» »

S prenosnikom v šolo...

S prenosnikom v šolo...

Ziga Dolhar ::

Ekole. Glede na to, da so zvezki zelo nerodne reči (no, matematiko bi nekako vseeno raje zpisoval v zvezek kot na abaka :]), bi sam na univerzo najraje hodil s prenosnim računalom. Ko pa sem malo povprašal naokoli, sem izvedel, da na organizacijo v Kranj NIHČE ne hodi z računalom, na pravno v LJ pa takisto nihče.

Kdo kaj ve, če kje folk kaj to uporablja v šolah???

Danke, TehnološkoRelativnoZeloNapredni Ziggga

Matek ::

Kaj pa ma veze, en mora bit prvi:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

R0K ::

Pri Threadu si pozabil dopisat '...in brez njega domov.' :D

Jest nebi nosil 500k sit težkega bogastva v šolo. Nikol ne veš, k se dobijo trije pa ti ga zmaknejo.

Sicer more bit pa res fajn zapisvat na laptopa. Seksi. Ziher bi užgal pr puncah, k bi jim pol kopije zapiskov za lupcke delu ;> .. joke ..

Emm, čudno, da jih na Univ. nimajo. Jest poznam ene 3-4, k so iz SŠ pa jih imajo. Sam so taki hardcore piflarji po domače.

Pat_MaGroin ::

Tipicen primer preseravanja. Na faxu nucas pamet, akto, pisalo (mogoce niti ne akte, saj je najblje vse zapiske si prefotokopirat -> bos ze se videl kako to na faxu gre). Jaz imam enega compaqa, ampak mi na misel na pride, da bi se jajcal z njim po predavanjih, ker ni NOBENE potrebe. Ce hocs pa afne zganjat, pol pa go ahead:-)

sasox ::

eh če tipkaš hitreje kot pišeš why not ane:)

perci ::

moj brat je ene parkrat prakticiral to stvar, pa je ugotovil, da je brezveze, ker si itak ne dela zapiskov :D + da je zoprno, če maš predavanja dlje kot 3 ure, ker nimaš kje nafilat baterije.

Ziga Dolhar ::

PIC: izumljaš toplo vodo. SEVEDA je preseravajnje, prav tako kot kupovanje dragih avtomobilov in motorjev, ko pa imajo cenejše stvari prav enako uporabno vrednost. Jejhata.

Tega nihče ne zanika, veš...

whatson ::

Kolega ma PALMa s dodatno tipkovnico.

Res zelo priročna zadeva. Se da zložit in tipkanje je isto kot na notebooku. 8 mega maš placa. Potem pa upload na računalo.

Zadevo je nedavno kupil za 50 jurjev. KOmplet. :D
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Ziga Dolhar ::

"Komplet" :) Kolk je pa drugače samo tipkovnica, ne v kompletu, aaa? :O

DJroky ::

Večina študentov ima to navado, da v že napisane zapiske (skripte, ki se jih kupi oz. skopira pred predavanjem) dopisuje svoje komentarje in je tako lažje slediti predavanju. Drugače pa je seveda pri vajah, kjer je pa pač treba pisati. Osebno mislim da je veliko bolje imeti zvezek, kot pa računalnik.

Smorny ::

Pri nas na faxu na predavanjih folk še nima prenosnikov, na kakem izpitu pa so že nuja, saj je celo TI89 ali pa kaki HP48+ prešvoh.
Za reševanje sestavljenih dif. enačb 4. stopnje in gorami robnih pogojev je sc.notebook in mathematica nuja.
Kako pa bi na predavanjih tako hitro tipkal, pa mi ni jasno. V Wordu pišeš normalno (to mi je jasno), ko pa maš par besed, pa kako zaguljeno enačbo in spet par besed in spet enačbe, pa na*ebeš.
A kdo prodaja kak poceni prenosnik P200+ (pa poceni mora biti)?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Ziga Dolhar ::

Smorny: ja, bilo bi v redu za recimo kakšno "zgodovino", kot pa sem reku, bi za matematiko še vedno raje imel stare kose papirne glukoze...

Smorny ::

Aha pa še zanimivost. pri na s na faxu so po predavalnicah in učilnicah med klopmi doze 220V, tako, da napajanje ni problem, nekaj predavalnic je pa notebook friendly (mreža in net). Pa dokaj ugodno financiranje prenosnikov s starni faxa...8-O
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

IceIceBaby ::

Jaz hodim na pravo prvi letnik pa sem ze ene par tipov zalotil z racunalnikom. Zadnjic sem celo sedel zraven enga pa sma vse drugo pocela kot predavanje poslusala :) Igrce, infra red sma probavala, mail poslala ...
Kar se pa vticnic tice mamo pa mi po stenah jih pa se to bolj malo. Mor nekje na konc sedet pa kabel vlect 2 metra stran :) Ni glih.

Drugace pa se meni ne zdi prakticno to. Tudi pri zgodovini in podobnih predmetih si rad kako skico zraven narisem al pa kake puscice pa tak.

Trupl0 ::

blo bi zlo fajn če bi pršu v šolo z laptopom, sam odvisn kolk cajta bi ga lahk obdržu, ker bi sam na skret skoču pa ga ne bi blo več, PS: sm pa na SŠ, zato si tut ne upam da bi pršu z komp. v šolo, ker bi jih hitr dubu po buči, pa še nč ne bi delal sam špile igral, in nč druzga :D :D
Bi ga pa rad doma imel, kakega starga ni važn kok hitrga sam da dela, ker bi ga nucu za npr. word in za učenje,da ne bi skos bulu v ekran in sedu na tistm zlomljenem stolu k ga mam:D temveč bi ležu lepo na pojstli in si lepo tipkal pa kak tetris odšpilu:D
If you are going through Hell, keep going !

Tomi ::

Laptop je kul zadeva, če si mobilen (predvsem študentje smo pri tem bogi). Kar pa se tiče ležanja in pisanja, jaz ga imam, in tega še nisem naredil, ker to nekako ni egronomična pozicija.
metrodusa.blogspot.com

PRiMoZ- ::

Glede začetne teme: Nošenje laptopa na predavanja je čisto frajerišenje. No sj jz še nism vidu nobenga k bi si leptopa prnesu zato zraven, da bi pisu, ampak se neki igrajo, gledajo divxe itd.

Drgač pa hodim na FRI.

freejack ::

Hehe,..jst tut na FRI hodim, pa zgleda da imajo ljudje laptope bolj za zabijanje cajta, kot za delo,.. se pa tudi najde kak, ko z njim celo počne kaj pametnega..:D

jype ::

Za v solo rabis tehnolosko povsem nekaj drugega kot tradicionalni notebook: rabis na dotik obcutljiv A4 ali vecji lcd v obliki zvezka, ki si vse kar narises ali napises zapomni. Seveda mora znat prepoznavat pisavo, da lahko tekst napises kot tekst, imeti pa mora tudi prikljucek za tipkovnico (za tiste ki tipkamo hitreje kot pisemo). Skratka, nic kaj naprednega, le palm v A4 formatu.

IceIceBaby ::

Heh, nekter pa majo $$$ Da si kupjo notebooka za 600k sit zato da igrce igrajo. Lame.

Highlag ::

Ni res da ga kupijo za igranje igric.
Kupijo ga za to, da ga prinesejo v šolo pa tam igrajo igrice. :D

Ziga Dolhar ::

Nekateri preprosto rabmo en točno 2m dolg napajalni kabel, črne barve, da gre lepo z pohištvom, pa se nam ne da okol iskat, pa notebooke nabavljamo ;)

Aja, torej, pomanjkljivost notebooka, torej "pomanjkanje njega" na poti domov, namizni Pcji dokaj uspešno rešujejo....................

Neo32 ::

Dejstvo je da eden more bit prvi da bo uletu z notebookom v solo, samo kmal se bo nabral se kaksnih deset ljudi z prenosnikom in na koncu bo samo se eden (najbl priden) od tistih desetih pisov ostali pa bojo spilal igrce med predavanjem in si bojo kasneje pošerali zapiske med sabo, kar pa tud ni tko slabo no.

Naj zivijo prenosniki!!:)
Neo32 (c)

BlazP ::

Js sm mel enga sosolca z notebookom, ko ga BTW ni nikjer vec na soli(pustu ta studij). Pa mi je slo ful na k.... ko sm poslusu tisto klofanje to tipkah>:D

Witboy ::

Hja... veliko folka meni, da je uporaba laptopov na predavanjih frajarišanje... to sploh ni tko... (zavist al kaj?):D Bistvo je, da če imaš samo za pisat je veliko bolje pisati si zapiske kar direktno v pc... seveda je pogoj, da kukrtko hitr piseš... Potem so tudi vaje (mathematica, C, asembler) katere večinom itak delaš na svoji mašini... zakaj bi se jebu z disketami pa enkrat delu na šolskem Pcu pol pa spet doma itd... :)) Jst ga recimo kdr se mi ga da seboj vzet, ga tudi vzamem, saj se mi ne da zapiske pol doma spet prekucavat itd... Sam, to je res samo takrat kadr se mi da oz. grem v firmo al pa iz nje... :)

Skratka, če si navajen delat s prenosnikom DO IT in ne sekiri se če te kdo nevoščljivo gleda pa pravi da se preseravaš... On bi tut, če bi lohka:D No, to je blo bl grdo povedan ampak tko pač je, žal :P

sketch ::

Jaz sem tudi o tem že razmišljal, a sem idejo opustil - kajti moji zapiski so 1/2 text, 1/2 pa je skic, miselnih vzorcev in asociacijskih mrež - kar pa se težko nakraca na računalnik.
Papir ruljz. ;)

lp
s.
Adapt and overcome.

LunKi ::

Najboljš je dlančnik ker kot prvo, je majhen, je za v žep (pol po šoli je največja možnost da ti ga sunejo, večja kokr pa v šoli), ma tipkovnico, ma kuli s katerim lohk rišeš, je cenejši (150.000) in najboljšega dobiš že za ta denar

- FujitsuSiemens LOOX
433mhz :\

PRiMoZ- ::

withboy, naloge za programiranje itd je čist kul, tut če si res delaš zapiske, če pa prideš pa igrce nabijaš pa divxe gledaš je pa brezveze da si na predavanju.

andrej ::

jype: to je tablet pc ;) v bistvu prenosnik, ki mu lahko odstranis tipkovnico oz. jo obrnes in pises neposredno po zaslonu.:D

R0K ::

Hmm. to niti ni več tko novo.

Mal poglej na hp.com pod notesnike in te stvari pa boš vidu modele kot so Pocket PC pa stvari podobne Nokii Komunikator le, da je mal večji. Seveda ima recimo HP Pocket PC okran občutljiv na pritisk vsebuje pa Windowse CE, ki se vsaj po mojem nekako primerjajo z kakšnimi Win98, ki smo jih imeli mi na naših domačih računalnikih. Pač tu nimaš miškolina (oz. bi ga mogoče lahko imel, ker ima USB)...

Lahko pa tut kupiš kovček pri IBM in teh večjih proizvajalcih, ki je zardeljen na 2 dela. Na eni je laptop na drugi pa neka elektronska A4 podlaga po kateri lohk čačkaš kulker hočeš.

Sam pomojem je pa najbojle, da si nabaviš en lahek in tanek laptop (pod 2kg) zraven pa še nosiš nekaj papirja in si preprosto kaj počačkaš gor če rabiš. Lahk pa še kupiš WEB kamero si jo natakneš na glavo in zadremaš tam, medtem pa se ti vse lepo snema na disk :D

Ziga Dolhar ::

Rok, a ne bi kar stare mame k pouku raje poslal?

IceIceBaby ::

jaz sem z srednji enkrat probal na newtona zapske delat ampak ni to to. Sicer pisat sem znal dobr na njega, ampak vseeno prepočas za sprot pisat. Ampak je pa dobr ker sm mi lahko skice delal gor.

Sam ni to isto kot papir. Pomoje laptop v raznih neračunalniških šolah nima smisla. Če maš vaje iz programiranja pol itak, če pa pišeš v wordu zapiske pri zgodovini pa ne.

andrej ::

tablet PC je navaden prenosnih z x86 harverom, etc, edina razlika je le, da je ekrat obcutljiv na dotik kar olajsa delanje zapiskov. PocketPC so dokaj omejeni na svoji funkcionalnosti, pa se zaslon je premajhen za delanje in pregledovanje resnih zapiskov. so pa pocket pc-ji jako uporabni. se posebej all mighty iPAQ:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tablice za srednjo šolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5212954 (11527) Pithlit
»

Prenosniki na faksu (Feri) - uporabnost

Oddelek: Šola
153341 (2916) Pyr0Beast
»

Fakulteta & prenosniki & varnost & izdelava zapiski

Oddelek: Pomoč in nasveti
497716 (6768) mojca
»

Študijski pripomočki (zvezki, mape...)... kaj?

Oddelek: Loža
243355 (2790) Lex
»

Dlančnik ali prenosnik na faksu?

Oddelek: Loža
161697 (1338) McMallar

Več podobnih tem