» »

Problemi z elektriko na plošči

Problemi z elektriko na plošči

mpetek1 ::

Pred kratkim sem ugotovil, da se moj procesor močno greje, v tahudi vročini celo do 75°C. Mislil sem, da zaradi vročine in ga nisem imel prižganega dlje kot 10 min :'( .
Včeraj pa sem nabavil nov disk in ko sem ga sprobaval, sem ugotovil, da mi ne dela ventilator na procesorju. Zato sem ga vzel dol in ga priključil na kable za cdrom. Zdaj ventilator dela, ampak mi ne dela cdrom(DVD če sem bolj natančen).
Ker me je zanimalo v čem je finta sem zmeril napetost na priključkih za ventilator na plošči. Največja napetost ki jo dobim je 4,6V (prav tako na priključku za sprednji ventilator). Trenutno mam priključeno na kable od cdroma z napetostjo 7,19V!
Sprobal sem tudi, če bi se napetost zvečala, če odklopim par stvari(disketnik, oba cdroma, novi disk), pa ni razlike!

Moj sistem:
plošča ECS P6BAT-A+ rev2.0
procesor Celeron 500MHz
RAM dimm 383 Mb
napajalnik Enlight ATX 230W
2 diska (IBM 13Gb in seagate 20Gb)
disketnik
DVD pioneer
cd recorder LG
mrežna kartica
grafčna geforce 256 (ta prva izvedba)
tv tuner kartica

Please Help!!! Se da ta stvar kako doma popraviti ali nastaviti?
  • spremenil: mpetek1 ()

tihi ::

Probaj od kakega kolega dobit napajalnik, pa sprobi, če je kaj razlike.
Če tuki ne bo razlike pa dej še osnovno ploščo.

!00% sem, da je ena od teh dveh stvari zanič. Prej bi reku, da je napajalnik.
V bistvu je čudn, da sploh PC dela.

Probi še kakšen hardwer monitor, da vidš napetosti, če je to možno.

||_^_|| ::

jst sumim napajalnik. Tko k je tihi reku: probi nekje si sposodit kakšnega 300W.

mpetek1 ::

Mam program za monitoring pa so Voltaže vse OK, res pa je da voltaž za CPUFan in CASEFan ne kaže!

Spajky ::

mpetek1; mislim, da je čist možno, da ti plata zeza (hederji za vente-elektronika), ker če ti voltaže program kaže ok tudi pod obremenitvijo naj ne bi bil ta napajalc, kateri je "kralj med 235W PSU-ji" in ga imam tudi sam in navitega Tualatina na njem, pa ne poklekne tako hitro (beri: potegne čuda štroma-kot kakšen no-name 300W-nik=tudi v reviji Bug so bili presenečeni nad njim na testu! Jest sem mojega raje popravil /Tajvančki so šparali na cink lotu/, ko je nekaj zezal, kot nabavil novega!... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

msmiha ::

Vrjetno je plata šla tako kot enemu mojemu frendu ko je cooler karnaprej gor pa dol jemal pa je s šraufencigrom poškodoval ravno tisto vez za ventilatorje. Možno pa tudi da si tisiti konektor na matični preubremenil in je crknalo.
Em kak si dobil 7.2V? Če si vtaknil v rumeno in črno žico bi moral dobiti 12V. Pomoje ti napajanlik poklekne ker je nekje en kratek stik. Probaj vse odklopit (tudi plato) in zalaufat napajalnik pa potem zmeri kolko voltov imaš gor!
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

HardwareMaster ::

Jah 7V dobiš iz molex-a, če povežeš vent na rdečo in rumeno žico!!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tišanje napajalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5512268 (8341) Heavy
»

kako stesterati NAPAJALNIK

Oddelek: Pomoč in nasveti
91074 (838) jest10
»