Forum » Omrežja in internet » CCNA
CCNA
Loleek ::
Pozdravljeni
Prosil bi če mi lahko kdo razloži kako priti do omenjenega certifikata v sloveniji.
lp
Prosil bi če mi lahko kdo razloži kako priti do omenjenega certifikata v sloveniji.
lp
Yacksy ::
Ena izmed CISCO akedemij fura tudi LTFE laboratorij iz Elektro faksa v Lj.
http://sirena.fe.uni-lj.si/
Tukaj imaš predavanja/vaje skoraj celo leto po 4 ure na teden. Meni se je njihov način precej dopadel. Mislim, da ti NIL isto stvar zdrdra v kakem tednu.
http://sirena.fe.uni-lj.si/
Tukaj imaš predavanja/vaje skoraj celo leto po 4 ure na teden. Meni se je njihov način precej dopadel. Mislim, da ti NIL isto stvar zdrdra v kakem tednu.
Shit happens
Goldee ::
Pozdravljeni
lp
Z veliko učenja, nato pa zaviješ v kak Cisco certified izpitni center in polagaš izpit 640-802.
Zanimiva literatura (priporočam): Cisco Certified Network Associate Study Guide, by Todd Lammle.
Za testiranje, oziroma hands-on labs, pa uporabiš recimo CCNA Network visualizer program.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
tony1 ::
Zadnji post je daleč najboljši nasvet, tale knjiga da v koš vso uradno literaturo.
Nato pa na netu poiščeš še eno knjigo z vzorcem izpitov (avtor je tudi Todd Lammle) - išči na strani založbe, ker imaš tam gor en celoten izpit z rešitvami vred. Zadeva je dovolj dobra, da mislim, če tisto rešiš 85% boš tudi pravi izpit naredil.
Je pa tako, da so hands-on izkušnje s pravimi Cisco routerji nujno obvezne.
Loleek, če te stvar resno zanima, prodam en študentski komplet (z njim sem se lani prigrebel do CCNAja) dveh end-of-life routerjev in switcha za male pare.
Nato pa na netu poiščeš še eno knjigo z vzorcem izpitov (avtor je tudi Todd Lammle) - išči na strani založbe, ker imaš tam gor en celoten izpit z rešitvami vred. Zadeva je dovolj dobra, da mislim, če tisto rešiš 85% boš tudi pravi izpit naredil.
Je pa tako, da so hands-on izkušnje s pravimi Cisco routerji nujno obvezne.
Loleek, če te stvar resno zanima, prodam en študentski komplet (z njim sem se lani prigrebel do CCNAja) dveh end-of-life routerjev in switcha za male pare.
Goldee ::
Za pravi hands-on je res najboljše testirati scenarije v živo na Ciscotih. Je pa res, da je to high end oprema in je nima vsak kar doma.
Za CCNA ti je dovolj recimo 2 X router ranga 2600, ter 2 X stikalo ranga 3550, pa mogoče še kako stikalo ala 2940. To je sicer že precej stara oprema, a je zato cenovno dostopna vsakomur. Podpira pa ta oprema vse funkcionalnosti o katerih rabiš vedet za izpit.
+ z nadgradnjo IOS-a na tej opremi pa mogoče pridobiš še kak feature, ki ga v starejših IOS-ih ni bilo.
(IOS je Ciscov operacijski sistem. Z njim se dodobra spoznaj! Pozabi GUI, Command line naj ti postane domač!)
Za CCNA ti je dovolj recimo 2 X router ranga 2600, ter 2 X stikalo ranga 3550, pa mogoče še kako stikalo ala 2940. To je sicer že precej stara oprema, a je zato cenovno dostopna vsakomur. Podpira pa ta oprema vse funkcionalnosti o katerih rabiš vedet za izpit.
+ z nadgradnjo IOS-a na tej opremi pa mogoče pridobiš še kak feature, ki ga v starejših IOS-ih ni bilo.
(IOS je Ciscov operacijski sistem. Z njim se dodobra spoznaj! Pozabi GUI, Command line naj ti postane domač!)
And Now for Something Completely Different...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cisco osnovne nastavitve switchOddelek: Omrežja in internet | 898 (714) | c3p0 |
» | Vstop v svet Network AdministratorjaOddelek: Loža | 3765 (2292) | tony1 |
» | Certifikati CCNA in CompaTIA A+Oddelek: Pomoč in nasveti | 6410 (5932) | FS8384 |
» | Brezplačen Cisco CCNA tečajOddelek: Novice / Omrežja / internet | 7067 (4785) | Johnyboy7 |