Forum » Pomoč in nasveti » vklop/izklop preko USB tipkovnice
vklop/izklop preko USB tipkovnice
Sba ::
Pozdravljeni!
Ker je bila moja stara PS/2 tipkovnica že nekoliko stara in precej zapacana, sem jo zamenjal. Nova tipkovnica pa je USB. Dela vse lepo in prav, ima nekaj multifunkcijskih tipk, ki sem jih pri stari nekoliko pogrešal ...
Takoj, ko sem želel računalnik spraviti v spanje, pa sem ugotovil, da ni tipke za sleep. Druga stvar, ki me je zmotila pa je bila ta, da nisem mogel računalnika zbuditi s pomočjo tipkovnice. Tretja stvar pa je bila, da nisem mogel računalnika prižgati le s tipkovnico.
V BIOSu sem vklopil da lahko sistem zbudi USB naprava, pa ga tipkovnica ne zbudi, miška ravnotako ne. Prej sem za zagon uporabljal Ctrl + Esc kombinacijo tipk, pa piše, da je le za PS/2.
Ali vseeno obstaja še kaka možnost za zagon preko zunanje naprave, ker mi je malo zoprno vedno vratca odpirati za zagon.
Pravtako me zanima kako bi lahko kakšno tipko sprogramiral za sleep. (preko Logitech SetPoint™)
Ker je bila moja stara PS/2 tipkovnica že nekoliko stara in precej zapacana, sem jo zamenjal. Nova tipkovnica pa je USB. Dela vse lepo in prav, ima nekaj multifunkcijskih tipk, ki sem jih pri stari nekoliko pogrešal ...
Takoj, ko sem želel računalnik spraviti v spanje, pa sem ugotovil, da ni tipke za sleep. Druga stvar, ki me je zmotila pa je bila ta, da nisem mogel računalnika zbuditi s pomočjo tipkovnice. Tretja stvar pa je bila, da nisem mogel računalnika prižgati le s tipkovnico.
V BIOSu sem vklopil da lahko sistem zbudi USB naprava, pa ga tipkovnica ne zbudi, miška ravnotako ne. Prej sem za zagon uporabljal Ctrl + Esc kombinacijo tipk, pa piše, da je le za PS/2.
Ali vseeno obstaja še kaka možnost za zagon preko zunanje naprave, ker mi je malo zoprno vedno vratca odpirati za zagon.
Pravtako me zanima kako bi lahko kakšno tipko sprogramiral za sleep. (preko Logitech SetPoint™)
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
PrimozR ::
Vem da sem tudi z USBjem lahko zbujal komp s tipkovnico, torej se da (vsaj na moji plati). Ampak mi takisto trenutno ne dela, brskat se mi pa ne da. Raje stisnem gumb na ohišju :D kera plata?
Mislim da wake on USB ni dovolj in je treba enejblat še USB tipkovnico.
Mislim da wake on USB ni dovolj in je treba enejblat še USB tipkovnico.
Sba ::
Asus p5k-e
Bom še za tem mal pogledu :)
Ohišje ma pa vratca, pa se mi jih res ne da odpirat :/
Bom še za tem mal pogledu :)
Ohišje ma pa vratca, pa se mi jih res ne da odpirat :/
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
delfinus ::
Js bootam z USB tipkovnico na Asus P5E. Imapak mogoce lahko to delam, ker jo imam prikljuceno preko USB to PS/2 konektorja. Poskusi s tem.
lp, D.
lp, D.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zagon računalnika s tipkovnicoOddelek: Pomoč in nasveti | 2920 (1553) | Terminathor |
» | Ne morem v BIOSOddelek: Strojna oprema | 3738 (3117) | Han |
» | Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10899 (9490) | inbox |
» | No Keyboard detected pri vklopuOddelek: Pomoč in nasveti | 2573 (2573) | k4vz0024 |
» | Katero flat tipkovnico?Oddelek: Kaj kupiti | 1956 (1429) | cortez |