» »

Skripte za inštalacijo,...

Skripte za inštalacijo,...

bucket ::

Pozdravljeni!

Pri mojem delu se dostikrat srečujem z inštalacijo in urejanjem registra vedno istih stvari. Že pri recimo sveži inštalaciji Windowsev je potrebno inštalirati nekaj programov, spreminjati razne nastavitve (RDP, firewall) in tudi vrednosti v registru. Ker bi si rad prihranil kakšen klik in neakj časa me zanima če se da kako to programsko rešiti. Recimo napisal bi bi skripto, ki bi inštalirala nekaj programov in spremenila kakšno nastavitev. Naprimer inštalirali bi Office, antivirus, LabView, Nero ter par nastavitev v registru.

Kako takšno skripto napisati? Ima kdo kakšen primer, napotek ali pa tutorial. Po iskanju na netu sem zasledil omenjen VBScript. Ima kdo kakšno informacijo več o tem?

Hvala in lep pozdrav!

bluefish ::

za namestitev programov žal ne vem. Spremembe v registru pa je možno urediti z zapisi v .reg datoteki. Malo uporabi google za točen opis.

anko ::

Unattended instalacija XP-jev, RIS ali pa Sysprep. Odvisno od tega, kaj imaš na voljo in kaj točno rabiš.

subby ::

nLite je kar priročen programček za custom inštalacijo.. žal z njim ne moreš dodat še programov(vsaj jaz ne znam).. sicer pa tudi sam iščem nekaj podobnega, s čim bi dodal office itd...

blackbfm ::

Tole bo bolj težka. Če imaš več enakih računalnikov lahko recimo po inštalaciji vsega narediš sliko diska in jo imaš za backup/kopiraš na druge kompe.

solatko ::

Z acronis true image posnameš sliko - pri Visti so lahko vsi gonilniki (vzame tiste, katere rabi ali zahteva disk), za XP-je je pa mal več dela, če mašine niso enake (po instalaciji slike, vstaviš CD matične plošče), ampak tudi gre dosti hitreje, kot posamični instal.

toxius ::

sysprep... v eno mapo daš lepo vse driverje za vse mašine možne in to v skripti poveš kje se nahaja, programe naložiš vse kar hočeš met gor... nato poženeš sysprep in po restartu PCja narediš image diska, ki ga lahko potem distribuiraš na RAZLIČNE mašine, stric google ve kako se to dela ;))

neo ::

v eno mapo zmečeš vse programe ki jih želiš, pol pa napišeš en batch file, ki pokaže kje ti programi so in kam se naj inštalirajo.
Neo's


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
475465 (4471) gruntfürmich
»

Problem z WIN 7

Oddelek: Operacijski sistemi
131468 (1330) fosil
»

Obstoječi sistem na nov računalnik - izkušnje?

Oddelek: Operacijski sistemi
81046 (951) Webmojster
»

Kako varen je Microsoftov požarni zid? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
535702 (5702) gumby
»

Ponovna inštalacija Windows v 7 minutah...

Oddelek: Operacijski sistemi
133223 (2979) Keyser Soze

Več podobnih tem