Forum » Operacijski sistemi » vista x64
vista x64
bmandl ::
Lep pozdrav!
Pred kratkim sem si sformatiral disk in naložil 64 bitno verzijo windows viste buisiness..sedaj pa imam probleme, ker mi večina aplikacij ne deluje na tem operacijskem sistemu...slišal sem praviti, da ima vgrajen neke vrste emulator za 32 bitne aplikacije, a mi vseeno ne gre zagnati aplikacij, ki so pisane za 32 bitne sisteme. Tudi daemon tools naprimer sem si prenesel celo 64 bitno verzijo, pa mi ne gre zagnati zagonske datoteke za namestitev. Napiše mi namreč, da to ni pravi win32 program...kaj zdaj? Morda kakšna ideja razen te, da si naložim 32 bitni operacijski sistem...
Lp
Pred kratkim sem si sformatiral disk in naložil 64 bitno verzijo windows viste buisiness..sedaj pa imam probleme, ker mi večina aplikacij ne deluje na tem operacijskem sistemu...slišal sem praviti, da ima vgrajen neke vrste emulator za 32 bitne aplikacije, a mi vseeno ne gre zagnati aplikacij, ki so pisane za 32 bitne sisteme. Tudi daemon tools naprimer sem si prenesel celo 64 bitno verzijo, pa mi ne gre zagnati zagonske datoteke za namestitev. Napiše mi namreč, da to ni pravi win32 program...kaj zdaj? Morda kakšna ideja razen te, da si naložim 32 bitni operacijski sistem...
Lp
NoXy ::
Dela na 64bitni visti sam moreš pravo verzijo dol si potegnit. http://disk-tools.com/download/daemon+s...
Meni delajo vsi pogrami ki sem jih prej uporabljal na xp-jih.
Meni delajo vsi pogrami ki sem jih prej uporabljal na xp-jih.
Zakaj mi pa nero lite 9 ne deluje? Piše, da ni kompatibilen... Imam to verzijo, ki si dal link...ne deluje...sploh ne morem zagnati zagonske datoteke za namestitev...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bmandl ()
NoXy ::
Pol maš ti vse neki čudno :)
Danes sem naložil točno to verzijo Deamon toolsa kot sem ti dav link na Visto 64bit.
Danes sem naložil točno to verzijo Deamon toolsa kot sem ti dav link na Visto 64bit.
Mobidick ::
To je skoraj čist verjetno zato, ker imaš naložen 32 bitni OS in ne 64-bitnega, kot misliš. Programi, ki jih pa skušaš namestiti, so pa pisani za 64-bitni OS. Saj ti pa piše, da ni 32-bitni program.
Preveri, kaj ti piše v lastnostih. [Computer - desni gumb in Properties]
Preveri, kaj ti piše v lastnostih. [Computer - desni gumb in Properties]
The future is digital!
ender ::
Izgleda, da nekaj ni v redu s tvojo namestitvijo. Poizkusi za začetek pognati tole:
c:\Windows\SysWOW64\notepad.exe
(to je 32-bitna beležnica, ki se namesti s sistemom).
c:\Windows\SysWOW64\notepad.exe
(to je 32-bitna beležnica, ki se namesti s sistemom).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Poženi spet en program, ki ne dela, in poglej, če se kaj pojavi v Event logu.
Kaj pa bi se moralo pojaviti v event logu? Če sploh gledam prav (kje se pride do tega?)...
Desni klik na Computer -> Manage -> Computer Management (local) +> System Tools +> Event Viewer +> Windows Logs +> poglej v Application in v System.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iz Windows viste 32bit v Windows 7 64bitOddelek: Pomoč in nasveti | 1473 (1259) | thinc1990 |
» | Win - 7 čuden problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2061 (1611) | miranpozar |
» | 32bit 64bitOddelek: Operacijski sistemi | 2569 (2286) | ender |
» | Zazanavanje rama problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1454 (1329) | StratOS |
» | Windows 64-bit in programi 32-bit?!Oddelek: Operacijski sistemi | 3555 (3318) | Izi |