» »

Cuden (ne)zagon racunalnika

Cuden (ne)zagon racunalnika

jRk0 ::

Hm, zdanja dva dni mam neke cudne probelem z racunalnikom. To je odkar mam nov napajalnik, ampak se to se dogaja samo v moji sobi se mi zdi. No v glavnem:
Prizgem racunalnik...nic, disk se ne zbudi, monitor ostane crn. izklopim iz elektrike, dam nazaj, vklopim...nic opet. vgasnem ventilatore...se nekak zazene, samo ne najde vsega rama...potem spet vzgem in se te koncno zazene.
Potem smo meli lan party, pa sem nesel racunalnik v eno drugo sobo, pa je takoj vzgal.
Ga potem malo prej nesem nazaj v mojo sobo in vzgem...opet nic. naredo kot prvic, pa se ni vzgal. Izklopim cd rom, in se te koncno vzge disk, pol pa se proc nene...se enrkat vklopim, se te vzge nekak, pa ni cd rom bil vkloplen pa nic ni blo opet. po kakih 5 poskusih mi je koncno uspelo vzgat in zaj lahko to pisem:) Ko je enrkat vzgan dela pa cisto normalno.

Napajalec novi pa je 300w (prej 200w) in duroncka zaj zgem na 1.9V (vsaj tolko kaze maticna -> pobarval sem L7 pine na duronu) Prej je bla voltaza 1.65V, pa zaj je navit 700@918.

Kaj bi to sploh blo da se v moji sobi ne vzge? preslaba elektrika al kaj?

tnx za odgovore.

lp,jrk0
You fuck up once, you loose two teeth.

ender ::

znova poizkusi nekje drugje, in če bo delal, imaš v svoji sobi neke probleme. če tudi tam ne bo delal, pa preveri kontakte in baterijo na matični.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

jRk0 ::

Hm, procesor sem vzel ven in zbrisal svincnik iz L7 pa na novo napisal pa malo porpavil svincnik na L1, pa se zaj vedno vzge. Kaze pa voltazo 1.85V. Se mi zdi, da ta procesor nekaj zajebava:) al pa tudi ne, bomo se vidli kak bo jutri.
You fuck up once, you loose two teeth.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem seat ibiza 1.6 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
597698 (5665) p3ro
»

Računalnik crash-a po 30min

Oddelek: Pomoč in nasveti
17940 (694) Chimera
»

Tezave z novim sestavljenim racunalnikom - kako zmerit napajalnik ?

61112 (918) markomad
»

racunalnik se noce vzgat!

351891 (1541) rang3rus
»

Kako pobarvati L1 mostičke????

Oddelek: Navijanje
262052 (1716) jRk0

Več podobnih tem