» »

kupovanje tablet-a

kupovanje tablet-a

lesnik24 ::

potreboval bi tablet (nevem kako se temu reče po slovensko vendar je to zaslon oz posebna plošča po katere pišemo z različnimi elektronskimi pisali)

zaradi nepoznavanja teh naprav ne vem na kaj moram paziti pri nakupu tablet-a, kateri so dobri, kako je z njihovo priklučitvijo na računalnik, kako zelo natančni so, ali so uporaben pripomoček za programe kot na primer: photoshop, illustrator, 3dsmax,... itd

tablet bi rabil predvsem zato ker bi rad risal prostoročne slike v digitalni obliki, vednar bi še vedno izgledale kot bi jih narisal na primer na papir (možnost nadzorovanja pritiska pisala). Potreboval bi ga tudi zato da mi ne bi bilo treba prerisovati skic na računalnik in jih potem vektorsko prerisovati ker to vzame veliko časa...

kakorkoli: če kdo karkoli ve o tem, pozna koga ki ve karkoli o tem, oz. ima tablet in bi si bil pribravljen vzeti 15minut da mi pokaže oz. da sam sprobam kako to dejansko deluje me naj prosim obvesti :D

kakršnekoli informacije bi bile zelo dobrodošle :D

bluefish ::

Rečem se po slovensko reče grafična tablica. Edina omembe vredna firma pa je Wacom.
Izbira konkretnega modela, velikosti, dodatkov,... pa je predvsem odvisna od denarja, ki je na voljo. Cene se gibljejo od okoli 80€ pa vse tja do 2200€.

Če imaš možnost in si blizu meje, potem se po nakup raje odpravi v tujino, kjer so cene za določene modele občutno nižje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

bleh ::

Ustaljena firma za tablete je Wacom, ki ima ogromen razpon od tablic za raznorazne bedarije za 80€ do ekstremno dobrih tablet PCjev. Če si iz ljubljane lahko dobiš ta simpl in eno dost boljšo različico v BOFu, drugače pa sem videl v comshopu tudi neko trust varianto ampak sem prvič videl in slišal za njo, tako, da če upaš eksperimentirat si kar vzami.

Pomembno je pa gledat dpi, ker to je kot druga miška, samo da maš neki kvazi kuli zraven, velikost ki gre po papirnatih velikostih(A4,A5,A6) vsaj kar se tiče teh ki niso ekran obenem. Natančni so toliko kot si ti, če maš le zadosten dpi. Sem imel možnost testirat A6 varianto za bedarije in mam sedaj A5 ki je dokaj konkretna in je bila razlika ogromna. Je pa večinoma mišljeno za risanje v photoshopu in le takih aplikacijah, v ilustratorju ti najbrž nebo preveč koristilo, ker je ta bolj mišljen za vekotorske zadeve. Za 3ds Max pa ne vem, sam ga tam ne uporabljam, ker ga mam za photoshop, za max je lahko nadležno, raje mam miško tam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična tablica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8732297 (12299) zhudang
»

Grafične tablice bamboo wacom -- help

Oddelek: Kaj kupiti
207453 (5639) Zelnick
»

Nakup TABLET PC...katerega vzeti da je najcenejši?

Oddelek: Kaj kupiti
294712 (3848) kimba
»

Digitalno pisalo KJE?

Oddelek: Kaj kupiti
213605 (3281) TeraSonic++
»

Kateri Graphic Tablet?

Oddelek: Kaj kupiti
52209 (2120) babylon9

Več podobnih tem