videli tudi IR spekter? Recimo.
Imo zavest laufa naprej. Zanj pa smo ustvarili pekel.
Kakšne inpute bi pa dopuščal Protokol? Take kot jih imamo sedaj, ali bi zadevo nadgradili in bi lahko videli tudi IR spekter? Recimo.
My mind's a hyper tool that fixes everything.
Kar se odsekane glave tiče, je predvsem en problem. RANA na vratu, hujša kot če ti odsekajo nogo, pa še to ni simple.
ZATO je sama glava nestabilna, logično.
ZATO je sama glava nestabilna, logično.
Prvi korak je preživeti do Protokola.
Eni živijo čim bolj zdravo z upanjem da ga bodo dočakali, drugi se dajo posmrtno zmrznit z upanjem na oživitev,...
Hitro dosegljiv kompromis med tema dvema opcijama je preživetje možganov. Sprva tudi brez senzorike.
Glavo ali možgane priklopijo dajo v sterilno okolje, priklopijo na sistem za dovajanje krvi, našopajo polno antibiotikov in sredstev proti staranju, možgane pa umetno ohranjajo v komi (budna zavest brez senzorike bi res bil pekel)...
To je IMO dosegljivo že z trenutno tehnologijo - le etika zavira njeno implementacijo.
Oz. - "Brain in a vat"- je že dosegljiv, le njegovo dolgoročno preživetje še ni (tudi možgani se namreč starajo in počasi odmirajo - tudi v povsem zdravem telesu).
Vendar bo morebitno prihodnje "anti-aging" terapijo možno bolj učinkovito uporabit na enem specifičnem tkivo, t.j. možganih, kot pa na tkivih in organih po celotni glavi.
Eni živijo čim bolj zdravo z upanjem da ga bodo dočakali, drugi se dajo posmrtno zmrznit z upanjem na oživitev,...
Hitro dosegljiv kompromis med tema dvema opcijama je preživetje možganov. Sprva tudi brez senzorike.
Glavo ali možgane priklopijo dajo v sterilno okolje, priklopijo na sistem za dovajanje krvi, našopajo polno antibiotikov in sredstev proti staranju, možgane pa umetno ohranjajo v komi (budna zavest brez senzorike bi res bil pekel)...
To je IMO dosegljivo že z trenutno tehnologijo - le etika zavira njeno implementacijo.
Oz. - "Brain in a vat"- je že dosegljiv, le njegovo dolgoročno preživetje še ni (tudi možgani se namreč starajo in počasi odmirajo - tudi v povsem zdravem telesu).
Vendar bo morebitno prihodnje "anti-aging" terapijo možno bolj učinkovito uporabit na enem specifičnem tkivo, t.j. možganih, kot pa na tkivih in organih po celotni glavi.
S samimi možgani je pa IMHO ta problem, da jih težko ločiš od okoliških kosti, ožilja in podobnega. Če to počneš, je poškodba verjetna in hitro usodna. Kako boš sam izluščil hrbtenjačo iz hrbtenice? Boš možgane odrezal proč nekje v tilniku?
Dost praktični problemi, s katerimi si jaz ne bi mazal rok.
Še najboljš je Alcorjev tekoči dušik, če smo že na tem, ampak tudi tega mi ni treba, mislim da bom reloadan, v skrajni sili. Pač amnezija na sedanje čase.
Dost praktični problemi, s katerimi si jaz ne bi mazal rok.
Še najboljš je Alcorjev tekoči dušik, če smo že na tem, ampak tudi tega mi ni treba, mislim da bom reloadan, v skrajni sili. Pač amnezija na sedanje čase.
Prvi korak je preživeti do Protokola.
Hmm...ne verjamem v protokol. Kaj zdaj?
Mislim, da je neprimerno bolj modro, se soocit z lastno zavestjo, spoznat kako deluje in ugotovit da je umrljivost nenadomestljiva opcija.
Kaj se iz tega razvije, je odvisno od posameznika, vsa odkritja dopolnjujejo tako modrost. Protokol zame ni opcija, ker predstavlja iluzijo. The ultimate illusion.
Zadosca razvoj SAI v kombinaciji z dobrim inputom informacij. Brez umesavanja cloveske ali druge "bioloske zavesti".
Mislim, da je neprimerno bolj modro, se soocit z lastno zavestjo, spoznat kako deluje in ugotovit da je umrljivost nenadomestljiva opcija.
Kaj se iz tega razvije, je odvisno od posameznika, vsa odkritja dopolnjujejo tako modrost. Protokol zame ni opcija, ker predstavlja iluzijo. The ultimate illusion.
Zadosca razvoj SAI v kombinaciji z dobrim inputom informacij. Brez umesavanja cloveske ali druge "bioloske zavesti".
WarpedGone ::
Potem raje ne imet otrok, ker bo njihova prihodnost ZELO zanič.
Zbogom in hvala za vse ribe
Potem raje ne imet otrok, ker bo njihova prihodnost ZELO zanič.
Ze odloceno. Ne bom jih imel.
A je njihova prihodnost odvisna od vere v protokol ali si mislil na vse ostalo?
Ze odloceno. Ne bom jih imel.
A je njihova prihodnost odvisna od vere v protokol ali si mislil na vse ostalo?
Kako boš sam izluščil hrbtenjačo iz hrbtenice? Boš možgane odrezal proč nekje v tilniku?
Da, nekje v tilniku.
Zato tudi etični problem, ker boš najverjetneje moral "umoriti" pacienta, če boš v 10 minutah hotel imeti priklopljene možgane na whatever cirkulatorni sistem.
Saj verjetno bi šlo po korakih:
Prvo bi celotno glavo priklopli na cirkulacijo, ko je to storjeno pa bi to glavo počasi razkopali, varno prišli do možganov in le te dali v primeren kontejner.
"Reload", ki ga omenjaš, pa je zelo utopičen, celo primerjano z Protokolom. Kdorkoli bo že uploadan, se bo prvo brigal za svoj pleasure in pleasure svojih potomcev - ne pa za kontinuiran obstoj/pleasure že umrlih ljudi.
Taka "dobrota" (čeprav morda tehnično možna) do umrlih je že na rangu "divine benevolence".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saladin ()