» »

Izpit za avto pri 16 pa pol

Izpit za avto pri 16 pa pol

xardas212 ::

Pozdravljeni!

Zanima me kak je zaj to če greš delat izpit za avto pri 16 pa pol, kolko ur rabiš, kdo so lahko spremljevalci in pa mora bit avto npr. od očeta zavarovan za mladega voznika,...

Ciklamen ::

Prvo kot prvo, se ti ne splača, ker moraš še potem enkrat nekaj delat, ur imaš toliko, koliko inštruktor oceni, da si zmožen za izpitno, ni potrebno imeti zavarovanja za mladega voznika, ampak je to kot dodatno.
- End of the Post ->

Ice-Heki ::

Stvar je taka:
- rabiš toliko ur, da daš čez njihov program (baje je za to zadosti 7 ur, vendar zelo zelo malo ljudi - tudi starejših - opravi to pod 20 urami)
- spremljevalci so lahko polnoletne osebe, ki nimajo prekrškov za zadnjih xy let in imajo vozniško dovoljenje B kategorije že xy let (več kot 5 se mi zdi)
- avto mislim da ne more biti tvoj, ker itak se boš ti VEDNO moral voziti skupaj z enim spremljevalcem, ki pa si ga ne določiš sam, ampak ga imaš vpisanega v knjižico (evidenčni karton vožnje)
- če narediš tak izpit, te z 18 letom čaka samo še "glavna" vožnja in pa občinski testi (CPP, prvo pomoč in zdravniški pregled moraš narediti že prej)

Za več info ... Google is your friend ;)

Valvoline ::

Nardiš izpit za skuterja,pa nabaviš enega aixam-a. Pocen registracija in poraba 2l na 100.
http://www.aixam.si/
:)

Zgodovina sprememb…

Revenant ::

Haha, 16letniki uradno za volanom:D
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

xardas212 ::

Stvar je taka:
- rabiš toliko ur, da daš čez njihov program (baje je za to zadosti 7 ur, vendar zelo zelo malo ljudi - tudi starejših - opravi to pod 20 urami)
- spremljevalci so lahko polnoletne osebe, ki nimajo prekrškov za zadnjih xy let in imajo vozniško dovoljenje B kategorije že xy let (več kot 5 se mi zdi)
- avto mislim da ne more biti tvoj, ker itak se boš ti VEDNO moral voziti skupaj z enim spremljevalcem, ki pa si ga ne določiš sam, ampak ga imaš vpisanega v knjižico (evidenčni karton vožnje)
- če narediš tak izpit, te z 18 letom čaka samo še "glavna" vožnja in pa občinski testi (CPP, prvo pomoč in zdravniški pregled moraš narediti že prej)

Za več info ... Google is your friend ;)

hvala za podrobno razlago, bom šel do aavtošole pa se še pozanimal, ker res rad vozim, glede skuterja pa mam slabe izkušnje oz. ker sem mel prometno pa se ne mislim ke dosti več vozit

Ciklamen ::

xardas, tudi jaz sem imel prometno z mojim (takrat Tomos ATX) Tomosakijem, pa sem potem še naprej vozil, ker uživam v tem.

No, da ti pa pač povem, da se ti morda ne splača delat prej, razen teh malo izkušenj kaj jih pridobiš z vožnjami okrog, pa se prav tako mora nekdo s tabo vozit.

Tudi jaz rad vozim avto, trenutno delam izpit (sem star 17 pa 8 mesecev) pa nisem hotel delat izpita pri 16 pa pol ravno iz tega razloga, ker mora nekdo polek tebe biti, kar pa je isto kot če te kdo drug pelje.

Zdaj, odločitev je tvoja, če imaš denar ti pa bi priporočal da si kupiš eno 125ko, rabljeno pa narediš izpit za to :)
- End of the Post ->

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavarovanje mladega voznika

Oddelek: Loža
408706 (7641) DamijanD
»

Izpit za kategorijo B in prvi avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12922181 (19946) Unknown_001
»

Teoretični izpit CPP

Oddelek: Na cesti
265759 (5451) kriko07
»

Izpit pri 16-tih

Oddelek: Loža
183453 (2325) Ice-Heki
»

Vozniški pri 16ih?