Forum » Omrežja in internet » Kdo je na mojem WI-FI
Kdo je na mojem WI-FI
gregy ::
Zdravo
Upam, da sem pravilno zastavil vprašanje. Obstaja kakšen program, ki bi mi v trayu javljal, če se kdo probava ali pa se konekta namoj WI-FI router?
Hvala lepa
Upam, da sem pravilno zastavil vprašanje. Obstaja kakšen program, ki bi mi v trayu javljal, če se kdo probava ali pa se konekta namoj WI-FI router?
Hvala lepa
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...
enxtip ::
Kateri router pa imaš?
Pri vsakemu se v nastavitvah lahko pogleda koliko računalnikov je priključenih nanj.
Pri vsakemu se v nastavitvah lahko pogleda koliko računalnikov je priključenih nanj.
linksys .. nič kej oreng .. WRT54GL
vem, da binoter ziher našel kej, sam jaz bi imel nekaj takega, da mi da popup ko se kej dogaja na wifiju
vem, da binoter ziher našel kej, sam jaz bi imel nekaj takega, da mi da popup ko se kej dogaja na wifiju
djordjevic ::
Zapreš dol wi-fi, pa se lahko 'intruderji' slikajo. Jaki problem.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Kot vem ni možno oziroma ne obstaja da bi ti popup prikazoval za wifi, razen če spišeš sam program da preverja prijavljene računalnike na ruterju, sicer pa ne vem kaj ti bo to, daš MAC filter pa imaš mir in se razen tebe ne more noben prijavit.
nasel sem Network Magic od Ciscota .. dela vse kar jaz želim .. v popup oknu kaze, če kdo kej probava, katera naprava se konekta .. kr dobra zadeva, moram še malo FAQ pregledat
karafeka ::
Kot vem ni možno oziroma ne obstaja da bi ti popup prikazoval za wifi, razen če spišeš sam program da preverja prijavljene računalnike na ruterju, sicer pa ne vem kaj ti bo to, daš MAC filter pa imaš mir in se razen tebe ne more noben prijavit.
Kje točno lahko naštimaš mac filter za wifi na linksys ddwrt ?
feryz ::
Dobra šala. Če si bo nekdo zaželel, se kasneje niti ti sam ne boš mogel.
Dobra šala. Če si bo nekdo zaželel, se kasneje niti ti sam ne boš mogel.
In zakaj se ne bi mogel sam prijavit če ni tvoj mac na black listi? Za ostale ki se želijo prijavit pa jim dodaš mac številko v nastavitve in je.
Sicer pa reset gumb zmeraj deluje.
Konc koncev kje pa je tu wpa2 koda za dostop? Imaš nezavarovano omrežje in bi želel spremljati kdo se ti prijavlja, ni logike. Daj geslo za dostop pa je.
saj imam geslo .. je zaklenjeno .. imata pa ga tudi dva soseda .. pa da mal spremljam kdaj sta kej gor .. pod "neobvezno branje" :)
Napisal sem, da je vse to šifriranje zgolj dobra šala. Nisem pristaš paranoje, zato je moj linksys odklenjen. Če bo to kdaj moteče (beri padec hitrosti ali kaj podobnega) bom to spremenil. Zavedati se je treba, da v kolikor si nekdo želi na vaš router, bo nanj tudi prišel. In če uporabiš MAC št., jo bo router pripel k vsakemu paketu, ki se pošilja. Tega pa najbrž ni težko prebrati, vdreti na router in ga malo sfrizirati.
Pa še ena dobra stvar je pri nezaklenjenem routerju. Nikoli ne moreš vedeti, kdo se je priklopil na tvoj i.p. in kaj je dol jemal. Posledično lahko vsako tožbo spremeniš iz tožbe znane osebe v tožbo neznane osebe (seveda moraš imeti čist ali vsaj šifriran računalnik).
Pa še ena dobra stvar je pri nezaklenjenem routerju. Nikoli ne moreš vedeti, kdo se je priklopil na tvoj i.p. in kaj je dol jemal. Posledično lahko vsako tožbo spremeniš iz tožbe znane osebe v tožbo neznane osebe (seveda moraš imeti čist ali vsaj šifriran računalnik).
Glede na to je tvoja krivda če imaš nezavarovano omrežje in nek x uporabnik preko tvoje mreže izkorišča ali kako drugače zlorabi tvojo povezavo. Na koncu si ti tisti ki nisi poskrbel za varnost in nihče drug ni kriv.
T0RN4D0 ::
Eh kot laik you can just act dumb i guess. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
Glede na to je tvoja krivda če imaš nezavarovano omrežje in nek x uporabnik preko tvoje mreže izkorišča ali kako drugače zlorabi tvojo povezavo. Na koncu si ti tisti ki nisi poskrbel za varnost in nihče drug ni kriv.
Kaj je to "nezavarovano"?
Ali je dovolj geslo, ali mora biti še WEP, MAC, mogoče moraš še s puško nadzirati domet routerja?
Če je dovolj geslo, ali je lahko geslo 2x ENTER, ali je lahko admin, admin?
Kako poskrbeti za varnost, ko se nate spravi vrhunski heker?
In ali si v primeru, da resnično tudi naredi večjo škodo, tudi avtomatsko kriv? Ker v takem primeru je očitno, da varovanje ni bilo zadostno, ne glede na to, kakšno je bilo.
Zakaj pa imamo odvetnike, procesne napake in ostalo šaro?
urosh ::
Emmmm. V bistvu obstaja, ja... In sicer je potrebno flešat ruter z ddwrt, nato pa (ne vem več točno kje) vklopiš nekaj na njem in na PC si namestiš program RFlowCollector, ta pa ti potem beleži vsakega ki je povezan gor itd. V bistvu fina zadeva, pa dela tudi. No tudi sam program si moraš še nastaviti in ko enkrat vse nastaviš ti del... Preverjeno.
lp
lp
BlazP ::
Kaj je to "nezavarovano"?
Ali je dovolj geslo, ali mora biti še WEP, MAC, mogoče moraš še s puško nadzirati domet routerja?
Če je dovolj geslo, ali je lahko geslo 2x ENTER, ali je lahko admin, admin?
Kako poskrbeti za varnost, ko se nate spravi vrhunski heker?
In ali si v primeru, da resnično tudi naredi večjo škodo, tudi avtomatsko kriv? Ker v takem primeru je očitno, da varovanje ni bilo zadostno, ne glede na to, kakšno je bilo.
Zakaj pa imamo odvetnike, procesne napake in ostalo šaro?
Ce se bo nate spravil vrhunski heker ti najbrz res nobena zascita ne pomaga in si ga pac naj...l po domace povedano. Ce se bo pa preko tvojega WI-FI omrezja v izlet hekerskega sveta pognal sosedov mulc, ki je tri dni nazaj od kolega dobil nekaj skript za "hekanje", mu bo pa to najbrz preprecil ze srednje dober username in password na WI-FI routerju.
Vrhunskih hekerjev ni ravno na vsakem vogalu dosti. Ce je to sosed, si pac naletel na veliko mino. Dvomim pa, da se ti zarad podvigov sosedovega mulca ljubi razlagati kriminalistom, tozilstvu, sodnikom, da saj je tvoja povezava, ampak nisi ti kriv.
hvala ker ste "on topic" :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Če nekdo izve MAC naslov tvoje tablice, ali lahko vdre vanjo ali v tvoje brezžično omOddelek: Informacijska varnost | 6979 (5441) | nurse013 |
» | Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 11271 (9598) | Yacked2 |
» | Kako omejiti internet cimriOddelek: Pomoč in nasveti | 6902 (4995) | mat11 |
» | Domače WIFI omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 1727 (1320) | n0pin |
» | Zaščita RouterjaOddelek: Omrežja in internet | 4974 (3909) | blackbfm |