Forum » Pomoč in nasveti » izdelava programa memory game v Visual Basicu
izdelava programa memory game v Visual Basicu
fikcija_50 ::
Pozdravljeni delam igerco Memory game oz. igro spomin delam pa tako da imam 16 picture boxov in bi rad da bi se mi naključno generirale in prikazale slike v picture box-ih
mi lahko kdo svetuje še za kako drugo kodo kot je ta:
PictureBox1.ImageLocation ="C:\Documents and Settings\SERS\Desktop\seminarska\slike\avto.jpg"
ker ta del kode za prikazovanje slik mi ne prime mi ne prime.....?
in svetuje glede nastvitev indexov ?
hvala v naprej
LP fikcija_50!
mi lahko kdo svetuje še za kako drugo kodo kot je ta:
PictureBox1.ImageLocation ="C:\Documents and Settings\SERS\Desktop\seminarska\slike\avto.jpg"
ker ta del kode za prikazovanje slik mi ne prime mi ne prime.....?
in svetuje glede nastvitev indexov ?
hvala v naprej
LP fikcija_50!
StratOS ::
Če imaš 6 ( zgleda da ne ) lahko uporabiš image komponento, drugače pa nastaviš za Picturebox Image lastnost.
Slike oz. pare lepo oštevilčiš pač koliko parov hočeš imet in jih potem naključno loadaš po parih v indexirane image.
Seveda lahko narediš, da imaš različno število vrstic in stolpcev ( tabela ).
Po izbiri tabele lepo loadaš indeksirane Image komponente in njihove slike, pare rešitev (indekse slik in/ali index imageov ipd ...) lepo zapišeš v kak array ipd ...
P.S.: Temo bi potrebno prestaviti v Programiranje
Image1.Picture = LoadPicture("c:\Data\14.jpg")
Slike oz. pare lepo oštevilčiš pač koliko parov hočeš imet in jih potem naključno loadaš po parih v indexirane image.
Seveda lahko narediš, da imaš različno število vrstic in stolpcev ( tabela ).
Po izbiri tabele lepo loadaš indeksirane Image komponente in njihove slike, pare rešitev (indekse slik in/ali index imageov ipd ...) lepo zapišeš v kak array ipd ...
n = Int(Rnd) * 20 + 1 ( če jih imaš 20 ) Image1.Picture = LoadPicture("c:\Data\" & n & ".jpg")
P.S.: Temo bi potrebno prestaviti v Programiranje
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] ukaz radirkaOddelek: Programiranje | 1113 (906) | japol |
» | [c#] savefiledialog, en sfd a več datotekOddelek: Programiranje | 744 (672) | darkkk |
» | [c#] picturebox, slika na slikoOddelek: Programiranje | 1085 (895) | japol |
» | [C#] Naključno razporejanje elementov v tabeliOddelek: Programiranje | 2690 (2371) | TheAmunraaa |
» | [Visual C#] "Format" shranjevanja?Oddelek: Programiranje | 969 (754) | c0dehunter |