» »

windows xp home edition

windows xp home edition

g33kbuster ::

torej zraven novega pc-ja sem dobil licenčni WIN xp home edition SP3.

Zdaj nekje sem bral, da home edition ne podpira več jeder, pa me zanima, če to velja tudi za home edition SP3.....ker imam Q9400, ki je 4jedrni procesor......pa še to, kakšna je sploh razlika med pro in home verzijo.....ker kot sem slišal je le ta, da ima pro še nekaj strežniških dodatkov in podobno...

L.P.

prosm, hitr rabim odgovor....sm že googlov, pa nikjer nism nič zasledil....

Nekje sem prebral, da home edition podpira samo 1 cpu oz. 1 jedro... Samo to je vrjetno za SP1 in SP2 veljalo......ZA SP3 pa ne vrjamem, saj ima že skoraj vsak komp 2jedra.....plis..

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Ne verjamem, da si kaj res iskal, ker bi potem našel, da podpira večjedrne sisteme. Me pa sploh čudi, da na 4-jedrnem sistemu z najbrž 4GB RAM-a uporabljaš XP in to še Home.

Highlag ::

Home verjetno ne podpira večprocesorskih mašin. Oziroma Potem si obsojen na uporabo enega procesorja. Jedra tu ne igrajo nobene vloge.
Never trust a computer you can't throw out a window

hm sem brskal, verjemi.....torej zdaj sta povedala vsak drugače, bluefish, ti praviš da podpiša tudi 4jedrne procesorje, highlag pa praviš, da jih ne.....nikjer na internetu ne zasledim kakšnih koristnih podatkov....
lahko prosim argumentirate svoa mnenja z linki...:D

@bluefish, vito sem že imel na nekem drugem pcju pa mi ni blia všeč....meni je XP super :D pa nekje sem slišal da home ni nič kaj slabši od pro, da navadni uporabnik ne občuti razlike...

pa ko sem kupil nov računalnik (sestavljenega-bigbang)
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

sem dobil ta windows original zraven....

torej?

bluefish ::

Ne, oba sva povedala enako - Home ne podpira sistemov z večimi procesorji, podpira pa več jeder.

Procesor != jedro.

aha, potem ne bo problemov...

ker če pogledam naprimer v Dxdiag(run)
mi napiše Q9400 2.66Ghz 4x cpe

zato me je mal skrbel, torej lahko na home editionu poganjam vse igre photoshop in podobno tudi stvari ki izkoristijo vsa 4 jedra. oz jih jih bodo koristila

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP Service Pack 3 !!! Wiiii!!!

Oddelek: Operacijski sistemi
3210601 (5022) bluefish
»

Kateri procesor bi vi izbrali (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
899161 (7797) energetik
»

XP način v Windows 7 brez strojnih omejitev

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
2610169 (8831) jRk0
»

Gaming PC (strani: 1 2 3 )

1168219 (5561) fr4nc
»

Preglejte moje Pc komponente (nasvet) (strani: 1 2 3 )

1008406 (6601) Pdove05

Več podobnih tem