» »

Kako naredim Bridge

Kako naredim Bridge

msenjur ::

Zivjo!

imam router Tp-link wr340g. In bi rad naredil wireless bridge. Se pravi, da bi dal moj router kot posrednika za wireless signal od glavnega routerja. Kaj točno moremo vse vpisat, uredit, in ne vem kaj še vse. Probavali smo že cel ta teden, pa nam ne uspe! Tud en k nej bi neki vedel o tem, saj jih je že nekaj postavil, se je matral, pa na koncu mu tud ni uspelo! neki smo pozabil...

Imamo mac adress od glavnega, kodo od wirelessa, ip naslove, gateawaye... (nimam pa dostopa do routerja, da bi spreminjal kakšne nastavitve v routerju) vse podatke k jih rabiš. Sam treba jih je prav vpisat, na taprava mesta!
  • spremenil: msenjur ()

Senitel ::

Tudi "glavni router" mora vedet, da je tvoj router v WDS bridge...

OmegaBlue ::

Če delaš WDS ja, če delaš client bride ne ;) Seveda malo routerjev podpira client bridge - večinoma stvari z DD-WRT ali pa kaj v rahlo višjem cenovnem razredu.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

msenjur ::

Ok moj router ni visjega cenovnega razreda! ;)
Tko da, kaj je pa treba narest na glavnem routerju? Kaj je treba vklopit?

Senitel ::

Kaj sploh hočeš nardit? Se s tvojim routerjem povezat brezžično na glavni router (client bridge) ali hočeš, da se tvoj router brezžično poveže z glavnim in se še vedno obnaša kot dostopna točka za wireless (WDS bridge).
Za drugo moraš na glavnem rotuerju vpisat MAC naslov tvojega routerja kot del WDS-a, zato da glavni router sploh ve kaj naj počne s tvojim routerjem. IP-je, DHCP, gateway,... kontroliraš na glavnem (tistem, ki je povezan v internet).

msenjur ::

hm. veš, ne vem točno kaj sploh hočem oz. ti ne znam povedat! V točki A je glavni router, k oddaja signal proti točki B (stavba), in na prostem dobi usb wireless (k je priključen na pc) uredu signal. Ampak, problem je, ker je pc pozicioniran nekje v eni sobi, k ni v dometu signala. Zato bi rad dal moj router na okno, in bi pol moj router signal preusmeril v notranjost stavbe, kjer bi ga pc komot lovil z usb wireless. Vem da bi lahko dal utp kabel (mrežni kabel), sam jest bi rad da je to wireless, da ni kabel skoz fiksiran na pc, ker kdaj se pc tud premika, ipd... pa še če kdo pride z laptopom, da ima pač internet brez problema. Sej v najslabšem primeru bomo pač potegnili kabel... Sam rad bi prej vse opcije sprobal!

Torej, morem imeti dostop do glavnega routerja?

hvala...

no praznikov je konec... jest pa še vedno brez interneta...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msenjur ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačanje wifi signala z dodatnim routerjem

Oddelek: Omrežja in internet
71174 (1041) SeMiNeSanja
»

Ojačanje WIFI signala z dodatnim routerjem?

Oddelek: Omrežja in internet
134311 (4120) amacar
»

Linksys WRT54GL in e-točka (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
586305 (5284) ...:TOMI:...
»

WDS na Linksys WRT-54GL z DD-WRT

Oddelek: Omrežja in internet
6923 (847) racunalnicar
»

povezava 2 rutarjev

Oddelek: Omrežja in internet
202245 (1839) cordoba

Več podobnih tem