» »

Samsung SGH-G810

Samsung SGH-G810

«
1
2

bosty_72 ::

Eno vprašanje za lastnike tega mobitela in sicer na servisu so mi na novo naložili software, zaradi zmede v prevodu ko se je ob vklopu slušalk prikazal meni v Slovaškem jeziku.Sedaj pa me samo nekaj zanima meni namreč sedaj v zavihku orodja-o izdelku kaže podatke o telefonu kot bi bil to samsung i550,S60 3rd Edition Feature Pack1 software.Kakšne podatke imate vpisane vi?????

ModriN96 ::

Un kekc na Ram2 k ti je software nalagu na nov ti je dau od samsunga i550 software gor namest od G810.

Ker če bi ti dau taprav sw gor bi ti kazal tko k je treba se prav g810 ne pa i550. Nes ga še1x na ram2!

bosty_72 ::

Pa še nekaj me zanima ko polnite telefon preko adapterja ga meni zazna kot USB povezavo in za čas polnenja ne morem dostopat do spominske kartice ali imate ostali enak problem????

ModriN96 ::

To se tut nebi smel dogajat...brezveze zapravlaš cajt pa sprašuješ pa ga lepo odnes tje pa ma da ga zrihtajo!

Ampak kot je že več let znan je Ram2 druga največja katastrofa za servis, prva je bla itak Svema za Eriksonove jajca...boš lahko ta telefon še večkrat nazaj nesu zarad tega ker večkrat ne nardijo nč ker so nesposobni da že bol ne mojo bit...

c00L3r ::

Če priklopiš USB kot način "prenos podatkov" potem se ti na PC-u prikaže kartica kot disk. V tem času ni mogoče preko telefona dostopat do kartice. Isto je na Nokia-ah z Symbian.

Na Nokia-h lahko izbereš način PCsuite, ko si priklopljen na USB. V tem primeru gre iz PC-a in iz telefona dostopat do vsega. Je pa za to potrebne namestiti dodaten program in gonilnike na PC-u.

Kako dolgo si čakal na telefon, ki si ga poslal na Ram2, če ni skrivnost?

bosty_72 ::

To vem za prenos podatkov ne pa pri polnenju z omrežnim adapterjem na 220V.Telefon je bil na servisu tri dni ampak sem ga sam peljal in potem še šel iskat.

astras ::

alo... kak si zrihtal zadevo?
imam iste tezave.. s tem da se mi je pojavila se ena vecja. izgubil sem preko 600 kontaktov v telefonu...
naredil sem backup, nesel telefon na servis, tam so mi dali seveda enak softver kot tebi - i550, pridem domov, restore telefona, puf - imenik prazen ;)
zdaj pa cakam te bedake da vidim kaj bojo pogruntali... ram2 je res katastrofa...
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

bosty_72 ::

Živjo stvar je taka software na telefonu preveriš tako da vtipkaš *#0000# in sicer mora biti G810PNHJ1 2008-10-22 to je najnovejši software za ta telefon te informacije dobil direktno pri uvozniku JanusTrade tisti podatek o i550 pa je tko malo za okras kot kaže oziroma neznanje servisa.Jaz osebno sem si prej vse stike kopiral na računalnik tako da jih imam zdaj spet vse nazaj.Kar se pa tiče tistega da polnilec zazna kot usb povezavo stvar najlažje rešiš tako v povezavah-usb nastaviš na PC studio in je stvar urejena.Če boš slučajno zrihtal kako drugače pa prosim, če lahko napišeš.

micko879 ::

kakšna pa je razlika med starim pa novim softwarom?

BluPhenix ::

Pa še nekaj me zanima ko polnite telefon preko adapterja ga meni zazna kot USB povezavo in za čas polnenja ne morem dostopat do spominske kartice ali imate ostali enak problem????


V nastavitvah za USB nastaviš nekaj drugega kot data transfer (recimo media player) in ti tudi med polnenjem pusti dostopati do kartice.

G810PNHJ1


Uh, jaz imam pa še F1 18.6.2008 gor, ampak nazadnje ko sem klical na ram2 so mi rekli, da ni nič novega softverja ... arghhh, čas da jih obiščem.

kakšna pa je razlika med starim pa novim softwarom?


Nov ima mogoče malo manj bugov in stvari delajo malo bolj kot bi morale.

Me pa zanima nekaj drugega, so se še komu pojavile take mikro razpoke na plastičnem delu pokrovčka od fotoaparata? Meni se jih je namreč pojavilo par, pa telefon ni nikoli padel in vedno ko ga nosim je v posebnem žepku v torbi, tako da ga nič ne stiska.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

All ::

je z novim softwerom zrihtana slovenščina tko k je treba?

voip dela?

bosty_72 ::

Slovenščina popravljena jaz nisem zaenkrat še v nobenem meniju zasledil da bi bilo kaj narobe.

BluPhenix ::

Še eno vprašanje, je uspelo komu izvesti dial-up povezavo preko modrega zoba, ali je res to, da nima modemskega načina delovanja?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

astras ::

to se uporablja kdo? se spomnim ko sem to na 6310 uporabljal prek ir... zanimivo...
drugace pa kar se tice telefona mi vcasih kar frizne.. ne vem sicer zakaj ampak po resetu je vse vredu in ga lahko normalno uporabljam... pa nov sw imam...
lp
astras
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

miha96 ::

pr men k ga mam pa je neki tudi men se zdi u češkem jeziku,čist mau pa tut u angleškem

astras ::

ej kaj pa delovanje skrekanega garmina?? Na RAM2 so fantje rekli da mi zaradi tega telefon ne deluje ker imam nalozen krekan garmin... :D:D:D
kar sploh nima nobene veze... v glavnem danes dobim memory card nazaj in me zanima ce si naj sploh nalozim gor al ne? da ne bodo spet jokali da zarad tega...

kako je zdaj s tem? ve kdo?
lp
astras
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

c00L3r ::

Jaz sem zadovoljen z RAM 2. 3 tedne po tem, ko sem poslal telefon na servis, sem ga dobil nazaj. Zafrkaval me je touchscreen. Tega so zamenjali in posodobili firmware.

Bahti ::

Vprašanje:je mogoče komu jasno kako izklopiš nadležen zvok fotoaparata,ko zoomiraš(zvok zaklopke mi je ratal tega pa ne)

BluPhenix ::

Kolikor sem jaz se znanjen se ne da. Je pa zelo annoying stvar.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

astras ::

res je grozn :D
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Bahti ::

Je mogoče že gdo iskal avtopolnilec za omenjeni telefon in kje ga je našel,sam ga ne najdem nikjer ima sicer nokia podoben način polnjenja (mini usb),samo ne vem če je kompatibilno.

Noben? :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bahti ()

leteci ::

Ima kdo težave z GPS sprejemnikom? Koliko časa išče satelite pri vklopu telefona?

BluPhenix ::

Jaz imam izredne težave z njim. Od updejta pred cca. enim mesecem, mi ne dela več.

Kje pa jih poskušaš ti iskat, v stanovanju, al sredi travnika? Meni jih je sredi travnika našlo v manj kot minuti.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Bahti ::

Prvič je tudi meni iskal dolgo (ampak zlo dolgo)cca. 20km vožnje z avtom.Zdaj pa prime dokaj hitro cca 1km (Baje je to vedno pri prvem zagonu)

All ::

Ma še kdo probleme po posodobitvi programja da mu baterija zdrži nenormalno manj???

grega1234 ::

mogoče ve kdo kje bi dobil firmware G810PNHF1 ali G810PNHJ1?

BluPhenix ::

Na servisu.

Tja nesem jaz jutri mojega. Od updejta mi ne deluje GPS modul, sedaj pa mi je crknil display, ampak na zanimiv način.

Najprej je pokvečil sliko, ko je bil telefon odprt, ko si ga zaprl je deloval normalno. Nato je bila, ko si telefon odprl na ekranu tema, ko si ga ponovno zaprl se je slika pokvečila in osvetliten ni delovala na polno. Ko je osvetlitev ugasnila in si pritisnil kakšno tipko je bila slika spet normalna, telefon je normalno deloval. Naslednji dan pa popolni mrk na displayu in zvok šteka, edino gumbki na vrho se prižgejo. Moj sum je na ribbon konektorju med telefonom in displayem.

Pa še nekaj, dejte prosim dobro pogledat, ali je še komu zaradi odpiranja kamere napokal pokrovček le-te. Meni se je namreč zgodilo ravno to. V 4 koncih skoraj popolnoma simetrično. Sedaj se lažje odpira in trše zapira. Skratka jutri na servis!
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

bosty_72 ::

Veliko sreče s servisom jaz ga imam že drugič v treh mesecih na RAM-2 servisu že od 14.04. pa se še kar nekaj igrajo z njim oziroma da ne bo pomote ga testirajo že en teden in pol vsaj tako pravijo hud test za telefon nimaš kaj mam občutek,da bodo počas že novega naredil mislim servis vseh servisov to pa so strokovnjaki ni boljših pod soncem. Napaka telefona pa je bila,da se je kar sam ugasnil včasih med polnjenjem včasih kar tako,včasih je pa pokuril baterijo čez noč in je bila zjutraj prazna baterija pa čeprav si ga prejšnji večer napolnil in je kazal polno baterijo sm prov fajn dvakrat službo zamudil ker tud budilka ni zjutraj delala.

bosty_72 ::

No takole prejšnji petek po 37.dneh sem pa le dobil svoj telefon nazaj s servisa vzrok počena matična plošča in ne boste verjeli da to zvem 35.dan odkar sem telefon prinesel na servis sedaj pa nastane problem kdo po to plačal, ker mehanske poškodbe ne gredo pod garancijo in na moje veliko začudenje vprašam kako, da so to šele zdaj po toliko dneh to ugotovili pa mi prijazni gospod začne dobesedno nakladat, da je morebit meni na tla padel ampak ne boste verjeli zakaj hudiča so pa potem takoj po 1.maju naročili čip za ta moj telefon, če je pa matična plošča fuč in iz tega lohka sklepam da so jo sami uničili potem pa niso vedeli kako to realizirat. Moram pa pohvaliti vodjo servisa, ker njega sem potem po priporočilu uvoznika Janus Trade tudi klical in mu razložil svoj problem ter bil kar malo šokiran koliko časa je telefon že pri njih, je pa gospod tudi hitro odreagiral in ne boste verjeli telefon je bil popravljen v enem dnevu seveda na stroške servisa in se tudi z mano osebno pogovoril ko sem ga prevzel ter se mi opravičil. Upam pa da bo tudi ukrepal pri svojih podrejenih!!!

astras ::

tako pac je.. treba ja na prave tipke pritiskat ;)
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***

Miha_T ::

A kdo kaj ve o A-GPSu na g810? Kje se ga vklopi/izklopi. Ali sploh dela...
Meni 810 išče satelite relativno dolgo (5-10min). Zakaj relativno? Zato ker imam nameščenih nekaj programov, ki zaradi te zakasnitve ne delujejo pravilno. Pri uporabi garmina me to ne moti ker po 5 minutah še nisem tako zelo izgubljen :). Pri npr programu Phonelocator (http://phonelocator.mobi/) pa je stvar dokaj nadležna ker zaradi tega ne dela, oz. dela le če z garminom poiščem satelite in nato garmin ugasnem. Mislim da Phonelocator ne vztraja dovolj dolgo z iskanjem satelitov.


Ps: za buge kot je povezovanje z USB ko polniš telefon, tipka "select text" med pisanjem, hitro praznenje baterije... je v glavnem kriv garmin. Če ima kdo te probleme naj naloži najnovejši garmin (GMobile XT v5.00.40) (starega ni potrebno brisati). Glede praznjenja baterije pa je treba še izklopiti "Background service" v garminu (tools/setings/sistem/launch background service). Po defoltu je to že izklopljeno, ampak v resnici NI!. Treba je vklopiti in znova izklopiti.
To je vse!!! Ni treba nalagati nevemkakšnih task managerjev pa hackov itd... kot sem zasledil v nekaterih drugih temah in forumih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Miha_T ()

Bahti ::

Je že komu mogoče ratal vklopiti kamero na sprednji strani telefona,jst ne najdem al pa ne znam:8)

BluPhenix ::

Moraš naredit UMTS video klic. Sam tudi še nisem našel možnosti za neposredni vklop, kot se to da pri nokijah N95.

Kaj pa glasnost alarma, je že komu uspelo spremenit? ;)
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Miha_T ::

Za kamero in za glasnost sem že zasledil programa, ki to zmoreta. Program za povečanje glasnosti je koristen pri GPSu ampak baje da ni dobro za zvočnik...

denisbegood ::

Zanima me ali mogoče ima kdo podoben problem z G810:
Ne prepozna mi kartice 8GB na računalniku in ne morem vzpostaviti povezave z njim. Preverjeno tudi z drugo kartico in kablom.V telefonu jo pa normalno prebere.

lp

Bahti ::

Kot je men znano sploh ne vem,če podpira 8GB nekje sem zasledil,da samo 4GB

All ::

podpira 8g..le ta je telefonu bila priložena.

Kar se garmina tiče in baterije...vklop in izklop background servica pomaga

Bahti ::

škoda,sam sem si pa ravno zaradi tega kupu 4GB :(

Miha_T ::

Brez problema podpira 8GB. Pri računalnikih je pa druga zgodba... Poskusi z drugim čitalcem kartic. Meni tudi ne dela z čitalcem za 10€, potem sem pa malo boljšega kupil pa ni več problemov. Bere jo tudi čitalec vgrajen v laptop.

miha96 ::

Jaz imam vpisane enake podatke.

_Blaze_ ::

Živjo. Mene pa zanima če se da kje videti seznam firmwarov za G810, in pa kakšne imajo popravke. Trenutno imam G810PNHJ1 in sem zasledil na internetu firmware G810XDIA2, samo ne morem ugotoviti nič o njemu. Mislim da je novejši ker se na neki češki strani trenutno pogovarjajo o njemu. Zanima me predvsem če je že firmware ki ima podporo VoIP-ju, ker bi mi zadeva prišla ful prav.

All ::

z voip-om sem pri samsungu obupal....

kar se teg tiče je nokia zakon......

zlobni ::

Danes sem ga dobil iz servisa in so mi naložili G810PNHJ1. Iskreno vam povem, da bo ta telefon vrgel v KANTO!!!!

lp

Miha_T ::

Zakaj?

zlobni ::

Ekran mi ostane kar prižgan in mi pokuri baterijo, modri zob dela na pol, da ne govorim o slabem zvočniku in RF signalu.
POL IZDELEK NE MOREJO PRRODAJAT. Sem razočaran!

All ::

Servis...dokler je v garanciji...to use lepo dela drugače
z enakim Sw (G810PNHJ1)

Miha_T ::

Točno. Servis dokler ga ne zrihtajo ali pa zahtevaj novega.

mrsunman ::

Zdravo. Je pri tem telefonu možno nastaviti, da telefon nekako opozarja, da imaš zgrešen klic?
Moj je mrtvo hladen. Šele ob pritisku na kakšno tipko lahko to vidim.

Zorro ::

Imaš npr. aplikacijo Remind Me (so tudi druge podobne), ki naj bi podpirala tudi tvoj telefon, sodeč po tem linku. Ker je program plačljiv, so na zadnji povezavi najbrž 10-dnevne preizkusne verzije.

astras ::

to ma res malo bedno da ne vidis ce te je kdo klical..
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija SGH-G810

Oddelek: Mobilne tehnologije
122255 (1357) bdoxx
»

Samsung Innov8 - problem

Oddelek: Mobilne tehnologije
142349 (1557) tnedel1
»

samsung sgh g810 vs. nokia n95

Oddelek: Mobilne tehnologije
112410 (1669) Miha_T
»

Samsung INNOV8

Oddelek: Mobilne tehnologije
111774 (1665) PrimozR
»

Samsung G810

Oddelek: Mobilne tehnologije
296504 (4410) Aero01

Več podobnih tem