Forum » Omrežja in internet » Razlaga nekaterih rač. internet. pojmov
Razlaga nekaterih rač. internet. pojmov
_mikia ::
Pozdravljeni!
Bilo bi mi v veliko pomoč, če bi mi kdo povedal ali si stvari prav predstavljam oz. mi na enostaven način razložil, kaj pomeni "streaming" , v čem je razlika od "downloading" (download pomeni da vsebino preneseš, shraniš na rač., streaming pa da se "pretaka", vendar je ne moreš shraniti? še kaj?)? Če gledam nek video na rtvslo.si, potem gre za streaming; buffering s tem nima veze, pomeni le da se stvari nalagajo na rač (za stream)- vendar se ne downloadajo.
Kaj pomeni "webcasting", "podcast"?
Ali drži, da je link - povezava na drugo stran, hyperlink pomeni isto,le sliši se bolj hiper :), kaj pa je deep-linking?
Hvala za pomoč!
Lp,Jasna
Bilo bi mi v veliko pomoč, če bi mi kdo povedal ali si stvari prav predstavljam oz. mi na enostaven način razložil, kaj pomeni "streaming" , v čem je razlika od "downloading" (download pomeni da vsebino preneseš, shraniš na rač., streaming pa da se "pretaka", vendar je ne moreš shraniti? še kaj?)? Če gledam nek video na rtvslo.si, potem gre za streaming; buffering s tem nima veze, pomeni le da se stvari nalagajo na rač (za stream)- vendar se ne downloadajo.
Kaj pomeni "webcasting", "podcast"?
Ali drži, da je link - povezava na drugo stran, hyperlink pomeni isto,le sliši se bolj hiper :), kaj pa je deep-linking?
Hvala za pomoč!
Lp,Jasna
Duhec ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev računalniškega omrežjaOddelek: Šola | 1960 (1556) | r5r |
» | Bof in Bigbang - Nakup POV Geforce 6800 128 mb DDR3??Oddelek: Kaj kupiti | 1225 (972) | Gutjerez |
» | dodelitev nekega IP-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 987 (944) | marS |
» | Novi varčni Opteroni iz AMDja ?Oddelek: Novice / Procesorji | 1850 (1850) | Zheegec |
» | DDoS atack; kje nej DLjam security za Win XP?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1725 (1361) | fruit |