Forum » Programiranje » Problem z metodo v Javi
Problem z metodo v Javi
Testman42 ::
Pozdrav
Morda kdo ve kje je problem da mi v Eclispu pri vsaki metodi main napiše da metoda zahteva telo namesto nevemčesa (beri: This method requires body instead of semicolon)
]
Pa še eno vprašanje, kje se pravilno dela oglati oklepaj in zaklepaj pri parametrih metode main?
Doma imam nekaj zapiskov kjer sta za besedo "String", medtem ko ju na praktik.si dela za besedo "args"
Sepravi "String[]" ali "args[]"?
Morda kdo ve kje je problem da mi v Eclispu pri vsaki metodi main napiše da metoda zahteva telo namesto nevemčesa (beri: This method requires body instead of semicolon)
]
Pa še eno vprašanje, kje se pravilno dela oglati oklepaj in zaklepaj pri parametrih metode main?
Doma imam nekaj zapiskov kjer sta za besedo "String", medtem ko ju na praktik.si dela za besedo "args"
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
rgv45vg4t335 ::
Odgovoril si si že sam: "This method requires body instead of semicolon."
Body je tisto med zavitimi oklepaji, semikolon je podpičje. Pred body-jem se ne dela podpičja.
Oglat oklepaj pomeni array.
...
Odtipkaj v google 'java tutorial' in beri...
Body je tisto med zavitimi oklepaji, semikolon je podpičje. Pred body-jem se ne dela podpičja.
Oglat oklepaj pomeni array.
...
Odtipkaj v google 'java tutorial' in beri...
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850
Radeon HD 4850
morbo ::
Oboje je pravilno. Oklepaji pomenijo da najavljaš polje (array) predmetov String, tako da to ni omejeno na parametre metode main. Meni se zdi bolj konsistentno če oklepaje napišeš za tipom polja, torej za String.
int[] celaStevila = new int[10]; // npr., najava polja desetih celih stevil
Testman42 ::
Aha... hvala da ste mi razširili obzorja... :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] Default class v EclipseOddelek: Programiranje | 626 (505) | Marat |
» | Rekurzija v javi z ArrayListOddelek: Programiranje | 1577 (1420) | marjan_h |
» | JavaOddelek: Programiranje | 5803 (4404) | Spura |
» | osnove v Javi - zvezdiceOddelek: Programiranje | 3541 (2763) | Tutankhamun |
» | java razrediOddelek: Programiranje | 1533 (1262) | Loki |