Forum » Programiranje » Kako izvesti skripto ob vzpostavitvi Dial-Upa?
Kako izvesti skripto ob vzpostavitvi Dial-Upa?
Sergio ::
Okej, problem je takšen.
Vsakič, ko bi se preko dial-upa povezal in bi se le-ta povezava izvedla, bi hotel, da bi se izvedel nek ukaz (bodisi v obliki .bat datoteke, bodisi v obliki .vbs skripte). zna kdo?
Vsakič, ko bi se preko dial-upa povezal in bi se le-ta povezava izvedla, bi hotel, da bi se izvedel nek ukaz (bodisi v obliki .bat datoteke, bodisi v obliki .vbs skripte). zna kdo?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
alesrosina ::
to bi bla tezka ... lohka pa nardis tko, da das na server (od slo-techa) nek fajl, k stalno laufa in pol se pr seb laufas stalno en fajl, in ko je povezava vzpostavljena, program pr teb zazna, da si na netu in neki izvede ... slis se kompliciran, sam bi blo najbl u izi narest ...
al pa ... ce nucas IE bi si za homepage nastavu en HTML, ki bi bil na netu (spet slo-tech server), v katermu bi bil ta VBS in bi ko bi odpru IE in ce bi bil na netu izvedu ....
Kej bl pametnga se pa trenutno ne spomnem, sam verjetn bi se dal u VB (rewcimo) to narest s patimi API klici, ne vem ...
al pa ... ce nucas IE bi si za homepage nastavu en HTML, ki bi bil na netu (spet slo-tech server), v katermu bi bil ta VBS in bi ko bi odpru IE in ce bi bil na netu izvedu ....
Kej bl pametnga se pa trenutno ne spomnem, sam verjetn bi se dal u VB (rewcimo) to narest s patimi API klici, ne vem ...
Gandalfar ::
mislim, da je odgovor RAS. Napises programcek, ki ti kontrolira dial-up povezavo nakar ti lahko se vse tvoje skripte poganja.
tha_man ::
Uporabi PowerPro. Z njim sem imel jaz včasih tako narejeno, da so se mi ob priklopu na internet avtomatsko zagnali nekateri programi (intertel, webwasher pa še par zadev). Sm ne se ustrašit konfiguracije, ker ima res milijon funkcij in zna biti malo kompliciran za nastavit.
Sm ko ga skužiš, postaneš pravi Windows PowerUser™
http://www.windowspowerpro.com/
Sm ko ga skužiš, postaneš pravi Windows PowerUser™
http://www.windowspowerpro.com/
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9832 (8493) | b3D_950 |
» | VBS skripta za IP nastavitveOddelek: Programiranje | 3465 (2979) | Malajlo |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8847 (6710) | Microsoft |
» | Visual Basic in ExcelOddelek: Programiranje | 2693 (2259) | Vesoljc |
» | Del mojega diska na razpolago vsem, ki imajo internet; kako to narediti?Oddelek: Omrežja in internet | 1173 (915) | Kaboom |