Forum » Operacijski sistemi » File sharing - dodati pravice lokalnem userju
File sharing - dodati pravice lokalnem userju
mihax00 ::
splošno:
Kako lahko v visti naredim da lahko do neke mape dostopam jaz PC1 kjer je mapa tudi locirana in recimo še en user na prenosniku, ki je v istem lokalnem omrežju WORKGROUP.
drugače file share dela normalno ampak pravic ne znam naštimati ...
Na sliki je vidno ko izbiram lokacijo je na voljo samo PC1 s katerega upravljam kaj narediti da bo možno izbrati tudi PC2 in njegove userje na tem seznamu?
konkretno:
Želim da imata dva uporabnika možnost dostopa do neke mape na PC1 npr. Franci in na PC2 Jože
in nihče drug ...
Kako lahko v visti naredim da lahko do neke mape dostopam jaz PC1 kjer je mapa tudi locirana in recimo še en user na prenosniku, ki je v istem lokalnem omrežju WORKGROUP.
drugače file share dela normalno ampak pravic ne znam naštimati ...
Na sliki je vidno ko izbiram lokacijo je na voljo samo PC1 s katerega upravljam kaj narediti da bo možno izbrati tudi PC2 in njegove userje na tem seznamu?
konkretno:
Želim da imata dva uporabnika možnost dostopa do neke mape na PC1 npr. Franci in na PC2 Jože
in nihče drug ...
Ziga Dolhar ::
Na PC1 ustvari nove uproabniške račune (za Francija in Jožeta).
Ali pa si omisli Active Directory .
Ali pa si omisli Active Directory .
https://dolhar.si/
ja če npr. franci ja na PC1 Jože je pa na PC2 in iz PC2 bi dostopal do te mape ...
torej nisem s tvojo idejo nič naredil !??
kaj je pa active directory pa mi še ni jasno ...
torej nisem s tvojo idejo nič naredil !??
kaj je pa active directory pa mi še ni jasno ...
Ziga Dolhar ::
Z mojo idejo dodaj uporabnika "Jože" [z enakim geslom kot je na PC2] na PC1, in bo lahko tale Jože dostopal iz PC2 do datotek na PC1.
Močno dvomim, da lahko brez osrednjega imenika uporabnikov [Active Directory] "potegneš" userje iz PC2 in jim določaš pravice na PC1. Nisem pa siguren, da ne gre :).
Močno dvomim, da lahko brez osrednjega imenika uporabnikov [Active Directory] "potegneš" userje iz PC2 in jim določaš pravice na PC1. Nisem pa siguren, da ne gre :).
https://dolhar.si/
se pravi če lahko na PC1 urejaš neko mapo samo nek user; če obstaja isti user z istim passom na PC2 lahko s to mapo počne isto kot da bi bil na PC1?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povezati dva pc-ja v dveh vlan-ih?Oddelek: Omrežja in internet | 1795 (1241) | imagodei |
» | Omrežje - public/private - zaščitaOddelek: Omrežja in internet | 1108 (877) | imagodei |
» | Neobičajen problem s počasnim zapisovanjem na diskOddelek: Operacijski sistemi | 786 (608) | levaky |
» | Težava pri dostopu do diska v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1111 (1053) | Lith |
» | mreža xp->win98se ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1018 (816) | matej97 |