Forum » Hlajenje in modifikacije » A bi se splacal nardit tole?
A bi se splacal nardit tole?
lost1 ::
Zadnje case se mi kista kr dost greje (tako kot vecini) kajti ze okolica je grozno vroca.In sem premisljeval,kaj ce bi dal "kisto" v predal ali omaro in naredil dotok zraka do ventilatorjev (kaksna plasticna ali podobna cev), CD-ROM enoto, disketnik in gumb za power in reset pa montiral v posebno ohisje narejeno po meri,in dal nekam na mizo,ali na policko pod mizo,u glavnem nekam na doseg roke.Glede tipkovnice oz. kabla ,ni problema ker imam brezicno.A mislte da bi bla pol temparetura mal nizja, k trenutno mam gor (ja vem da usi poveste,pa morm se jst ) volcano 7+ pa Artic Silver III , in morm rect da dons sm mel skos 49°C , in sm mel Volcanota na MAX + 3 dodatne ventilatorje vse vklopljene.Racunalnik je bil prizgan pa samo kratek cas (30 min) kar se mi zdi fulll previsoka temparetura.Najraj bi zapru racunalnik v predal oz. omarico v mizi k se mi zdi ravno dovol velika za racunalnik,edino kar me skrbi je to da se nebi zadusil,samo zato bi pa potegnil cevi za zrak,eno do procesorja in napajalnika,drugo pa za dodatne ventilatorcke (ce bojo sploh potrebni potem.)
Komentarji oz. mozne ideje so vedno dobrodosle.
Se za info:1800+XP , nic navit, EPOX 8K3A plosca, midi ohisje, 300W napajalnik.
Komentarji oz. mozne ideje so vedno dobrodosle.
Se za info:1800+XP , nic navit, EPOX 8K3A plosca, midi ohisje, 300W napajalnik.
lost1 : Tolar na tolar palača,poloznica na poloznica pa gre plača
EX-B ::
Pomoje temp. ne bi bla cisto nic nizja, razen ce bi napeljal z cevjo noter v omaro nekako ohlajen zrak (ki pa ga bos zdej v teh vrocih dneh tezko dobil, btw :) ). Bo pa kista primerno tisja, temp se mi pa zdi, da ne bi ble prov nic manjse, ker itak se vedno dovajas enak zrak, kot so ga prej venti vlekli v sobi, samo da kisto premaknes v omaro.
Lp. EX-B
msmiha ::
Pomoje bi bila temperatura še višja ne pa nižja. Jaz mam računalnik v mizi v takem neke vrste predalu, ki je spredaj odprt okoli (ob straneh in zadaj) pa zaprt. Temperatura je pa v njem večja kot če ga dam iz njega.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Simko ::
msmiha
in kako tebi deluje dotok in odtok zraka? Napajalnik ti nima kam poslati toplega zraka in ni čudno, da se ti računalnik noter kuha. Še boš kja skuril....
lost1
kaj pa vem, na odok zraka ne pozabi! Drugače bi pa T lahko bila kaj nižja ja (ampak ne preveč), če boš napeljal zrak direkt na proc., saj na poti do tja ne bo preveč segrel, ker bo namenjen le procesorju in ne hlajenju drugih komponent. Moraš pa nardit dobro toplotno izolirano cevko :)
in kako tebi deluje dotok in odtok zraka? Napajalnik ti nima kam poslati toplega zraka in ni čudno, da se ti računalnik noter kuha. Še boš kja skuril....
lost1
kaj pa vem, na odok zraka ne pozabi! Drugače bi pa T lahko bila kaj nižja ja (ampak ne preveč), če boš napeljal zrak direkt na proc., saj na poti do tja ne bo preveč segrel, ker bo namenjen le procesorju in ne hlajenju drugih komponent. Moraš pa nardit dobro toplotno izolirano cevko :)
BTW a ce daste roko uzad za napajalnik tm k je ventilator, a cutite vroc zrak?jz ga,najbrs to zato k mam Volcano7+ in piha zrak direktno navzgor proti rezam napajalnika in ne pusti tistega zraka ven.
Sm vedu da nebi smel midi ohisje kupt size matters
Sm vedu da nebi smel midi ohisje kupt size matters
EX-B ::
Men napajalnik ven piha eno stopinjo toplejsi zrak, kot je pa okolica. Mam pa vodno hlajenje in odprto kisto, tko da je ta zrak samo tolk topel, kolikor ga ogreje sam napajalnik.
Lp. EX-B
msmiha ::
Simko saj zdaj sem si zadaj zrezal ven luknjo. Samo včasih ko je pa nisem imel se mi je pa računalnik tudi sesu.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Area_51 ::
Kaj pa če bi kdo naredil tisto ohišje, enkrat je bila novica na Slo-Techu. Dva ohišja skupaj združeno v eno, pobarvano v črno in ob strani pa dve dolgi cevi ven, ki vlečejo zrak.
Če bi dal to v omaro, kaj pa če bi na sredini te cevi naredil kot neko posodico, ki bi bila v njej kaka mrzla voda. Ta voda bi ohlajala samo zrak nad njo, ventilatorji pa bi povlekli ta mrzel zrak do ohišja.???
Če bi dal to v omaro, kaj pa če bi na sredini te cevi naredil kot neko posodico, ki bi bila v njej kaka mrzla voda. Ta voda bi ohlajala samo zrak nad njo, ventilatorji pa bi povlekli ta mrzel zrak do ohišja.???
Area 51
Binji ::
Kaj pa ko bi se tudi tista voda segrela? Jst bi raje naredu duplo cev, v zunanji cevi voda, znotraj pa zrak, cev pa speljal zvito v skrinjo (ce bi bila nekje blizu)+se nekaj antifriza da ne bi zmrznila
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Brane2 ::
Če ti napajalnik piha ven bistveno toplejši zrak od okolice, je to lahko tudi znak slabega napajalnika ali ventilatorja.
Meni se to ponavadi zgodi takrat, ko se ventilator tolk zabaše s prahom, da zraka skorajda ne odvaja in tisto malo kar pride ven je valjda vroče...
Če pa imaš termosenzor, ki vklaplja ventilator samo takrat, ko notranjost PSU-ja doseže kritično temperaturo, je pa to logično.
Meni se to ponavadi zgodi takrat, ko se ventilator tolk zabaše s prahom, da zraka skorajda ne odvaja in tisto malo kar pride ven je valjda vroče...
Če pa imaš termosenzor, ki vklaplja ventilator samo takrat, ko notranjost PSU-ja doseže kritično temperaturo, je pa to logično.
Napajalniik ni ne bedn niti sfukan ker je str ksn mesec sele, je pa 300W ,firme pa ne vidm zdele kera je.Sej itak bom najbrs mal modificiru se napajalnik zdej polet, tko da bo tak k je bil enkrat med novicami, no ... se lepsi bo valda :P
Mah sej kul, zdj mam Pc tm okol 52-55 stopinj pa je cist ql k itak je 1.8XP tko da baje je to cist uredu,pa se glede na zunanjo temp. , aja to tempareturo mam takrt k je use na minimum.
Mah sej kul, zdj mam Pc tm okol 52-55 stopinj pa je cist ql k itak je 1.8XP tko da baje je to cist uredu,pa se glede na zunanjo temp. , aja to tempareturo mam takrt k je use na minimum.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako obrniti vantilator na hladilnikuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2730 (1968) | DimmniBurek |
» | vodno hlajenje by overmanOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1437 (1083) | Fury |
» | moje vodno hlajenje (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8670 (6078) | bodom |
» | glasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2374 (1778) | tigrr |
» | Pravilna raba VENTILATORJEV....Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3616 (2881) | SkIDiver |