» »

Ohišje&stuff

Ohišje&stuff

spucek ::

Torej v teh vročih dneh bom kupil novo ohišje in pač stvari za hlajenje CPUja in samega ohišja(torej tudi komponent). Sedaj imam že 4 leta staro ohišje, ki je midi stolp, a ima napajalnik postavljen navpično!!!Imam pa sedaj že nekaj mesecev Athlona 1G. Ohišje ne sme biti višje od 45 cm-to je čisti maximum (kolko so visoka ohišja-to ,ki ga imam je 39cm)! Na procesorju imam Vulcanota6Cu. V milsih imam naslednje stvari:
ohišje Macase/Chieftec(nimam pojma o ohišjih in niti ne vem če sem prav napisal)
hladilnik Vulcano7(+)-kaj pomeni +;kaj je bolše?
tremalna pasta (eno fajno) arctic Silver III je 3K-ali se jo zares splača?

Ohišje naj ima nekaj prostora za dodatne ventilatorje. Mislim da sem napisal kar sem imel.
Sedaj pa mi prosim svetujte, kaj naj kupim, kateri model in nasploh izkušnje in priporočila.
Previdnost je mati modrosti.

Thanatos ::

Chiftec je 50cm tudi če mu noge stran daš, vent naj bo Volcano 7+, če te zanima zakaj preber test na tej strani. Če ne boš navijal si omesli kakšnega tihega zalmana. AC3 vloži samo če boš navijal. Lahko ti svetujem še nakup unga ohišja pri Megahitu vendar če si navgor omejen ne boš mogel ponucat dimnika, tako da je najbolje da ti obstoječo kišto predelaš.

Eh bom očitno kar kupil eno obično ohišje, da bo napajlnik vodoravno in tako ne bo več oviral dotoka zraka do procesorja. Ker 20000 za ohišje mi je pa res preveč! Bom rajši dal <10000 pa še nekaj ventilatorjev zraven pa bo. ventilatorja pa ne bom zamenjal, saj sem mal pobrsakl po googlu in našel primerjavo Volcana 6,6+,in 7 in razlika je , vendar ne takšna da bi bilo vredno dat 7K sit. Pasta bo pa potlej ostala kar še ena srebrna-v taki majhni tubici za 700 SIT od Mlacoma. Uno sem z Volcana6 dol dal in namazal natanko to-velikih razlik ni bilo tako da bom kar pozabil na AS.

NoUse4AName ::

tesko bos najdel dobro ohisje za manj kot 10k. Pa tudi ce bos, ga bos moral sam predelat da si bos lahko not vrgel ventilatorje.

zvitorepec ::

Pred kratkim sem kupil ohisje Meridian model M320 za 7000 SIT (brez napajalnika). VxSxG = 44x21x46 cm. Zelo prostorno, snemljiva kletka za HDD, luknji spredaj in zadaj za vent. do 92mm, plosca za maticno na tecajih in snemljiva. Dobis ga pri Megahitu . Skoda denarja za Chifteca, cisto preseravanje ;((. Sicer pa se malo sprehodi po racunalniskih trgovinah in preglej ponudbo
HOWGH!

tha_man ::

> Skoda denarja za Chifteca, cisto preseravanje

Če bi ga imel ne bi tako govoril >:D

No, če ga nimaš kam dat bo tud kaj drugega v redu. Glavno da nima napajalca pokonci pa da imaš prostor za dodatne vente.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Turtle ::

Ohišj FIne II je dost kul ohišje za tole vse skp kar planiraš. stane te pa z 300W napajalnikom okol 13K SIT. Kaj češ, mogoče probi trgovca našuntat da ti ga brez proda

aja Pasta se splača je pa cnej 2.360,00 pr AGT, pa še majo jo, baje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Turtle ()

Sem včeraj kupil eno pocen pa svoje dal v račun ,tak da sem plačal samo 5000 SIT!!! Je pa res odlično ohišje. Prav tako kut sem želel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU hladilnik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24854327 (3623) freesty
»

Ohižje za računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
273097 (2204) VANR