» »

[Ubuntu server 8.10] tomcat + ftp dostop

[Ubuntu server 8.10] tomcat + ftp dostop

c00L3r ::

Imam torej strežnik na katerem teče Ubuntu Server 8.10. Uporablja se primarno kot spletni strežnik za JSP (Tomcat). Zanima me kako najenostavneje vzpostaviti FTP strežnik in urediti dostop do direktorija "/var/lib/tomcat6/webapps/", kjer se seveda nahaja spletna stran. Tomcat dela, MySql dela in še par malih stvari sem že uredil... Rabim samo nasvet glede FTP-a.

No Can Do ::

če ga boš le ti uporabljal (ftp dostop) potem lahko preko sftp-ja. instaliras openssh server in se povezes nanj iz unix okolja preko konzole ali gftp, ter iz win okolja pa s kakšnim winscp-jem
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

Zgodovina sprememb…

No Can Do imaš mogoče kakšen tutorial/link za to, kar praviš? Kjer so lepo razloženi ukazi za nastavitev usernameov in pravic za dostop do direktorijev. Ker vem da je več možnih ftp strežnikov...

overlord_tm ::

Z sftpjem je jeba nastavlat pravice za dostop do direktorijev, ker vsi vidijo vse (razen ce delas chroot jaile).

Drugace pri sftp so userji isti kot za sistem, oz dodas nove userje ki imajo shell nastavljen na scponly.

Poglej

Sem rešil zdaj s vsftpd in FTP dela. Našel sem tudi rešitev, kako spremenim direktorij. Ju3 se bom lotil še tega. Hvala vsem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gostovanje - phpmyadmin

Oddelek: Izdelava spletišč
14929 (625) peko_deko
»

Kako zaščititi /uploads direktorij?

Oddelek: Izdelava spletišč
162100 (1863) MrBrdo
»