» »

dobra trgovina

dobra trgovina

jack0311 ::

Katera je najboljsa trgovina kjer si izberes kompomente oni ti pa ga sestavijo in testirajo? ker nocem da bi kaj narobe naredil in bi potem vse slo k vragu

THX

mtosev ::

AGT
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jack0311 ::

thx

Fizikalko ::

Vsekakor AGT, zelo priporočam - ne komplicirajo pri garanciji, dobro svetujejo, orenk stestirajo in zastonj sestavijo.

Obrni se na Tineta, je res ok.

Zgodovina sprememb…

jureus ::

Mi lahko nekdo razloži, kaj pomeni stestirati?
Od nekdaj si sam sestavljam računalnik, pa mi nikol ni blo jasno kaj delajo v trgovinah z njimi ko ti rečejo da ga testirajo in da lahko prideš po njega čez par ur?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jureus ()

IvoC ::

jureus je izjavil:

Mi lahko nekdo razloži, kaj pomeni stestirati?
Od nekdaj si sam sestavljam računalnik, pa mi nikol ni blo jasno kaj delajo v trgovinah z njimi ko ti rečejo da ga testirajo in da lahko prideš po njega čez par ur?

Zelo dobro vprašanje! Kupil sem računalnik pri eminentnem prodajalcu/zastopniku, ne v kakšnem supermarketu; na mojo zahtevo so dodali še en disk (D) in vse skupaj "kao" stestirali. A sem imel toliko problemov, da bi skoraj ponorel in jim zabrisal PC v glavo. Parkrat sem renoviral sistem (formatiral C-disk), vpregel sem celo Microsoft. Končno je prodajalec le spoznal in priznal, da je dogradil slab disk, ki je "begal" sistem!

LP

BALAST ::

Se zgodi, tudi če greš kupit enako čokolado pa ni vedno istega okusa. :))

Drugače pa če znaš brskat po internetu, lahko tudi na Youtube, kjer imaš natančno razloženo v 10min filmčkih kaj in kako sestavit komponente.
Grem stavit da v 99% bo vse delovalo kot mora, 1% se pa jih obrne lahko na Slo-Tech za dodatno pomoč.

BALAST je izjavil:

Se zgodi, tudi če greš kupit enako čokolado pa ni vedno istega okusa. :))

Drugače pa če znaš brskat po internetu, lahko tudi na Youtube, kjer imaš natančno razloženo v 10min filmčkih kaj in kako sestavit komponente.
Grem stavit da v 99% bo vse delovalo kot mora, 1% se pa jih obrne lahko na Slo-Tech za dodatno pomoč.

Hu, kako si "kunštn"! Povprašaj za službo pr Microsoft-u!

hotig ::

BALAST hvala za link, mi bo kmal prov pršu 8-)

Hobehrt ::

Müdel,najboljša trgovina je Aperio. S tem da ti ga ne sestavijo, drugače pa dobiš ful poceni komponente, in pa garancijo, katero brez problema upoštevajo če kaj crkne. Oni müdeli so ful fajn, ko tam delajo!

Čisto tako bom povedal!
Da sestaviš računalnik, potrebuješ 10minut, če se spoznaš! Če ga prvič bodi pazljiv! Lepo privijači vse v ohišje preveri kable in stikala, da so pravilno obrnjeni in priklopljeni ( amater z navodili bo porabil maximalno 1uro, da bo skapiral, kako pride kaj skupaj ( razen če je kakšen iz ''baletne šole'') )

Ne razumem pa zakaj ti na teh ''fansy šmansi'' servisih za take zadeve računajo 2-3ure dela :D, čisti nateg !
Pol pa še kao nekaj testirajo dve uri? Kaj? ( NE govorim iz svojih izkušen ampak, kolega ki si je pred kratkim kupil računalnik, pa sem mu dejal da ga nategujejo), potem pa sem to še večkrat slišal!
In zaj res ne vem al sem jaz nor al kaj :D !
NE čist zares me zanima kaj TESTIRAJO, imajo kako ekstra elektroniko ? programsko opremo, da opravijo elektro prevodne teste al kaj, res ne sanja se mi kaj bi naj TESTIRALI DVE URI!
Če kdo ve, naj me seznani! Thenks

Wox ::

jureus je izjavil:

Ne razumem pa zakaj ti na teh ''fansy šmansi'' servisih za take zadeve računajo 2-3ure dela :D, čisti nateg !

Nerazumevanje je v veliki meri povezano z neznanjem.
O nategi smo pa tudi že na dolgo in široko trollali tule gor. Nateg je smisel ekonomije in bodi srečen, vsaj brez natege sploh ne bi bil med nami. Razen, če si eden redkih iz epruvete.

karafeka ::

Ja pismo no, rame testirajo kaj le. Saj pa veš da memtest rabi celo noč, da gre skoz. ;)

uhh men memtest vedno zašteka, le kako njim uspe? Verjetno moje neznanje. ;D

jureus je izjavil:

Čisto tako bom povedal!
Da sestaviš računalnik, potrebuješ 10minut, če se spoznaš! Če ga prvič bodi pazljiv! Lepo privijači vse v ohišje preveri kable in stikala, da so pravilno obrnjeni in priklopljeni ( amater z navodili bo porabil maximalno 1uro, da bo skapiral, kako pride kaj skupaj ( razen če je kakšen iz ''baletne šole'') )

Pol pa še kao nekaj testirajo dve uri? Kaj? ( NE govorim iz svojih izkušen ampak, kolega ki si je pred kratkim kupil računalnik, pa sem mu dejal da ga nategujejo), potem pa sem to še večkrat slišal!
In zaj res ne vem al sem jaz nor al kaj :D !
NE čist zares me zanima kaj TESTIRAJO, imajo kako ekstra elektroniko ? programsko opremo, da opravijo elektro prevodne teste al kaj, res ne sanja se mi kaj bi naj TESTIRALI DVE URI!
Če kdo ve, naj me seznani! Thenks

Prvo kot PRVO: Če na tem forumu do onemoglosti pačijo slovenščino, naj bo prizanešeno vsaj angleščini: Torej Thanks ne Thenks

Sestavljanje PC najbrž ni čisto enostavno in je pomembno, da so vse hard-komponente med seboj ujamejo Podobno velja tudi za ves instalirani software! Natančnost: Ne Thenks ampak Thanks! Mnogi za vse težave krivijo Microsoft, seveda neupravičeno! Knjižnice Microsoft programerji površno uporabljajo. Še enkrat: Ne Thenks ampak Thanks!

Nek duhovitež je zapisal: Če bi ga avti "srali" kot PC-ji, bi bile vse ceste zaradi zastojev zabasane! V tej misli je veliko resnice! Ponudi svoje usluge raznoraznim servisom, potem pa poročaj!

Z "nategovanji" se pa strinjam!

LP IvoC!

Pizda, ste eni občutljivi na napake. Ponavadi tisti ki nimate kaj pametnega za napisat!
Če pišeš prošnje, knjige... paziš na napake, ne pa tu ko hitro napišeš.

Pa kaj sedaj vsi delate na servisih al kaj, da zagovarjate te ure dela! Sestavil sem že en kup računalnikov vsi so delovali in do sedaj nisem imel nikoli težav s kompatibilnostjo (verjetno zato ker kupujem boljše komponente...ne vem).

Tu pa še ena za tebe IvoC, da boš vesel in da boš imel kaj za pisat: VATEVA!

LP

kos1 ::

bi blo fajn, da bi firme prilozile rezultate meritev teh testov, ki laufajo cez noc....

eDDi ::

da te jst obelodanim.. v približno 10% se pojavijo napake takšne ali drugačne vrste, včasih nekompatibilnost, včasih DOA. Velikokrat računalnik crkne pri sami inštalaciji operacijskega sistema, včasih tudi ob inštalaciji gonilnikov. Temu v ogib, je zelo dobro da se vsaj to opravi predno se računalnik preda naprej. Dodatni testi grafike in procesorja in spremljanje temprature ključnih komponent je pa tudi zelo zaželjeno.

S takim testom, se vsa podjetja, ki dajo vsaj nekaj nase, ognejo velikemu deležu ljudi, ki bi prišlo nazaj in bi reklo, matr ma nov računalnik sem kupil pa takoj ne dela.

ti pa ko ne rabiš testirat, daj to jasno vedet ob nakupu, pa ti z veseljem ne bojo testirali, saj zakaj bi čas metali stran, ki ta ga tako ali tako podarijo.

OK. Hvala za razsvetlenje.
Upam sam, da to res nardijo tako kot povejo.

Skratka zakaj sem tako skeptičen glede tega, bratranec si je kupil čist nov računalnik I7,hd5870..., brez windowsov prideva v trgovino po njega, pa tip v trgovini reče, daj naj pridema čez dve uri, ker še on testira sistem (imel sem občutek, da kište še sploh ni sestavil).
Potem sem pa šel v isto trgovino tudi z enim kolegom kupit računalnik in sva spet dve uri mogla počakat, da kao stestirajo.

Zato pa me zanima s čem se to testira, da bi sam lahko tud! memtest vem da lahko zaženeš kar direktno, so še kakšni drugi takšni programčki za katere bi bilo pametno vedet?

Ne spoznam se pa na te zadeve zato, ker še do sedaj, nisem imel teh težav. Sestavil sem okrog 10 računalnikov, naložil windovse in vse je vedno delalo kot je trebe. Me pa zanima kako se testira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jureus ()

a ni jasno?

inštalacija winsov, driverji, kak 3d mark, occt.. če to gre skoz, je zelo vrjetno je računalnik zrel za izdajo.

Ma to je jasno kot bel dan.
Sem mislil, da v primeru ko ni windowsov na računalniku!

(Dvomim, da na računalnik posnamejo windowse, pa nato stestirajo, na koncu pa vse skup sformatirajo)

Če pa tako delajo na servisih - vsaka jim čast!

tudi če ni operacijskega sistema, se naložijo testno, tako da se izogneš porodnim napakam. normalno da zatem sledi format.

no sej ne vem za vse trgovine, vem samo da v eni zagotovo tako delajo :)

fosil ::

Ne vem zakaj pol posebej zaračunajo namestitev windowsev. To bi to moral potem še popust dat, ker jim jih ni treba brisat :D
Tako je!

tudi to ti lahko jst povem :)

instalacija opercijskega sistem je z testnim sistemom, ki ima vgrajeno veliko reči pri inštalaciji in ko daš cd noter, sam čez pol urce pogledaš in maš OS gor, original OS pa moraš staln ovmes neki klikat, vsak program posebej gor, skratka dosti več dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

servis avtomobila - upravičenje porabe časa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10811469 (8925) Mato989
»

Me kupec hoče ogoljufat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5110932 (7944) gendale2018
»

Računalniške trgovine, kjer ti sestavijo izbrane komponente

Oddelek: Kaj kupiti
427984 (6491) zagi555555
»

Kateri računalnik naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
576849 (6206) hojnikb
»

Hkrati crknili grafična, rami, matična plošča

Oddelek: Strojna oprema
202401 (1826) pingo76

Več podobnih tem