» »

Katero kolo

Katero kolo

««
25 / 98
»»

energetik ::

Kot sem že omenil, se vozim po vseh terenih. Tudi 50km asfaltne ture, vključno z dolgimi spusti. Redno uporabljam vse 3 verižnike spredaj.
Ostali stroški za bicikl, kateri pa? 5€/leto za zavorne gumice mogoče?

fishstick ::

Pozdravljeni,

Prosim za pomoc oz. nasvete pri nakupu kolesa, namreč že par dni berem, gledam ponudbe in ne vem katero kolo je ok zame. Bil sem v extremevital trgovini, kjer sem stal cca 15min ko pozabljen ceker v Merkatorju, ni bu ne mu od prodajalca :).

Vozil se bom po Ljubljani. makadamskih poteh, hribih, gozdovih. Treking kolo odpade, kar sem videl, bi jaz zlomil v 1 mesecu.
Imam 115kg 190cm budzet nekjer max max: 1200-300 eur , ce je res potrebno. Racunam, da bom naredil min 1500km.

Gledal sem https://www.extremevital.com/sl/kolesa/... in https://www.extremevital.com/sl/kolesa/... . Nekako bolj drugega :)

Prosim za nasvet oz. predloge :)

Hvala

dolenc ::

Podavljen,

Pri prodajalcih imej zmeraj v mislih, da so pač tudi oni ljudje, včasih še malo rastreseni, tko da če boš stal tam kot "ceker", pa stoj, lahko pa tudi koga kaj vprašaš, ljudje pa to :)

Pri cenah koles imej zmeraj v mislih, da se talajo popusti, tko da če ni kakega divjega % zraven cene, vprašej. Recimo scott na tvojem prvem linku, boš v praksi dobil ceneje, kot je navedena cena scotta na drugem linku.

Sprehod se po štacunah, prosi za sprobat kolo, tko boš zelo hitro dobil občutek, če ti kateri bolj leži kot drugi. Vem da je to računalniški forum, kjer se pogledajo benchmarki, in vsak tretji post v tej temi me požene na wc, ko ljudje svetujejo spletno prodajo, ampak hočeš-nočeš je kolo stvar občutka, ne samo specifikacij.

So razlike med becikli različnih proizvajalcev, večje kot, če imaš deore ali pa deore xt zadej, zato pa greš v štacuno pa probaš različne znamke. Pol se šele o opremi odločej.

Jst sem tvojih dimenzij, ajt da se mal pohvalem kako kilo lažji zdej :P, pa sem letos tudi nabavljal, vzel sem tole(v teoriji, pridet more še do mene)

http://www.veb-company.si/kolesa-gorska..., pride pod 1k. Men se je geometrija dopadla, zadaj maš 12mm vpetje pa "boost" - mal širšo akso,pesto itd. Tubeles ready feltne, dobre peste, gume niso tiste glupe smart sam kjer greš ob vsaki luži pošrek. Ostalo je tud vse vredu. Bremze niso nevem kaj, ampak se da preživet.

Če greš še en model višje (se prav ene 100-150eur gor), dobiš še spredaj vilco z boljšim vpetjem (15mm akso).

Uglavnem za tak keš težko boljše najdeš, ker če bi, bi že vzel :P. Ampak ponovno, sprobej, če ti paše, pol pa naprej in ja tud če nimaš preveč občutka, ko se na 3 različne znamke vsedeš, boš vedel ker ti bolj paše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

fishstick ::

Zdravo,
hvala za odgovor, bom šel danes pogledat :)

cresh ::

jype je izjavil:

cresh je izjavil:

Če se pa po cesti pelješ, pel se po hosti :D
Ne morm, k so drevesa, pa še prepovedano je.


Ja ponavadi so v hosti drevesa :D.

Buco_daMAN ::

Evo jz sm probu CUBA ACIDA v 23 velikosti, se mi je zdel hud sam okvir mal velik...sem 187cm visok
Pol Trek x caliber 9(letnik 2016) v velikosti 21.5 je bil uredu sam feder se mi je zdel full mehek pa balanca zelo široka oziroma širša kot pri CUBU
Bom šel še NORCota probat

njyngs ::

jype je izjavil:

cresh je izjavil:

Če se pa po cesti pelješ, pel se po hosti :D
Ne morm, k so drevesa, pa še prepovedano je.

Trolanje je tudi vrsta nasilja, pa ga vseeno izvajaš. Kriminalec.

jype ::

njyngs je izjavil:

Trolanje je tudi vrsta nasilja
Ne, ni. (Nekvalitetno trolanje lahko je, ampak jaz ga ne izvajam.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

safety ::

Želim kupiti treking kolesa za celotno družino, tj. tri kolesa moško, žensko in za otroka 6 let.
Sam bom tudi malo več kolesaril tam cca. 100km/teden.

Ker nimam pojma glede koles/opreme bi prosil za kak predlog koles ali nasvet na kaj moram biti pozoren glede opreme, znamke itd...

Proračun je nekje 1k€, pa tudi do 1.5k€, če je res dober razlog za nakup dražje variante glede na moje potrebe.

leiito ::

Jaz sem vzel pri Extreme Vital Specialized trekking, ki ga imajo za €400, z diski, zdi se OK za družinske potrebe, sedi se bolj komot in manj napadalno kot pri mountain biku, ki sem ga vozil prej. Tu nekje cenovno sem čekiral tudi neko italijansko znamko Lombardo, pri Astri jih prodajajo, na oko se mi je zdela manj precizna izdelava kot Specialized, verjetno pa za ta denar posebej falit niti ne moreš.

cresh ::

Za otroka res najbolj vzet rabljeno, se dobi na bolhi marsikaj pametnega za otroka, ker itak boš čez 2 leti spet menju.

safety ::

Našel sem tole kolo

https://www.intersport.si/nakamura-plat...

in me zanima, če se vam zdi to dober nakup glede na zgoraj omenjene potrebe? Ali se za podobno ceno, da dobiti kaj boljšega?

Gregor5816 ::

Kupujem novo kolo. Trenutno imam treking kolo in bi ga rad zamenjal za cestnega. V glavnem ga bom uporabljal le za vikende oz. nedeljske popoldneve, zato gledam bolj nižji cenovni razred pri cestnih kolesih. Zaenkrat sem gledal te:
Allez 2018
Allez sport 2018
Diverge Sport
Scott speedster 20
Scott speedster 30

Skratka okoli 1000€ budget. Zaželjeno malo manj, lahko tudi malo več, če je kakšno solidno kolo. Ne vem pa kaj gledat, ker se na kolesa ne spoznam.

globoko grlo ::

V glavnem ga bom uporabljal le za vikende oz. nedeljske popoldneve

Uporabljaj obstoječega :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

sesobebo ::

Gregor5816 je izjavil:

Skratka okoli 1000EUR budget. Zaželjeno malo manj, lahko tudi malo več, če je kakšno solidno kolo. Ne vem pa kaj gledat, ker se na kolesa ne spoznam.


jaz ponavadi gledam predvsem prestavna razmerja (t.j. cimvecji razpon za cimvecjo raznolikost poti po katerih se lahko vozim).
recimo nekaj taksnega bi znalo prilezti v marsikateri klanec:
http://www.wiggle.co.uk/felt-vr50-road-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sesobebo ()

gusto ::

Za 1000EUR bi moral dobiti že kakšnega s 105 opremo, ne pa razne Sore in Tiagre. Kaj takega recimo:

https://www.extremevital.com/sl/kolesa/...

Sicer je ta malo preko budgeta, samo lahko dobis še popust. Z najlažjim prenosom 34/32 boš pa tudi v klance lahko peljal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gusto ()

cresh ::

Vzemi kakega lepega rabljenga, oprema glej 105, za tak denar bi dobil tudi ultegra, dura ace. Za cestake je kul tudi Sram. Compo je kul, vendar draga za vzdrževanje.

Superboyy ::

Na bolhi se da kaj dobrega dobit. Sredi sezone so itak cene višje. Kasneje se pa leni entuzijasti sprijaznijo s slabimo nakupom dobrega bicikla, ali jih pa mine furat in prodajo.

Sam sem marca za 300 eur vzel lepo ohranjenga s 105 opremo (+dodaten komplet obročev in plaščev). Sem pa par tednov spremljal oglase.

Mislim, da je kaseta 12-27 pa klanci niso problem. Je pa res, da je tripla spredaj.

Samo potrpežljivost in refreshat oglase.

m0LN4r ::

Ojla, rabim kolo. Pa gledam cene novih koles so od 250Eur pa do onemoglosti, vecina folka mi govori da naj dam jurja za dobro kolo ??!?! Why?

Vozil bi se 1-2x tedensko boljkone po ravnem ca. 50-100km maksimalno.

V otrostvu sem zacel z gorskim kolesom za 350Eur, prevozil znjim 50km skoraj dnevno do sole in nazaj, cez nekaj tisoc kilometrov se mi je nekega dne odtrgalo levi pedal.
Sem kupil novo kolo, isto gorsko iz aluminija tudi ca. 300Eur sem se vozil naprej. Nekega dne sem gorske gume zamenjal z tankimi in zadeva je poletela.

Se splaca dat veliko za kolo, za take male relacije?
Za jurja si lahko kupim tri bicikle. Ne vidim fore v fensi bremzah in predragih menjalnikih, ker jih uporabljam pre-redko.

Vem, da za tiste ki veeeliiiko kolesarite ni zgornje meje pri ceni. Ampak na zadnje ko sem bil v trgovini se mi je zdelo da so cene, napram tistim izpred 15 let konkretno narasle oz. danes dobis za 300eur res nek poceni klump, prej pa se ni tolko sparalo.
Za tistih 1500 gramov razlike mi tudi dol visi. Zdaj al ima kolo zmano vred 82 al 83,5kg je vseeno.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

gusto ::

Fino bi bilo, če bi povedal kakšne vrste kolo bi sploh imel in po kakšnem terenu bi se vozil. Za tvoj budget se vsekakor izplača malo pobrskati po bolhi, lahko dobiš veliko kolesa za malo ojrov.

No zdaj tam vidim da po ravnem. Torej bi imel cestno kolo? Budget je koliko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gusto ()

3p ::

m0LN4r je izjavil:

Ojla, rabim kolo. Pa gledam cene novih koles so od 250Eur pa do onemoglosti, vecina folka mi govori da naj dam jurja za dobro kolo ??!?! Why?


Ker ima trenutno folk dendar in ker je pomembno, da se tistih trikrat letno, ko se že pelje, pelje na dragem biciklu. Pravi fetiš je tole nastalo. Ampak še vedno bistveno bolje, kot da se vlaga v 3.6l TDIje, tako da, kar tako naprej narod. >:D

Je pa seveda nekaj razlike v tem, kako se pelješ na res poceni in solidnem biciklu. Tudi v količini vzdrževanja. Ima pa bicikl, katerega cena se ne meri v k€ tudi prednost, da se upaš z njim kam peljati in ga tam pustiti priklenjenega.

Glede fetiša na težo, pa si že sam ugotovil. Folk kupi dve kili lažji bicikl, da potem v breg dviguje 82,3 namesto 84,3kg. S tem, da bi seveda z dvigovanjem 84,3kg naredil več vadbe. :D

m0LN4r ::

Kot receno, nekoc sem imel kolo za maks 350eur in sem bil zadovoljen, pretrpel je vse zivo, celo zivljenje bil zunaj na dezju itd. 500 je dalec prevec iz tega vidika.
Kaj je sploh boljse na takem dragem kolesu?? So boljsi lezaji? So pedali in lezaj med njimi bolj vzdrzljiv? Je sedez iz bolj vzdrzljivega materiala? Prodajalci tupijo samo bedarije, ki jih v bistvu ne rabi clovek.
Recimo, da na relaciji kjer se bom vozil, ni avtov je extra cesta za kolesarje, bremzati in menjati prakticno rabim samo 2x.

Problem je edino, da kot receno ne najdem solidno kolo danes za isto ceno kot 15 let nazaj. Sem bil tle v enem vecjem privat bike shopu, na zacetku poceni klump 200-300eur, potem pa takoj preskok na 800eur in vec. Vmes pa nic pametnega.

Sem mislil, da je v 15 letih postala proizvodnja koles cenejsa in se dobi vec za enak denar.

Sosed ima neko kolo za malo vec kot jurja, sem se peljal znjim pa objektivno nevem kaj upravicuje ceno. Tiste fensi disk bremze (ki ce jih redko uporabljas tudi ni kul) in plusminus menjalnik? Vse ostalo pa je isto, kot na pol cenejsem biciklu?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::

Ajd konkretno, kaj manjka temu kolesu za 450Eur: https://www.fahrrad.de/serious-causeway...
in kaj je razlika med tem in tem za 3x vecjo ceno: https://www.fahrrad.de/votec-vrd-comp-r... pa se brez pedalov je. WTF
Mislim 3x halo? So lezaji iz unobtaniuma?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

gusto ::

Dražji ima opremo 105, cenejši pa iz kinder jajčka.:D Pač na poceni kolesu so pri vsakem šraufu in materialu šparal, če bi jih primerjal v živo, bi sigurno opazil razliko. Verjetnost da bo prej začel razpadat je precejšna. Da o menjalniku in njegovi zanesljivosti/natančnosti ne govorimo. Za 300EUR poglej raje na bolho, dobiš 105 opremo in je to to. Recimo:

http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...

http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gusto ()

jype ::

S 105 lahko narediš 15.000km na leto. Sora je za 100km na teden več kot dovolj dobra.

m0LN4r ::

Ja in kaj, en bo razpadel po 5000km drugi pa po 6000km?
Nevem, kako ampak jaz z menjalniki nimam problemov. Pa je lahko za 200eur al 2000eur, ni to DSG kot pr avtih.
Ce odmislimo menjalnik in disk bremze, kje so razlike konkretno? Je kak vir, kjer je razvidno iz testov, da je ta lezaj in srauf 10x boljsi?

jype je izjavil:

S 105 lahko narediš 15.000km na leto. Sora je za 100km na teden več kot dovolj dobra.

Moje novo kolo za 350 je naredilo tudi 15.000km, ampak ne v enem letu. Z prestavljanjem tudi nisem neki orgazmiral, ker sem rabil samo 2x prestavit na relaciji, ostalo pa vse v isti prestavi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

energetik ::

A daj no, tam pri 300EUR naprej se začne rang, ko bo 2x tedensko rekreacijo komot zdržal bicikel. Če bi pa kaj več hotel, se zamenja tistih par komponent z boljšimi. Ogromno je tukaj marketinga, plačevanja firm, seveda pa tudi lovljenja zadnjih gramov in aerodinamike, kar po mojem mnenju pri rekreativni uporabi nima veze. Kot je že nekdo napisal, ali vlečeš v klanec skupnih 85kg ali 82kg.

m0LN4r je izjavil:

Problem je edino, da kot receno ne najdem solidno kolo danes za isto ceno kot 15 let nazaj. Sem bil tle v enem vecjem privat bike shopu, na zacetku poceni klump 200-300eur, potem pa takoj preskok na 800eur in vec. Vmes pa nic pametnega.
Pojdi še v kakšno drugo štacuno. Če nisi mahnjen na znamke, ima Decathlon zelo ugodne bicikle z uravnoteženo opremo, ravno v takem rangu kot ti iščeš.

Sicer pa imam tudi izkušnje z zelo poceni Rogovim biciklom, s katerim sem v 10letih prekolesaril celo okolico LJ, vključno z Jakobom in Krimom, pa še vedno ni razpadel, kljub najnižjem rangu Shimano opreme.
In pa moj MTB, ki je daljnih 20 let nazaj stal preračunano 500EUR, ki je sicer Hervisov brand, vendar s precej dobro Deore LX opremo, ki je preživel nešteto zlorab in km, zamenjati pa sem moral le 2 zajli, zavorne gumice in ketno, kar spada pod običajno vzdrževanje.
Bicikli za 1kEUR+ so meni v glavnem preseravanje, razen seveda za profiče, ki lovijo sekunde na tekmah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

m0LN4r ::

Danes grem v en vecji Radl shop, na kaj sem naj pozoren ? Kako vem katero kolo ima boljse sraufe in lezaje? Z menjalnikom in bremzami, sem zadovoljen tudi ze na kolesu za 300eur - ne rabim kolo za tour de france, edino nocem da mi pedal odpade po dveh letih ali pa kolesni lezaj zacne ropotat.
Sicer pa ce za nekaj takega moram dat 3x vec, si kupim za to ceno 3 kolesa.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

energetik ::

m0LN4r je izjavil:

Danes grem v en vecji Radl shop, na kaj sem naj pozoren ? Kako vem katero kolo ima boljse sraufe in lezaje? Z menjalnikom in bremzami, sem zadovoljen tudi ze na kolesu za 300eur - ne rabim kolo za tour de france, edino nocem da mi pedal odpade po dveh letih ali pa kolesni lezaj zacne ropotat.
Predlagam da si odpreš najprej Shimano/SRAM spletno stran in si ogledaš njihove range opreme.
Potem v štacuni poglej kolesne ležaje, gonilke z verižniki, menjalnike, prestavne/zavorne ročke in zadnjo kaseto.

m0LN4r ::

Imate kako tabelo, kako prepoznati dobre in slabe lezaje?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Okapi ::

Zavrtiš kolo v zraku in s štoparico meriš, koliko časa se vrti.

m0LN4r ::

Ce bi znal dvakrat isto zavrtet, bi bila to dobra ideja. Lahko pa da je samo tovarnisko boljse podmazan, sestava in material pa enak.
Pri PC ventilatorjih vsaj pise kaki lezaji so not in koliko imajo pricakovano zivljenjsko dobo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

cresh ::

Dobiš dobrga cestaka do 1.k € koker češ,
za trail za tak denar so pa samo sanje :D :D

mihco ::

Katerega izmed teh dveh koles izbrati?
Vozil bi se 95% casa po cesti. cca 15km/dan. Zelel pa bi, da je kolo sposobno tudi voznje po makadamu ali nezahtevni gozdni poti.


http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...

https://ghost.si/product/square-trekkin...

Mogoče kaj tretjega?
So kje kaksne akcije starih modelov?

gusto ::

Kaj pa Cyclocross kolesa?. Ne vem sedaj koliko imaš budget. Eden tudi na bolhi prodaja MERIDA CYCLOCROSS 300. Bi se dalo še kaj zglihati, treba je pa seveda preveriti tudi velikost.

mihco ::

Hvala za predlog. Tudi bolho sem precesal ampak ne najeem nic primernega. Zgoraj omenjeni mi je absolutno prevelik. Sem cca 175cm visok.

m0LN4r ::

cresh je izjavil:

Dobiš dobrga cestaka do 1.k € koker češ,
za trail za tak denar so pa samo sanje :D :D

Za jurja mora bit vec kot le dober.
Klump do 200, dobrega pa do max 400. Vec pa ni upraviceno, razen ce ima kaj zlata na seb ali pa smo vrhunski sportniki vsi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

r3dkv1c4 ::

3p je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ojla, rabim kolo. Pa gledam cene novih koles so od 250Eur pa do onemoglosti, vecina folka mi govori da naj dam jurja za dobro kolo ??!?! Why?


Ker ima trenutno folk dendar in ker je pomembno, da se tistih trikrat letno, ko se že pelje, pelje na dragem biciklu. Pravi fetiš je tole nastalo. Ampak še vedno bistveno bolje, kot da se vlaga v 3.6l TDIje, tako da, kar tako naprej narod. >:D

Je pa seveda nekaj razlike v tem, kako se pelješ na res poceni in solidnem biciklu. Tudi v količini vzdrževanja. Ima pa bicikl, katerega cena se ne meri v k€ tudi prednost, da se upaš z njim kam peljati in ga tam pustiti priklenjenega.

Glede fetiša na težo, pa si že sam ugotovil. Folk kupi dve kili lažji bicikl, da potem v breg dviguje 82,3 namesto 84,3kg. S tem, da bi seveda z dvigovanjem 84,3kg naredil več vadbe. :D

Neverjetno, kako slabo se ljudje počutijo, če sedijo na kolesu pod 1k €.
Kvazi kolesarji tiščijo specialke v po ravninah, ko pa zagledajo klance, se pa njihova samozaveyt konča.
Dejstvo je, da bučkanje o oh in sploh lahkih kolesih je navadna traparija.

Pravi kolesarji gonijo alu scavazze do onemoglosti in jih karbonski napihnjenci gledajo v hrbet in tuhtajo, če ne bi rajši zamenjali za karbonsko električno kolo.

Nastopaštvo je postalo zelo razširjeno med kvazi kolesarji.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

r3dkv1c4 ::

Ravno zadnjič sem v Pavličevo sedlo dražil specialkarja, ki me je pred Ljubnem prehitel s 6k vredno karbonsko specialko, v klanec sem se peljal pa nekje 3-5 km/h vec in to z hardtailom na 2.0 pol praznih gumah.

Na vrhu sem ga seveda počastil s pločevinko laškega piva.....in v debati mi je rekel, da naredi 3k km /leto.
Sem mu svetoval, da naj rajši goni v klance in ne po ravnini.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Vkun ::

Jutri majo v Funsports 20% popusta, pa sem malce gledal ponudbo...

http://www.funsports.si/bike/kolesa-201...

Bi bilo kaj takšnega solidno za 800 EUR? Pa še to se mi zdi malce drago, ampak ok SLX prestave in zračno vzmetenje spredaj, recimo da je z 20% vredno?

Opažam da je pri gorskih kolesih jurja še vedno "budget" varianta, se vidi da šparajo, naprimer bremze so iz nižjih grup. Verjamem sicer, da bi se s čim cenejšim tudi čisto OK vozil po cesti in kakšni stranski poti, ampak če že kupujem za par let...

SumTingWong ::

Hvala za povezavo Vkun. Ob tem bi vprašal, tale bo kot kaže jutr 344€ http://www.funsports.si/bike/kolesa-201...

Je tole bolje kot Decathlonovo kolo za 300€? (https://www.decathlon.si/p/8378535_gors... Imel sem pred leti Trek in bil (do kraje) zadovoljen za Ljubljansko uporabo.

Vkun ::

A ima smisel kupovat kolo s sprednjim vzmetenjem za voznjo po mestu?

http://www.funsports.si/bike/kolesa-201...

starejši model, meni je sicer okvir ki ga imajo premajhen (mislim, da je na zalogi v Kopru, ampak ga lahko pripeljejo v poslovalnico v Lj)

ProGo ::

Vkun je izjavil:

A ima smisel kupovat kolo s sprednjim vzmetenjem za voznjo po mestu?

http://www.funsports.si/bike/kolesa-201...

starejši model, meni je sicer okvir ki ga imajo premajhen (mislim, da je na zalogi v Kopru, ampak ga lahko pripeljejo v poslovalnico v Lj)


Poskusi najprej s cestnim zapeljati po mestu in potem s sprednjim vzmetenjem, pa se odloči. Karbonski cestni bolje požirajo neravnine.

r3dkv1c4 je izjavil:

Ravno zadnjič sem v Pavličevo sedlo dražil specialkarja, ki me je pred Ljubnem prehitel s 6k vredno karbonsko specialko, v klanec sem se peljal pa nekje 3-5 km/h vec in to z hardtailom na 2.0 pol praznih gumah.

Na vrhu sem ga seveda počastil s pločevinko laškega piva.....in v debati mi je rekel, da naredi 3k km /leto.
Sem mu svetoval, da naj rajši goni v klance in ne po ravnini.


Namesto da dražiš enga in si duvaš ego, da si "dragega karbonca" prehitel, pejd raje naredit eno turo z 2k višincev, pa boš pol malo bolj upravičeno ponosen.

Jaz sem v najboljših letih delal 60km letno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

energetik ::

Vkun je izjavil:

A ima smisel kupovat kolo s sprednjim vzmetenjem za voznjo po mestu?
Še vprašaš? LJ ulice in kolesarske so tako uničene, da se brez prednjega vzmetenja ne vozim tam. Za commute v center LJ imam trekinga s prednjim vzmetenjem in 1,95" gumami, kar rabim tudi za 2km slabega makadama, ki ga imam na poti.

Kenpachi ::

Tole je za kaj? https://www.hervis.si/store/Oprema/Kole...

Deore zadnji menjalnik je baje nekje low mid level, ni glih trash, kokr vem. Slišal sem mnogo slabih reči o disk zavorah, ampak a so res tako slabe?

Večinoma mestna vožnja po Ljubljani, okoli 20km na dan.
Zaraki Kenpachi.

PacificBlue ::

3p je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ojla, rabim kolo. Pa gledam cene novih koles so od 250Eur pa do onemoglosti, vecina folka mi govori da naj dam jurja za dobro kolo ??!?! Why?


Ker ima trenutno folk dendar in ker je pomembno, da se tistih trikrat letno, ko se že pelje, pelje na dragem biciklu. Pravi fetiš je tole nastalo. Ampak še vedno bistveno bolje, kot da se vlaga v 3.6l TDIje, tako da, kar tako naprej narod. >:D

Je pa seveda nekaj razlike v tem, kako se pelješ na res poceni in solidnem biciklu. Tudi v količini vzdrževanja. Ima pa bicikl, katerega cena se ne meri v k€ tudi prednost, da se upaš z njim kam peljati in ga tam pustiti priklenjenega.

Glede fetiša na težo, pa si že sam ugotovil. Folk kupi dve kili lažji bicikl, da potem v breg dviguje 82,3 namesto 84,3kg. S tem, da bi seveda z dvigovanjem 84,3kg naredil več vadbe. :D


Tisto glede puscanja dragega karbonca kje na samem pa se kako drzi🤣 Ni sans, da ga pustim kje...kradejo bajke kot srake. Je pa karbonc drug svet, men tisti denar odtehta lahkotnost in boljsa togost okvirja, ter konec koncev obcutek pri voznji. Delam pa od 100km dolgih tur do visincev..ce bi to pocel s prejsnim aluminjastim 14kilskim bajkom, ga lahk vrzem sam se v graben☺️.

kuglvinkl ::

Kaj naj ubodem za okol 200 evrov? Bo izključno za v službo (2km) in do mesta (še nadalnje 3km). Mestno bi blo to, pa otroke bi vozil zadaj. Pa velik sem 190cm.

Je kakšen sweet spot?

Thnx.
Your focus determines your reallity

vrunc ::

Mene zanima kje pri nas ali v tujini kupujete opremo za kolo. Potreboval bi nove zavore in diska Deore XT oz. nekaj podobnega v tem rangu za gorsko kolo....

DOOM_er ::

chainreaction, bike discount, bike components.de, bajkmanija.
Robots will steal your job. But that's OK

Fenkal ::

Odločam se za nakup novega hardtail kolesa. Zaenkrat imam ogledana Trek Roscoe 8 in Cube Reaction Pro. Katerega izmed teh dveh bi mi predlagali? Pri Treku mi je zelo všeč dropper post, ampak ne vem kako se Sram NX oprema primerja s Shimano XT/SLX. Skratka vesel bom vaših mnenj in kakšnih drugih predlogov v tem cenovnem razredu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fenkal ()
««
25 / 98
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A naj kupim gravel bike ali ne? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Šport
696122588 (13756) issak
»

Nakup kolesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5511501 (7143) Twixz
»

Rabljeno cestno kolo - na kaj paziti?

Oddelek: Šport
329185 (7883) GizmoX
»

Katero nizkocenovno kolo kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8632963 (30490) stratosD

Več podobnih tem