Forum » Operacijski sistemi » Več particij za en disk
Več particij za en disk
slowie ::
Zdravo!
Doma sem naletel na problem, za katerega se ne spomnim, da bi se mi že kdaj pripetil, in sicer:
250GB SATA disk sem razdelil na 3 particije. Na eno sem naložil sistem, ostali dve imam za podatke, backup, eksperimentiranje, itd. Vse tri particije so formatirane v NTFS datotečni sistem. Na težavo pa sem naletel, ko sem eno od teh particij hotel še enkrat sformatirati v FAT32 sistem, in ugotovil, da mi ta opcija sploh ni dana. Ponovno formatiranja je mogoče samo v NTFS datotečni sistem...
Ma kaj to pomeni, da en disk z več particijami ne more obstajati z različnimi datotečnimi sistemi? Ali sem samo jaz kaj spregledal?
Hvala in lep pozdrav
Doma sem naletel na problem, za katerega se ne spomnim, da bi se mi že kdaj pripetil, in sicer:
250GB SATA disk sem razdelil na 3 particije. Na eno sem naložil sistem, ostali dve imam za podatke, backup, eksperimentiranje, itd. Vse tri particije so formatirane v NTFS datotečni sistem. Na težavo pa sem naletel, ko sem eno od teh particij hotel še enkrat sformatirati v FAT32 sistem, in ugotovil, da mi ta opcija sploh ni dana. Ponovno formatiranja je mogoče samo v NTFS datotečni sistem...
Ma kaj to pomeni, da en disk z več particijami ne more obstajati z različnimi datotečnimi sistemi? Ali sem samo jaz kaj spregledal?
Hvala in lep pozdrav
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
overlord_tm ::
Pomoje je to cist ena kaprica XPjev. Poskusi z kakim PartitionMagicom, gParted (free) in podobnim.
PS: Zakaj bi si zelel FAt32??
PS: Zakaj bi si zelel FAt32??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | intel pentuim dual core x64?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2495 (2038) | Domini tm |
» | NTFSOddelek: Programska oprema | 5376 (4963) | 5er--> |
» | winsi ne prepoznajo več zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2199 (2070) | klemen1 |
» | NTFS file no support for 4GBOddelek: Pomoč in nasveti | 1401 (1320) | stock |
» | Neprepoznavnost velikosti Maxtorjevega 200Gb diska v Windows ExplorerjuOddelek: Strojna oprema | 933 (858) | Flajšter |