Forum » Operacijski sistemi » Group policy problem
Group policy problem
Rotty ::
Kot že naslov pove imam na en zanimiv problem. Prestavil sem WSUS na nov server in v GPO seveda popravil pot. Vse lepo in prav za 3/4 računalnikov, ki kažejo na pravi server, druga četrina pa po treh rebootih (gpupdate /force nima kakšnega vidnega uspeha) uspešno popravi pot na nov server vendar že pri naslednjem rebootu spet kaže na starega! In tako sistem 3:1 v nedogled. Aja oba serverja sta 2003 R2...
Kakšna ideja kaj bi bil vzrok temu?
Kakšna ideja kaj bi bil vzrok temu?
- spremenil: Rotty ()
noraguta ::
huh kar mi pade na pamet
, replikacija ad dela brezhibno?
v eventlogu na klientih ni kakih eventov v zvezi z gpo-ji?
lahko tudi ,da se katere gpo tepejo med seboj(sam sem imel nedavno probleme z dostopom do wmi).
najlažje narediti nov OU ter posebej linkat notri gpo-je dokler se ne najde kaj nagaja.
, replikacija ad dela brezhibno?
v eventlogu na klientih ni kakih eventov v zvezi z gpo-ji?
lahko tudi ,da se katere gpo tepejo med seboj(sam sem imel nedavno probleme z dostopom do wmi).
najlažje narediti nov OU ter posebej linkat notri gpo-je dokler se ne najde kaj nagaja.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
dëych ::
-Preveri v event viewerju (event userenv), kaj se dogaja
-Preveri, če imaš pravilno DNS nastavljen na mašinah (mora bit IP od DCja)
-Instaliraj User Profile Hive Cleanup Service, zna pomagat
Lp
-Preveri, če imaš pravilno DNS nastavljen na mašinah (mora bit IP od DCja)
-Instaliraj User Profile Hive Cleanup Service, zna pomagat
Lp
Rotty ::
Pozdravljena oba.
Vse dela brezhibno, nimam nobenih errorjev, pomagal ni niti Hive Cleanup Service. Edina rešitev je bila kreiranje novega GPO z eno samo nalogo - WSUS (zaenkrat 3x restart in 3x OK).
V prejšnjem GPO je bila cela plejada nastavitev za vse računalnike v domeni. Vse druge nastavitve delajo brezhibno, edino ta mi je požrla kar nekaj časa. Ker nisem hotel imeti ponovno 50 različnih GPO-za vsako malenkost svojega, sem vtaknil nastavitev v starega in pogorel.
Hvala vseeno!
Vse dela brezhibno, nimam nobenih errorjev, pomagal ni niti Hive Cleanup Service. Edina rešitev je bila kreiranje novega GPO z eno samo nalogo - WSUS (zaenkrat 3x restart in 3x OK).
V prejšnjem GPO je bila cela plejada nastavitev za vse računalnike v domeni. Vse druge nastavitve delajo brezhibno, edino ta mi je požrla kar nekaj časa. Ker nisem hotel imeti ponovno 50 različnih GPO-za vsako malenkost svojega, sem vtaknil nastavitev v starega in pogorel.
Hvala vseeno!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WSUS ne najde mašinOddelek: Programska oprema | 3125 (2523) | NeMeTko |
» | Folder redirection, Win7 in offline filesOddelek: Operacijski sistemi | 1772 (1406) | Blisk |
» | SUS; kako nastavit, da na clinet PCju Windows Update kaze na lokalni SUS server?Oddelek: Operacijski sistemi | 1767 (1561) | Microsoft |
» | Group Policy; kako nastavit GPO za OU?Oddelek: Operacijski sistemi | 2912 (2584) | Microsoft |
» | Win2k Server TERMINAL serverOddelek: Operacijski sistemi | 904 (763) | Mr.B |