» »

Vozniški pri 16ih?

Vozniški pri 16ih?

Doman ::

Zanima me kako je sedaj s tem? Se je že kaj premaknilo, saj nihče nič več ne omenja nekaj mesecev nazaj zelo odmevne teme?

Lp, Doman

Grey ::

Tudi, če ga narediš, se ne boš smel peljati. Vsaj sam ne. Vedno bo moral biti s tabo "nadzornik". To je nekdo, ki ima že nekaj let izpit in pridobljen certifikat, da te lahko "nadzira".

Dr_M ::

ja sam se vec kamikaz se manjka na cesti...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Doman ::

Vem da mora biti z mano "nadzornik". Torej je to že mogoče?

Vikking ::

Zakon o varnosti cestnega prometa res predlaga in zakonsko uokvirja možnost usposabljanja že pred dopolnjeno starostjo 17 let in to s spremljevalcem. Vozniški izpit pa sme kandidat opravljati šele ko dopolni starost 18 let.

Veljavni predpis Zakon o varnosti cestnega prometa, je določil v 139. členu pogoje za vožnjo s spremljevalcem. Predpisal je, da se sme usposabljati po določenem programu oseba, ki je starejša od 17 let. Spremljati jo mora spremljevalec za katerega pa je predpisanih kar nekaj določil. Spremljevalec je lahko eden od staršev posvojiteljev ali rejnikov, ki je starejši od 30 let, ima veljavno vozniško dovoljenje kategorije B vsaj sedem let in v evidenci nima več kot pet kazenskih točk. Spremljevalec mora biti vpisan v evidenčni karton vožnje. Usposabljanje pa sme pričeti taka oseba takrat, ko ji ne manjka več kot šest mesecev do dopolnjene starosti 17 let.
Zakon je v prehodnih določbah predpisal, da se določbe za "spremljevalca" pričnejo uporabljati v roku dveh let po uveljavitvi tega zakona (kar je od novembra 2005).

balocom ::

Ka ni zdej tako, da po 1.1.07 bo šel lhko vsak z več kot 16,5 delat cpp pol pa avto šolo, pol od 17 do 18 meu spremljevalca, pol bo pa mmogu nardit izpit varne vožnje do 21. leta?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavarovanje mladega voznika

Oddelek: Loža
407617 (6552) DamijanD
»

A kategorija- izpit... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519257 (6797) guest #44
»

Izpit pri 16-tih

Oddelek: Loža
183399 (2271) Ice-Heki
»

Mladoletnega dobila policija prez vozniške in registracije!! POMOČ

Oddelek: Loža
246424 (5587) steev
»

Zakon o mladem vozniku

Oddelek: Loža
183470 (2861) Microsoft

Več podobnih tem