» »

Pomoč pri nakupu CPU

Pomoč pri nakupu CPU

sl65amg ::

LP.
Ker se mi je ponesrečil nakup CPU preko Bolhe, me zanima na kaj je treba biti pozoren ko bom kupoval CPU na internetu. Kaj lahko storim v primeru če me prodajalec naJJJJJ (to izkušnjo že imam) zato prosim da mi napišete nekaj nasvetov .
Hvala.

Blinder ::

A tisto kar si kupil pol ni bil P4 3.06?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Ciklamen ::

Jaz bi ti predlagal, da ne kupuješ rabljene robe, ker nikoli ne veš kaj dobiš.

Pobrskaj malo po mimovrste, enaa, nakupovanje, etc. in izberi, ceneje bo (napram temu, da te tu lahko kdo pošteno prinese okoli na bolhi).
- End of the Post ->

solatko ::

Kupil je Mobile, ta pa na navadne plate ne gre. Kar se tiče nakupov na Bolhi. Imel sem nekaj težav z licitacijami, ko mi model ni hotel poslati maila, ker je po njegovem šla cena pre nizko. Obvestil sem admine in zadevo so z grožnjo izključitve in tožbe speljali tako, da sem robo dobil, če prav je model skoraj jokal (čez dva dni bi lahko prodal za še enkrat dražje). Imel sem nekaj reklamacij, a je bilo vse brez problema. Jaz se z vsakim zmenim preko telefona, če ne da številke, nič od nakupa. Če je po pošti imaš itak njegov naslov. Si poklical tistga kekca in mu povedal, da ni dal pravih podatkov in kaj ti je odvrnil, če si ga.
Drugače je pa najbolje, če je prodajalec iz istega kraja in se dogovoriš, da zadevo v pričo njega sprobaš na svoji plati in če bo delal, vzameš, drugače pa ne. Resen prodajalec ti bo to omogočil, problem je s preprodajalci, ki sploh ne vedo kaj prodajajo, kupijo poceni vse kar je poceni, potem pa mal dražje naprej prodajo.
Ciklamen - za tako stare sisteme dobiš dobro in ne tako poceni robo na Bolhi, eBuy, v trgovinah, pa vsaj pri nas, novega procesorja 478 ne boš dobil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

solatko ::

Poglej tu imajo nove po dokaj ugodnih cenah-baje da pošiljajo v SLO:
http://geizhals.at/?cat=cpup4_478

sl65amg ::

Solatko tip od katerega sem kupil je iz LJ jaz pa iz Ptuja tako da probat na plati ravno nisem mogo . Kot ste sami videli je objavil lažni oglas in po telefonu mi je večkrat pritrdil da je CPU P4. Da je Mobile ni omenjal poslal sem mu tudi link od plate tako da je vedel na kaj mislim namestit CPU. Zanima me kako kontaktiraš te admine od bolhe kajti prodajalec mi na maile ne odgovarja več.
Hvala.

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

solatko ::

sl65amg - Imaš pritožbe, navedeš številko oglasa ali prodajalca in opišeš, kaj se je zgodilo. Oni ga bodo kontaktirali in te po mailu obvestili kako naprej.
http://www.bolha.com/mail.php

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Blinder ::

Če hoceš bolj varno kupovat, gres do prodajalca, pa da ti pokaze, da na njegovem kompu procesor dela. Pol če tebi doma ne bo delal si kriv ti ali plošča. Pa poglej točno kakšen procesor je. Ponavadi nekih nategunov ni, ljudje zaupajo kupovat preko pošte.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

sl65amg ::

Blinder če bi poznal mojo zgodbo (sem je že opisal na eni izmed tem) bi vedel da obstajajo nategi pa da Mobile na normalni plati nemre lepo delat.
Solatko kaj pa lahko odgovorni na bolhi naredijo ???

blackbfm ::

Nič ne morjo. Folk je pač naiven zgleda. No loh ti zbrišejo uporabniški račun, mogoče se je tega ustrašu:)

mtosev ::

v rit mu lahko pihajo saj niso policija
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

solatko ::

sl65amg - Najprej ga po mailu ali telefonu opozorijo, da naj se drži pravil s katerimi se je pri vstopu v Bolho strinjal, potem, če še ni bolje, ga banajo. Po navadi gre za osebe, ki kar nekaj stvari preprodajo na bolhi.
Do sedaj sem moral urgirat dvakrat, zaradi neodzivnosti prodajalcev na izlicitirano zadevo, obakrat je bil odziv prodajalcev skoraj takojšen.
Pravno pa imaš možnost prijave za goljufijo in civilne tožbe.

blackbfm ::

In če dam jz podatke od soseda bodo šli njega klicat in tožit? Ni realno to no. Če nečesa nočeš prodat te ne more nihče prisilit, še najman pa takole prek neta. Tista njihova pravila nič ne veljajo izven okvira njihove strani, najhuje kar je je to da te banajo..ampak to niti ni problem.

bluefish ::

se strinjam. Nihče te ne more prisilit da bodisi prodaš ali kupiš. Sploh pa ne na Bolhi.

Ciklamen ::

Če že ne moreš nič naredit, pa pač prodaj ta procesor naprej...To je najboljše kaj lahko narediš če ga ne potrebuješ...
- End of the Post ->

solatko ::

Pri vsakem pošiljanju po povzetju, je poln naslov pošiljatelja, tako, da ni problem dobit pravega, večji problem je neodzivnost, tistega, ki zavestno opehari kupca, takega se najprej blokira na Bolhi, da ne bo še koga nategnu, potem pa sledi prijava (pred leti je nek model pošiljal prazne škatlice).
Če te je nekdo nategnil, ta izdelek težko prodaš naprej, razen da ti nategneš drugega, kar pa ni glih fer.
blueFish - Bolha in podobni sistemi, so zato, da lahko dobiš kakšno zadevo, katere v trgovini ne moreš dobiti ali je precej dražja in zato, da se znebiš zadev, katerih ne rabiš več, bi pa komu prav prišle. Ko se prijaviš na ta sistem, se pač zavežeš, da ne boš goljufal, prodajal pokvarjenih zadev kot delujoče, skratka, da boš posloval pošteno, ko pa kupuješ, je to dejansko na podlagi zaupanja - imam zelo dobre izkušnje, pri več kot sto nakupih, sem nekaj zadev brez problema vrnil in dobil denar nazaj, parkrat sem dobil nazaj del kupnine, ker zadeva ni bila popolna (sem skompletiral preko servisa) in dvakrat sem moral urgirat, pri neodzivu prodajalca na izlicitirano zadevo - nakup se je izvršil. Vsekakor pa je interes tistih, ki imajo tako internetno stran, da so udeleženci s storitvami zadovoljni, saj je to pogoj za napredek in širjenje strani.
Eno od nepisanih pravil za kupovanje na takih portalih je, da si ogledaš ponudbo prodajalca, če kupuješ procesor in jih model prodaja več, veš, da ne prodaja svojega, temveč jih množično kupuje poceni in naprej preproda dražje, od takega pač ne kupiš, saj niti on največkrat ne ve, kaj se je z zadevo dogajal. Če pa prodajalec nudi skoraj cel PC, pa po vsej verjetnosti prodaja svojo robo (za vsakega obstoja tudi zgodovina prodanih zadev) in ti lahko tudi pojasni, zakaj kakšna stvar ne deluje v okviru tvojih pričakovanj. Potrebno je pač malo previdnosti.

sl65amg ::

Hvala vam za odgovore.
In očitno mi ne preostane drugega kot da CPU prodam.
Intel Mobile Pentium 4 3.06Ghz 533FSB 478 socket HT
za 55€
če kdo kupi naj piše na mail.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje naj dobim poceni xbox 360 igre

Oddelek: Pomoč in nasveti
215154 (4727) xxurban
»

Cene rabljenih pri nas

Oddelek: Mobilne tehnologije
286254 (5619) Hayabusa
»

Hitrost CPU

Oddelek: Pomoč in nasveti
261459 (1203) mtosev
»

cpu problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
13929 (797) solatko
»

s katerim procesorjem nadgraditi p4 2.6 GHz s478

Oddelek: Strojna oprema
352072 (1649) tiborrr

Več podobnih tem