» »

Pokomentirajte nov portal Kafe.si

Pokomentirajte nov portal Kafe.si

amd64bit ::

Torej s prijateljem sva naredila novi portal za spletno druženje in zabavo. Ker je zadeva še v beta fazi in jo je treba dodobra stestirati in ker več oči več vidi, bi vas prosil, da malo preklikate in ocenite celotno zadevo. Če imate kak predlog pa tudi napišite :)

Kafe.si

preem ::

zgleda fajn. django - pohvalno ;)

bom še mal preklikal, da vidim še od znotraj.

bluefish ::

Nekaj lektoriranja ne bi škodilo.

cyber_killer ::

Definitivno predolga stran. Vec kot 3x vrtet s koleskom miske se danes nobenmu ne da.

HardFu ::

po dolgem casu ena lepa in (verjetno) uporabna spletna stran, pohvalno!
http://codeable.io

amd64bit ::

Teksti so še vedno v delu, tako da to vse še pride na vrsto :)

Glede dolžine strani je problem, ker je dejansko veliko vsebine in je ideja, da je na vstopni strani nek povzetek zadnjih dodanih vsebin. To mi je še vedno bolje kot, da mora uporabnik klikati next po straneh. Če imaš pa kako boljšo idejo, kako bi vso to vsebino nekako povzel sem pa odprt za predloge :)

Drugače pa hvala za pohvale :P

Hardstyle ::

Stran mi je všečna, ker je dokaj preprosto narejena in prijazna za oči. To more tak bit?
 spodnji "bar"

spodnji "bar"

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

tale spodnji bar je pri trenutni dolžini precej koristen, ker te napoti na poljuben del strani, da ni potrebno scrollanje navzgor za vsako reč. Bi bilo pa dovolj, če bi bil spodaj le "link", ki te postavi na vrh strani.

Andruxa ::

Tehnično se mi zdi zelo vredu stran. Moja pripomba je kvečjemu ta, da imam sam raje strani ki dihajo in niso prenatrpane. Mislim, da ni nujno, da že na prvi strani pokažeš vse kar portal premore.
Lp, A

boss-tech ::

Ne vem zka me mal spominja na partis... a koda je tvoje delo?
http://tovornik.info

amd64bit ::

Jest tudi ne vem zakaj te spominja na partis?? Drugače je pa vse lasten razvoj, pač določeni moduli so bili opensource in smo jih predelali glede na naše potrebe.

Tody ::

Malce bolj vsebinski komentar...

Ene 3x sem bil na vaši strani pa nisem ugotovil zakaj se gre...

Ko pobrskaš malce pa vidiš da je kr polno nekih informaciji, zato se upravičeno vprašam kaj za vraga dela random fotka na prvi strani in v tolikšnem obsegu ?

Member Login tam nima kej iskat, to bi moral poslovenit, O spletni strani bi tudi morali premakniti zgoraj, če že imaš kričača na prvi strani, zakaj se ne da neposredno odogovrit na krike? In če imaš posebno stran za kričača zakaj krikov tam ni ?

Forum bi morali malce polepšati da bi bil bolj pregleden...

Sej vem lahko se je delat pametnega ampak sveže oči pač :)

nemo77 ::


Ko pobrskaš malce pa vidiš da je kr polno nekih informaciji, zato se upravičeno vprašam kaj za vraga dela random fotka na prvi strani in v tolikšnem obsegu ?


Tega ne štekam, kaj je prevelika ali kaj?

preem ::

partis? partis je narejen v djangotu?

NorK ::

Je fotka res tako pomembna, da mora biti na takšnem mestu? Pa tudi prevelika je, ja.

nemo77 ::

Prva stran je vsega po malem. Res ne vem meni se zdi, da je pomembno, da je random fotka tm. Naj AMD.* še kaj pove, ker je on prvo stran delal. Trenutno je random slika skos za prijavljene, ker nam to sistem dovoljuje. Na tej sliki imaš tudi picture tagg ;), tko da dobi uporabnik nek občutek, da je to social networking site.

bluefish ::

saj ni problem, če je slika postavljena, vsekakor pa ni osrednji in najpomembnejši del strani in bi bila lahko manjša.

imagodei ::

cyber_killer> "Definitivno predolga stran. Vec kot 3x vrtet s koleskom miske se danes nobenmu ne da. "

A bejž no...? Na slo-techu tega ne počneš?
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Hmmm, zakaj bi se moral registrirat za ogled videoposnetka. To skenslaj, ker je moteče. Če ne bom mogel gledat pri tebi, bom šel, na youtube.

Danes imaš toliko free video hosting strani, da je mal predrzno zahtevat, da se folk registrira za gledanje videov. Za upload pa ne rečem.
- Hoc est qui sumus -

Tody ::

Nemo77 nevem sicer kaj želite doseči s to stranjo (ker pomoje vi tud ne ampak...) ampak statistike kažejo da se povprečni uporabnik zadrži prvič na spletni strani samo par sekund, če pač srfa in ko vidi velik avto si misli ah neki z avti ko poskrola dol vidi še več videov (brat se mu v tem trenutku ne da)... Kurc pol grem raj na izklop tam vsaj ni treba registrirat da bi gledal video...

Stranka/obisk/oglaševalci izgubljeni...

Če je kaka pametna informacija namesto tiste fotke (+ upoštevanje ostalih komentarjev)... O cool moratdeljada se dogaja.. u pa zdraven mene... Hmm pa ta video je res smešen... Se bom pa registriral ker je tukaj očitno fajn folk...

Get my point?

Tr0n ::

Gre za cisto eden default in izrabljen template.

Malce vec originalnosti.

nemo77 ::

To sva dodala zato, ker hočeva, da še kdo doda kakšen link. Se strinjam, če je moteče bova umaknila, ker delava stran, da se uporablja.

Jap vidim, da je moteče bo odstranjeno. Tody hvala za pojasnilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nemo77 ()

nemo77 ::

Gre za cisto eden default in izrabljen template.

Malce vec originalnosti.


Če to leti na obliko potem je malo čudno, ker smo jo trikrat spreminjali. In je sedaj skupek vseh treh oblik. Kje si našel tak template?

Okapi ::

povprečni uporabnik zadrži prvič na spletni strani samo par sekund,

Evo enega takega:P Sem na brzino pogledal, vidim neke videote, ki jih je itak vsepovsod, kolikor hočeš, pa ene bloge, ki jih je tudi vsepovsod, kolikor hočeš, skratka krneki, sploh nisem točno zapopadel, čemu je stran namenjena in sem šel drugam.
Stran je lahko še tako tehnično dobro narejena, tudi dizajn je lahko OK, če nima zanimive vsebine (pri čemer to pomeni drugačne, kot jo imajo vsi drugi) in točno določenega ter takoj opaznega namena, se bo težko iz nje kaj razvilo.

O.

nobodyelse ::

Moja prva reakcija ko sm kliknil na link: "template :P"
Mogoce je malo prevec stvari na prvi strani. Kaksen modul bi sel komot stran, pa bolj bi bilo pregledno, uglavnem meni se zdi prevec nametano....

amd64bit ::

@Tr0n && @nobodyelse : no če mislita da je to template je za vaju najbrž cel web en velik template :)

@Tr0n : kak design si pa ti kaj zadnje čase naredil :P

imagodei ::

Ne vem, kaj pizdite čez uporabnika amd64bit in mu pridigate o tem, kaj hoče doseči. Človek je naredil spletno stran in vam jo pokazal, če se bo obdržala ali ne, bo pa pokazal čas.
- Hoc est qui sumus -

Ziga Dolhar ::

Glede očitkov o "template": mislim, da je to kr avtomatičen odziv, da ne rečem pogojni refleks, da večina "web 2.0" dizajnov izgleda po enakem kopitu, in zato zbudi takšne ideje :).
https://dolhar.si/

Okapi ::

Človek je naredil spletno stran in vam jo pokazal,

Človek je prosil, naj jo ocenimo in damo kakšen predlog.

O.

nobodyelse ::

ka pravs da si sam narisov tale page? :S....recimo http://www.bajta.si/ (napisov zabaven portal v google in tapru k ni kr neki)
meni osebno dost bolsi page, veliko bolj pregleden kot kafe.si. Pri tebi je prevec stvari na prvi strani, kot sem ze prej omenil. Nocem nc kurcat, sam komentarji, predlogi....

Zgodovina sprememb…

nemo77 ::

Stvari niso prevedene zato, ker se vse dela v angleščini in nato prevaja. Nočemo zgubiti fleksibilnosti, če me razumete.
Načeloma dvomim, da bo navaden user sploh dobil občutek, da je to "template". Nas bolj zanima, če je stran pregledna ali najdeš galerije ali najdeš napovednik, kričač, etc…
Za vse odgovore smo hvaležni, ker če ne drugega ste si vzeli čas za nas. Tnx
Okapi:
To, da je vsebina ena in ista se, da spremiti. Vsak uporabnik ima možnost, da doda vsebino ne omejujemo te svobode. Če se registriraš in doprineseš, da bo stran drugačna bomo hvaležni. Stran ima 55 userjev in ne 100K zato mogoče ni vsebine. Aja stran je v public beta fazi operativna 3 dni.
Sigurno se bomo trudili imeti čim bolj kvalitetno vsebino.

nemo77 ::

nobodyelse:
Homepage bo še predelan do neke mere. Tudi krajši bo in bolj simetričen sam ga je težko narest, ker ni vse vsebine not, če nisi opazil.

Bo pa to AMDček zrihtal k šus a ne? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nemo77 ()

Okapi ::

To, da je vsebina ena in ista se, da spremiti.

Saj v bistvu me ni motilo pomanjkanje vsebine, ampak to, da je enaka kot marsikje. A ste se vprašali, v čem je naša stran drugačna/boljša od drugih?

O.

amd64bit ::

Seveda smo se vprašali. Saj mogoče vsak modul posamezno že bostaja, ampak vse skupaj tako kot je na kafe.si pa ne obstaja v sloveniji.

Aja homepage-a pa ne mislim full spreminjati :)

Pakc ::

Brezveze.. to ni čisto nič novega.. kopirani portleti,.. meni ukraden od ex windows.com, kopija netlog desinga, genspot tema z dodanim blogom in forumom. Vse videno in to vse obstaja že celo večnost. Zanimivo to, da se nihče ne pritoži na tako zvrst piratstva?!

amd64bit ::

@Pakc: to je pa ravno tako kot bi rekel ah ta avto ima 4 kolesa kot golf, črno barvo od astre, dvoje vrat kot clio in volan podoben kot ga ima citroen saxo :)

nobodyelse ::

Sej drgac z templati itq ni nic narobe....prisparajo veliko dela :D. Pri takih stranih je itq kljucna dobra vsebina in obisk. Marsikaj se da naredit tudi brez investicije glede marketinga...upam, da vama bo slo cimbols.

Pakc ::

@amd64bit ne, to je isto kot da bi rekel, ta avto je zelo podoben audiu, ampak je hyundai...

amd64bit ::

@Pakc: povej mi katera slovenska stran ima photo tagging s komentarji v sami oznaki narejeno. Jaz nisem nobene našel.

bluefish ::

in to je pomembno in inovativno v kakšnem obsegu?

preem ::

ne najdem nikjer na sajtu... a komentar na komentar podpira ?

amd64bit ::

@preem: Kafe.si to podpira če si to vprašal :)

nemo77 ::

in to je pomembno in inovativno v kakšnem obsegu?

blueFish:
Sej Facebook tudi ni bil inovativen. Vsaj koliko jaz vem je dobil po kanti na sodišču zaradi "inovativnosti" kode. Kaj ti hočeš od nas, da smo boljši od vseh na svetu, da bomo vredni truda?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nemo77 ()

Pakc ::

@nemo77: sami ste zahteval, da vam pokomentiramo portal, in zdaj jokate ker ne znate prejemat kritik... ne morete nardit eno slabo kopijo nečesa, kar na trgu obstaja že 10 let in pričakovat same pohvale...:\

amd64bit ::

@Pakc: sej noben ne joka :) ti jokaš da si vse že videl. To je pač neka osnova s katero sva začela in za katero sva prepričana, da je kar nujna da jo imaš za začetek. V načrtu imava še kar nekaj stvari, ki jih bova dodajala in so večinoma novitete na slo trgu. Dejstvo je da sva dva intuzijasta, ki hodiva vsak dan v službo, tole razvijava pa v prostem času, ne pa neka firma s polnimi vrečami denarja, ki si lahko privošči celo ekipo programerjev, analitikov in prodajnikov.

Pa ko sem rekel da pokomentirate sem imel v mislih konstruktivne kritike ne pa neko pljuvanje brez pravih argumentov. Konstruktivna kritika je za mene, ko nekdo reče "lej tole ni glih najboljš, mogoče bi bilo bolje tako". Ne mislim pa od nekoga ki si je vzel 2 minuti časa, da je preklikal in potem kar nekaj iz glave primerja kako je vse isto.

Okapi ::

Iz vsake kritike pač poskušaj izvleči kar največ koristnega za izboljšavo spletišča.

O.

Pakc ::

@amd64bit: kje si v naslovu navedel da želiš konstruktivne kritike ... in kaj naj rečem drugo, če vidim da ste nardil copy paste in z besedam tolčete vsakega, ki reče karkšno koli kritično besedo. več ko 2 minute pa nisem porabil ker je brezveze... za dobro idejo pa ne rabiš denar, analitike in ne vem kaj, tudi začetek myspaca je bil homework..in moji argumenti kritik so vidni od začetka... piratstvo vsebine in designa.. nič ni iz glave primerjano, dobr vemo od kod je kaj kopirano..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ocena moje spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
687875 (4611) Goran's Blog
»

ocenite stran (ja spet:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
9214256 (11219) Tody
»

Prosim za kritiko (oceno) spletne strani!

Oddelek: Izdelava spletišč
394462 (3192) Skatey
»

prosim ocenite stran (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
544694 (3511) Bela01
»

Ocenite spletno stran

Oddelek: Izdelava spletišč
212215 (1509) Fukomuko

Več podobnih tem