Forum » Pomoč in nasveti » Winsock
Winsock
jozerus ::
Zdravo,
Predčasom se mi je pojavil problem, da nisem mogel naložiti web strani- bilo katere.
Napisalo je da ta program ne more prikazati željene strani. Pregledam z Network diagnostic in mi javi da je windows zaznal problem z Winsockproveider catalog na tem PC. Ta katalog omogoča komunikacijo PC z omrežjem. Potrebno ga je resetirat da obnovi omrežno povezavo.
Seveda to lahko ponavljaš v nedogled. Z NOD32 sem preskeniral sistem. Ta mi je našel par trojancev, ki jih je odstranil. sedaj mi pa pošilja obvestilo da je okužena datoteka Windows\sistem32\vhgtq.exe
in predstavlja grožnjo Spremenjen WIN32\kriptik.hu trojanski konj
Virus je onemogočen, lahko zaprete okno.
To se pojavi vsakič ob zagonu, s tem da se ime exe faila spreminja(vsakič ima drugačno ime z končnico exe)ostalo je isto.
Ko odprem IE mi prvo stran naloži potem pa ob kliku na bilo kaj javi da je navigacija na to stran bila spremenjena in da ta program ne more prikazati te strani. Network diagnostic pa zazna probleme z Winsock.
In to se ponavlja. Poskusil sem z nod v sefti načinu in nič ne najde.
Aja posodobitev nod dela normalno izklopi pa mi posodobitev za win in to vedno ob zagonu.
Kaj priporočate?
Predčasom se mi je pojavil problem, da nisem mogel naložiti web strani- bilo katere.
Napisalo je da ta program ne more prikazati željene strani. Pregledam z Network diagnostic in mi javi da je windows zaznal problem z Winsockproveider catalog na tem PC. Ta katalog omogoča komunikacijo PC z omrežjem. Potrebno ga je resetirat da obnovi omrežno povezavo.
Seveda to lahko ponavljaš v nedogled. Z NOD32 sem preskeniral sistem. Ta mi je našel par trojancev, ki jih je odstranil. sedaj mi pa pošilja obvestilo da je okužena datoteka Windows\sistem32\vhgtq.exe
in predstavlja grožnjo Spremenjen WIN32\kriptik.hu trojanski konj
Virus je onemogočen, lahko zaprete okno.
To se pojavi vsakič ob zagonu, s tem da se ime exe faila spreminja(vsakič ima drugačno ime z končnico exe)ostalo je isto.
Ko odprem IE mi prvo stran naloži potem pa ob kliku na bilo kaj javi da je navigacija na to stran bila spremenjena in da ta program ne more prikazati te strani. Network diagnostic pa zazna probleme z Winsock.
In to se ponavlja. Poskusil sem z nod v sefti načinu in nič ne najde.
Aja posodobitev nod dela normalno izklopi pa mi posodobitev za win in to vedno ob zagonu.
Kaj priporočate?
Zako ::
probaj še pogledat s hijackthis pogramom in izbriši te 3 trojance z njim.
potem še poženi kak registry fixer, recimo ccelaner.
lahko probaš tud kak demo (trial) bitdefender za skeniranje sistema.
lp
potem še poženi kak registry fixer, recimo ccelaner.
lahko probaš tud kak demo (trial) bitdefender za skeniranje sistema.
lp
Zako je zakon!!!
toxius ::
zanima me samo kaj ti bo naredil ukaz v CMDju netsh winsock reset (reset DNS cataloga in restart PCja)...
vsekakor pa se strinjam z Zakotom...hijackthis in potem kak registry fixer (ccleaner,...)
Saj trojance mi je že nod pobrisal in ko sem ga ponovno zagnal v safe modu ni našel nobeneag virusa več.
Pred tem se ga še uspešno posodobil.
Saj trojance mi je že nod pobrisal in ko sem ga ponovno zagnal v safe modu ni našel nobeneag virusa več.
CMD?
Kako v CMD ju sprožim ukaz netsh winsock reset (postopek) in kaj lahko naredi???
start/zaženi vpiši CMD enter
vpiši netsh winsock reset enter, resetiral bo tvoj lokanli DNS katalog, ki se uporablja pri razreševanju naslovov ki si jih vpisal v brskalnik...
resetira katalog in moraš resetirat še PC... to je vse to uporabiš ko si povezan na net in ti ne odpira strani, pa si na DHCPju in nimaš kakega čudnega trmastega firewalla
JA mi ga je uspelo spucat s ccliner, sedaj lahko srfam sam se mi vsakih 10 min odpre novo okno in to vedno isto. Ga ugasnem pa delam lahko normalno dalje. Če sem pa konektan pa mi odpre omenjeno novo okno vakih 10 min in to konstantno.
Pa posodobitve windowsov še vedno ne morem vključit - niti ročno.
Hvala vsem za predoge..
Pa posodobitve windowsov še vedno ne morem vključit - niti ročno.
Hvala vsem za predoge..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WIFI povezano, brez internetaOddelek: Omrežja in internet | 3619 (3172) | cekr |
» | windows 7 - no internet accessOddelek: Operacijski sistemi | 3722 (2442) | xxxgeekxxx |
» | Tezave po kloniranju diska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3108 (2705) | bosmla |
» | windows socket failed initializeOddelek: Operacijski sistemi | 597 (542) | imagodei |
» | Neodpiranje internetne straniOddelek: Omrežja in internet | 1918 (1755) | lojze8 |