» »

Mreža: Zakaj traja tako dolgo, da se vidimo?

Mreža: Zakaj traja tako dolgo, da se vidimo?

bastadu ::

Zanima me, zakaj traja nekaj minut od tega, ko se drug računalnik zažene, pa do tega, da ga vidim v omrežni soseščini? Ali se da to kako zrihtat, da bo prej?

zile ::

Yo man, prvo moraš povedat kake Op. sisteme imate. Če imaš slučajno winxp, probaj ti dve opciji Speeding Up Share Viewing in Network login and speed issue

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

Nemelk ::

nastimejta si ip-je!
Nemelk ™

ABX ::

net use x(drive): \\computer_name\share_name
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

bastadu ::

OSi so Win2k, WinM in pa XPji...

Nemelk: Brezskrbi, IPji so naštimani...

ABX: Kaj ta ukaz priklop mrežni disk?

HardwareMaster ::

Jst mam pa WIN XP na serverju in na ostalih compih WIN 98SE pa mreža dela po starem koaksialnem kablu z 10Mbit/s zlo dobr. Compe vidm vse in to takoj ko pride v Winse!

ToniT ::

Problem je po moje v computer browser-ju. Če ni master computer browser-ja, računalnik pač čaka, da se zadeve obnovijo -interval je po defaultu nekaj minut (ne vem natančno).

Najboljše bo, da narediš tako, kot ti je svetoval ABX in si priklopiš mrežne diske.

jRk0 ::

Pr meni tudi komaj po dolocenem casu vidimo compe. mamo win98se. Mislim pa, da je to odvisno od tega kako mrezo mas -> netbeui, al tcp/ip, ker pri slednji pac traja bolj dolgo, da se compi nekaj zmenijo, al ne? Na hubu vedno vtripa nekaj casa preden se spoloh vidimo.
You fuck up once, you loose two teeth.

Zakaj vsi dajete IP kocpjutrom. Jst tega ne delam več že kako leto, pa mi vse dela!!! pač uporabljaš IP, k ti ga WINSI dodelijo.

Tomi ::

Recimo za lažjo komunikacijo, to je eden od razlogov.
metrodusa.blogspot.com

jRk0 ::

Jaz mam naprimer dodeljen ip le za moj racunalnik 168.192.0.1, drugim pa tudi winsi sami dodelijo. Za mojega pa mam zato, da lahko naprimer grejo drugi prek mojega na net pa to.
You fuck up once, you loose two teeth.

Pr men tud cela familija hod na net pa nimam tud enga IP-ja ročno dodeljenga. edin problem, k se mi pojavla je, če formatam mašino, po dubim drug IP, pa morm pol na serverju spreminjat. Če sm si štimu IP-je mi net sploh ni hotu delat, ker mi proksi ni "povleku" IP-jev

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prokleto domace omrezje.

Oddelek: Omrežja in internet
283273 (2215) darkolord
»

Domače omrežje ne DELA - prosim za pomoč

171624 (1446) hruske
»

Win98 preko linux routerja ne pride na net

111082 (991) ToniT
»

Win2k mreža in zakaj vidim samo sebe?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
141065 (910) bastadu
»

ISA mrežna+računalnik, priklopljen na ARNES kabelski internet (Telemach področje)

Oddelek: Pomoč in nasveti
231637 (1458) Azrael

Več podobnih tem