Forum » Pomoč in nasveti » en disk aktiven
en disk aktiven
vir ::
na dveh diskih imam naložen sistem. Zanima me če se da (in če, kako) v biosu nastavit da mi enega diska ne zazna (včasih bi bootal iz enega, včasih pa iz drugega diska). Če se boota disk A potem diska B ne zazna, in obratno.
slowie ::
Jaz nisem prepričan, da se to da... Oziroma bi po moje moral ob vsakem zagonu iti najprej v bios, in onemogočiti disk, za katerega želiš, da je neviden. Kaj pravite?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
Duhec ::
@vir, kaj ko bi ti najprej povedal kake diske imaš (ide/ata, sata), kakšen je OS na teh diskih (Win98, 2000, XP, Visto ...) ter katero plato poseduješ ?
Če je kak ide disk ga lahko daš v kako ide 5,25" kletko in ga lepo izvlečeš predno štartaš komp, če je pa sata pa lahko kombiniraš s kakim zunanjim USB ohišjem in ga zopet ali imaš vštegkanega ali izštekanega, ko štartaš mašino in s tem kombiniraš željen izbor štarta.
Če je kak ide disk ga lahko daš v kako ide 5,25" kletko in ga lepo izvlečeš predno štartaš komp, če je pa sata pa lahko kombiniraš s kakim zunanjim USB ohišjem in ga zopet ali imaš vštegkanega ali izštekanega, ko štartaš mašino in s tem kombiniraš željen izbor štarta.
bobby ::
http://www.pctipsbox.com/how-to-hide-dr...
sam je pa en trik.
windows explorer ne bo najdu diska, totalcommander ga pa bo
sam je pa en trik.
windows explorer ne bo najdu diska, totalcommander ga pa bo
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bobby ()
vir ::
Na obeh diskih imam WIN XP
En disk je SATA, drug pa IDE. Matična je ASUS P5KC.
RACKov nočem.
Najraje bi če bi se to v biosu rihtalo. Pa se da?
En disk je SATA, drug pa IDE. Matična je ASUS P5KC.
RACKov nočem.
Najraje bi če bi se to v biosu rihtalo. Pa se da?
jan01 ::
Edian možnost, če bi imel vse sata in bi s skripto ob startu windows naredil safetly remove hardware neaktivnega diska.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov SSD, star računalnik - ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3110 (1343) | alkoo |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1602 (1200) | solatko |
» | Kaj je narobe z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 3432 (2710) | Mesar |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2796 (2673) | jELKO |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3267 (2291) | Blind |