Forum » Šola » Postavitev računalniškega omrežja
Postavitev računalniškega omrežja
J4CK1 ::
Pozdravljeni!
Jaz izdelujem neko seminarsko nalogo in bi vas prosil, če bi mi lahko nekako pomagali, ker nimam veliko izkušenj z tem kar moram narediti.
Navodilo je sledeče:
Postavitev računalniškega omrežja v podjetju.
- Postavitev računalniškega omrežja v podjetju, ki ima od 150-200 računalnikov. (KAKO?? )
- Podjetje rabi tudi spletni strežnik za svojo predstavitev in informiranje potrošnikov ter poštni strežnik za svoje zaposlene.(kakšen strežnik??)
- Računalniki morajo biti ustrezno zaščiteni pred vdori iz interneta.(kako najbolje??)
- Večina računalnikov se uporablja za potrebe uprave (uprava, ekonomika, prodaja, nabava).
- 20% računalnikov naj ob v proizvodnji, direkten vnos v bazo podatkov, zapisovanje delovnih mest, skladišča so opremljena z brezžičnimi terminali za sledenje izdelkov. (kakšnimi brezžičnimi terminali??)
- Zapišite predloge za hitrost ter tip kablov – pri tem upoštevajte smiselnost prenosnih hitrosti. (kakšno hitrost predlagate)
- Prilagajajte hrbtenico in ožičenje po nadstropjih.
- Oddelek informatike skrbi za vse računalnike v podjetju. (kako??)
- V prostoru informatike naj bodo postavljeni računalnik za vodenje poslovanja, za spletne strani in pošto (strežnik).(malo več o tem??)
- Vsak element, vsak medij, itd., ki ga v seminarski nalogi uporabite, je potrebno opisovati. (prosim da mi malo opišete kar boste predlagali)
- Njegove lastnosti, naloge, naloge in zakaj ste ga uporabili tam, kjer ste ga. Računalnikov ni treba opisovati.
NAJLEPŠA HVALA VSE KI BOSTE MI POMAGALI PRI TEJ SEMINARSKI.....
lp J4CK1
Jaz izdelujem neko seminarsko nalogo in bi vas prosil, če bi mi lahko nekako pomagali, ker nimam veliko izkušenj z tem kar moram narediti.
Navodilo je sledeče:
Postavitev računalniškega omrežja v podjetju.
- Postavitev računalniškega omrežja v podjetju, ki ima od 150-200 računalnikov. (KAKO?? )
- Podjetje rabi tudi spletni strežnik za svojo predstavitev in informiranje potrošnikov ter poštni strežnik za svoje zaposlene.(kakšen strežnik??)
- Računalniki morajo biti ustrezno zaščiteni pred vdori iz interneta.(kako najbolje??)
- Večina računalnikov se uporablja za potrebe uprave (uprava, ekonomika, prodaja, nabava).
- 20% računalnikov naj ob v proizvodnji, direkten vnos v bazo podatkov, zapisovanje delovnih mest, skladišča so opremljena z brezžičnimi terminali za sledenje izdelkov. (kakšnimi brezžičnimi terminali??)
- Zapišite predloge za hitrost ter tip kablov – pri tem upoštevajte smiselnost prenosnih hitrosti. (kakšno hitrost predlagate)
- Prilagajajte hrbtenico in ožičenje po nadstropjih.
- Oddelek informatike skrbi za vse računalnike v podjetju. (kako??)
- V prostoru informatike naj bodo postavljeni računalnik za vodenje poslovanja, za spletne strani in pošto (strežnik).(malo več o tem??)
- Vsak element, vsak medij, itd., ki ga v seminarski nalogi uporabite, je potrebno opisovati. (prosim da mi malo opišete kar boste predlagali)
- Njegove lastnosti, naloge, naloge in zakaj ste ga uporabili tam, kjer ste ga. Računalnikov ni treba opisovati.
NAJLEPŠA HVALA VSE KI BOSTE MI POMAGALI PRI TEJ SEMINARSKI.....
lp J4CK1
- premaknil iz Omrežja in internet: ToniT ()
SasoS ::
naj ti mi naredimo seminarsko? Verjetno si poslušal ta predmet in si se tam kaj naučil...zdaj pa uporabi znanje.
Gwanaroth ::
Daj no, to pa res ni težko.. O tem maš miljon prispevkov vsepovsod po netu.
Lights often keep secret hypnosis..
J4CK ::
Nisem reku da mi vi naredite seminarsko, ampak da bi mi pomagal pri podatkih...in informacijah
Gwanaroth daj mi kakšen link ali, pa če ti ni težko mi pomagaj kako in kaj....
lp
Gwanaroth daj mi kakšen link ali, pa če ti ni težko mi pomagaj kako in kaj....
lp
Gwanaroth ::
Podjetje rabi tudi spletni strežnik za svojo predstavitev in informiranje potrošnikov ter poštni strežnik za svoje zaposlene.(kakšen strežnik??)
http://httpd.apache.org/
http://www.microsoft.com/WindowsServer2003/iis/default.mspx
Računalniki morajo biti ustrezno zaščiteni pred vdori iz interneta.(kako najbolje??)
http://www.kerio.com/kwf_home.html
http://muse.linuxmafia.org/gshield/
20% računalnikov naj ob v proizvodnji, direkten vnos v bazo podatkov,
www.mysql.com/
skladišča so opremljena z brezžičnimi terminali za sledenje izdelkov. (kakšnimi brezžičnimi terminali??)
http://www.ema.si/ponudba_ai.htm
Zapišite predloge za hitrost ter tip kablov – pri tem upoštevajte smiselnost prenosnih hitrosti. (kakšno hitrost predlagate)
http://www.webopedia.com/TERM/G/Gigabit_Ethernet.html
Lights often keep secret hypnosis..
Glej jst nimam veliko izkušenj s tem... in tudi nevem zakaj je dal prof. tako zahtevno nalogo!
In bi prosil vsakega ki ima namen pomagat naj mi, un k pa nima namena naj bo pa raje tiho in naj ne piše tako butastih odgovorov...
hvala vsem
In bi prosil vsakega ki ima namen pomagat naj mi, un k pa nima namena naj bo pa raje tiho in naj ne piše tako butastih odgovorov...
hvala vsem
Jan987 ::
sam si se pa zelo zgodi spomnu da rabš.
Če se ti ne da delat bi bilo fajn da to mal preurediš kokr da se ti zanimaš pa pošlješ v eno podjetje k se s tem ukvarja in če se jim boš izkazal kot resen kupec boš verjetno vse to v ponudbi dobil sam mogoče bi se res mogu mal hitrej spomnit ker dvomim da ti bodo tako hitro naredil.
Če se ti ne da delat bi bilo fajn da to mal preurediš kokr da se ti zanimaš pa pošlješ v eno podjetje k se s tem ukvarja in če se jim boš izkazal kot resen kupec boš verjetno vse to v ponudbi dobil sam mogoče bi se res mogu mal hitrej spomnit ker dvomim da ti bodo tako hitro naredil.
To je res ja... sam tam bi mi verjetno zaračunali...
Jaz bi pa rabu če mogoče kdo tuki dela na kakšni firmi in ve kako in kaj da lahko kaj svetuje...
Jaz bi pa rabu če mogoče kdo tuki dela na kakšni firmi in ve kako in kaj da lahko kaj svetuje...
r5r ::
Vsak računalnik ima mrežno kartico 100Mbit, iz kartice vodi 8 žilni UTP kabel(CAT 5 = tip kabla) do stikal (24x 100Mbit + 1x Gbit 19" rackmount npr. Allied Telesyn, 3Com). Stikalo je lahko v vsakem nadstropju. Ker je računalnikov več kot 24, se uporabi več stikal.
Več stikal se priklopi preko gigabitnega vmestnika na gigabitno level 3 stikalo (npr. Cisco Catalyst 37xx), kjer se omeji promet in je v namenski sobici (npr. v prostorih informatike). V prostorih informatike je tudi router, ki je povezan do ponudnika interneta.
Spletni strežnik z dobrimi SCSI diski v raid5 se priklopi v DMZ vrata routerja, poganja pa ga npr. Windows 2003 SBS.
Vdore prepreči firewall, ki je lahko vgrajen v router (npr. Cisco 1700).
Za brezžične terminale se namesti brezžične dostopne točke (npr. Cisco Aironet 1240AG)
Oddelek informatike skrbi za vse računalnike. Pač služba.
Izbrani so bili proizvodi podjetja Cisco, saj imajo vsa velika podjetja in organizacije(šola) tako opremo.
Upam da sem pomagal.
Več stikal se priklopi preko gigabitnega vmestnika na gigabitno level 3 stikalo (npr. Cisco Catalyst 37xx), kjer se omeji promet in je v namenski sobici (npr. v prostorih informatike). V prostorih informatike je tudi router, ki je povezan do ponudnika interneta.
Spletni strežnik z dobrimi SCSI diski v raid5 se priklopi v DMZ vrata routerja, poganja pa ga npr. Windows 2003 SBS.
Vdore prepreči firewall, ki je lahko vgrajen v router (npr. Cisco 1700).
Za brezžične terminale se namesti brezžične dostopne točke (npr. Cisco Aironet 1240AG)
Oddelek informatike skrbi za vse računalnike. Pač služba.
Izbrani so bili proizvodi podjetja Cisco, saj imajo vsa velika podjetja in organizacije(šola) tako opremo.
Upam da sem pomagal.
And it makes me wonder.
Najlepša hvala r5r.
Nekaj bi te še uprašal. Zakaj spletni strežni povežeš z ruterjem? ali ga ne povežeš z switchu in potem switch na ruter.
Nekaj bi te še uprašal. Zakaj spletni strežni povežeš z ruterjem? ali ga ne povežeš z switchu in potem switch na ruter.
Router ima 3 mrežne vmestnike, en gre do ISP, drugi je namenjen notranjemu delu podjetja in je varovan s protipožarnim zidom, tretji pa je prosto dostopen iz interneta, torej brez firewall-a.
And it makes me wonder.
Katere serverje bi pa uporabil hardware mislim...ali maš mogoče kako idejo in kakšen opis katerega...
Pogledaš na spletne strani podjetij, ki prodajajo tudi strežnike(HP, Dell, IBM, Fujitsu-Siemens itd.) in izbereš enega, ki ima npr. 3 leta garancije ter scsi raid diskovje.
And it makes me wonder.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako postaviti svoj strežnik(za spletno stran)Oddelek: Izdelava spletišč | 3375 (3104) | LjAp |
» | Linux web server??Oddelek: Šola | 1135 (1064) | kennyDEAD |
» | Izdelava router/proxy/firewall/antivirus/spletnega strežnikaOddelek: Omrežja in internet | 2691 (2481) | ješ |
» | spletna trgovinaOddelek: Izdelava spletišč | 1739 (1314) | robio |
» | kako do mysql v win2k z IIS?Oddelek: Programiranje | 1669 (1526) | webblod |