Forum » Omrežja in internet » povezava 2h racunalnikov preko routerja
povezava 2h racunalnikov preko routerja

fireice ::
Dober dan.
Rad bi vzpostavil povezavo med dvema racunalnikoma za file sharing. Situacija pa je taka: imam PC, ki je povezan preko kabla z routerjem in prenosnika, ki se povezuje preko wirelessa. Na obeh racunalnikih imam XP-je.
Hvala.
Rad bi vzpostavil povezavo med dvema racunalnikoma za file sharing. Situacija pa je taka: imam PC, ki je povezan preko kabla z routerjem in prenosnika, ki se povezuje preko wirelessa. Na obeh racunalnikih imam XP-je.
Hvala.

R-S-LoVe ::
Ponavadi deluje že sama nastavitev Share folderjev.
Poizkusi.
Poizkusi.
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

fabrskd ::
Ustvari domače omrežje na obeh potem pa skupna raba(home network, file sharing)
Screw you guys i'm going home!!!

fireice ::
Sem ustvaril domace omrezje s pomocjo carovnika na obeh racunalnikih, ampak imam nato problem. Tisti racnalnik ki se prej nalozi, lahko vidi drugega ampak do njega ne more dostopati. Medtem ko si drugi racunalnik sploh ne more ogledati racunalnikov delovne skupine...

scorpio28 ::
Pri teh stvareh je dobro, da ima računalnik uporabniško geslo nastavljeno - včasih pomaga že to. Drugače pa do računalnika lahko dostopaš tako da v vnosni vrstici v Mojem računalniku vpišeš \\ime_drugega_računalnika in pritisneš ENTER.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzpostavitev mrežeOddelek: Omrežja in internet | 1725 (1611) | Aragot |
» | Wireless domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2791 (2465) | moho1 |
» | LAN problem - ne prikaže računalnikov v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 2459 (2275) | miles_d |
» | težava z domačo mrežoOddelek: Omrežja in internet | 1093 (967) | inglog |
» | Win XP ---> Win XP mrežaOddelek: Pomoč in nasveti | 1243 (1089) | urosh |