Forum » Programiranje » C# statična metoda
C# statična metoda
caucic ::
Lep pozdrav vsem skupaj.
Že nekaj časa prebiram vaše članke in velikokrat sem si lahko z njimi pomagala. Zato se tudi sedaj obračam na vašo pomoč.
V aplikaciji imam razred Oseba. V njem imam lastnost Ime in statično metodo MaxGeslo(), ki nastavi dolžino gesla.
Zanima me, kako bi napisala kodo, ki mi v metodi MaxGeslo nastavi maksimalno dolžino na 5 znakov in kako lahko to potem preverjam.
Hvala vnaprej za pomoč.
Že nekaj časa prebiram vaše članke in velikokrat sem si lahko z njimi pomagala. Zato se tudi sedaj obračam na vašo pomoč.
V aplikaciji imam razred Oseba. V njem imam lastnost Ime in statično metodo MaxGeslo(), ki nastavi dolžino gesla.
Zanima me, kako bi napisala kodo, ki mi v metodi MaxGeslo nastavi maksimalno dolžino na 5 znakov in kako lahko to potem preverjam.
Hvala vnaprej za pomoč.
infiniteLoop ::
Ce je zadeva bolj enostavno raziskovlne narave, predlagam, da razredu dodas se staticno spremenljivko maxDolzina, ki jo nastavis s pomocjo MaxGeslo metode. Potem v setGeslo (ali kakorkoli se ze imenuje metoda kjer nastavljas geslo) preveris, ce je dolzina gesla manjsa ali enaka maxDolzini. Simples....
None of us is as dumb as all of us.
GeeDee ::
Malo bolj natančno napiši kaj želiš... Da ti po vnosu samo preveri, ali je dolžina gesla enaka 5 in če ni, da te opozori, ali da ti sploh ne dovoli vnosa daljšega od 5 znakov.
Če imaš geslo tipa string, lahko preverjaš z metodo String.Length, ki ti vrne integer št. znakov s stringu:
Če imaš še vprašanja, ti kar ... ;)
LpG
Če imaš geslo tipa string, lahko preverjaš z metodo String.Length, ki ti vrne integer št. znakov s stringu:
string tvojeGeslo = "blabla"; if (tvojeGeslo.Length <= 5) { // Geslo je pravilno } else { // Geslo je predolgo }
Če imaš še vprašanja, ti kar ... ;)
LpG
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP POST težavaOddelek: Programiranje | 1617 (1483) | DeeJay |
» | Rdečelaske izbirajo najbolje, moški so za raznolikost, ženske za dolžino (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 25900 (21700) | MrStein |
» | Hotmail gesla kar po domače rezal na 16 znakov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 18742 (15420) | BaToCarx |
» | Scary stuff...Oddelek: Informacijska varnost | 1817 (1573) | overlord_tm |
» | sloTECH majstri !!!Oddelek: Slo-Tech | 1168 (947) | `DoC |