Forum » Programiranje » Potrebujem čisto malo pomoči!! (C++)
Potrebujem čisto malo pomoči!! (C++)
rddezh9 ::
Sem še popolen začetnik.
Zanima me če lahko naredim "povezavo na nek drug blok"
Naprimer, da me ob vpisu določene številke prestavi v nek drug blok.
toxius ::
Sem še popolen začetnik.
pogleju si sintakso goto (upam da misliš to...)
#include <stdio.h> int main() { int i, j; for ( i = 0; i < 10; i++ ) { printf_s( "Outer loop executing. i = %d\n", i ); for ( j = 0; j < 2; j++ ) { printf_s( " Inner loop executing. j = %d\n", j ); if ( i == 3 ) goto stop; } } // This message does not print: printf_s( "Loop exited. i = %d\n", i ); stop: printf_s( "Jumped to stop. i = %d\n", i ); }
tole je na MSDN
c00L3r ::
Joj! Če si začetnik se nikar ne uči delat z GOTO stavki Zakaj bi sploh rad šel v drug blok? Je to sploh to kar sprašuješ? Namesto GOTO stavkov delaj z pogojnimi stavki, funkcijami in zankami.
toxius ::
z swithi lahko več "dogodkov" loviš
ali pa z if stavki (za manj "dogodkov")
...
switch ( test ) { case 1 : // Process for test = 1 ... break; case 5 : // Process for test = 5 ... break; default : // Process for all other cases. ... }
ali pa z if stavki (za manj "dogodkov")
if ( a > b ) print "a > b\n"; else if (a == b ) print "a == b\n"; else print "a < b\n";
...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | naloga ne funkcioniraOddelek: Programiranje | 1438 (1347) | FX6300B |
» | [Python] Tutoriali za začetnika v Notepad++ (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 16312 (13406) | black ice |
» | [Python] Pomoč pri računanju Pi-jaOddelek: Programiranje | 2457 (2089) | Spura |
» | [C] bitni operator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 5540 (4373) | Thomas |
» | [C++] for {}Oddelek: Programiranje | 1711 (1405) | Gundolf |