» »

datoteke C#

datoteke C#

Neon87 ::

Zdravo!

Zanima me neki čist osnovnega o datotekah v C# in sicer:
Shranjujem v njo neke podatke(ime,priimek,..) vse skupaj mora v datoteki bit razvrščeno po skupinah,
recimo sodelavec,prijatelj. In sedaj ko hočem shraniti novega na neko skupino mi kar prepiše in je sam tisti noter.
Rad bi naredil tako, da bi mi dodajalo na konec če je pač nova skupina, če pa ni nova pa bi jo v datoteki najdu,
pa zapisal na primerno mesto.
Pomagam si z tistim, da grem čez celo datoteko...pa tudi z equals..da pol od tam naprej piše, sam ne gre.

Vse bi blo vredu, če ne bi blo "problema", da ne morem hkrati ko imam odprt StreamReader pisat z StreamWriterjem
oz. obratno...ampak je treba zapreti da lahko potem nastopi nov stream.

To moram narediti z datotekami, bolj enostavno bi bilo z bazo...vendar kaj morem..

Prosim za kak nasvet, vendar ne v obliki google vse ve.

Hvala,LP

Vesoljc ::

- ce hoces dopisovati v datoteko, uporabi Append (preberi velikost datoteke, ter kazalec premakni na njen konec, ter pisi od tam naprej)
- sicer ne vem tocno kako dela streamreader/writer, ampak si poskusil odprt datoteko z ReadWrite kontrolo?
- v datoteko ne mores "vrivati" stvari (vsaj na najbolj osnoven nacin ne), lahko samo dodajas na konec ali prepisujes)
- ce si to lahko privoscis (poraba pomnilnika) je najbolje datoteko prebrat v zacasni pomnilnik, tam spremenit kar moras, nato pa zapisati (prepisati) nazaj
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Monster ::

uporabi kak xml parser, z njim preberes xml datoteko, si zgradis "xml strukturo" in potem vrines, dodas, zbrises elemente strukture in seveda spet vse sparsas v dokument :) ... pac zadnja vesoljceva opcija(povedana malo drugace)
Ka zaboga...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VB.streamwriter

Oddelek: Programiranje
12996 (829) P=LN
»

[c#] shrani text, tabele, slike

Oddelek: Programiranje
251510 (1116) klemen93