Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
Dr_M ::
Zna bit blizu ja, pri nas se precej drazja.
Skoda, da se pri nas ne da dobit Asrock plat, zgledajo precej obetavno.
Skoda, da se pri nas ne da dobit Asrock plat, zgledajo precej obetavno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
tiborrr ::
ASRock 890GX Extreme3 plato pri nas drži http://www.commit.si , tako da nič bati glede dobavljivosti ;)
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
tiborrr ::
Reklama za firmico, ki dejansko kaj naredi zato, da so kakšne stvari ažurne v Sloveniji. Ti v zadnjih štirih letih nisi naredil nič tbfh, če se že gremo prepucavanje.
Move along, nothing to see here.
Move along, nothing to see here.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
BALAST ::
Ja kmetek, naj se vaša firma nauči malce pod-pirat/mazovat perspektivne ljudi slovenskega navijanja, ne pa samo vašega marketinga, ki izpljune vsak mesec samo eno zdolgočaseno reklamo, katere akcijske cene so primerne samo za ljudi ki so 2 leti za časom tehnologije.
kmetek ::
Nisem lastnik, commit oz. Vidko je lastnik firme. Razlika, a?
je pa pohvalno, da so take firme
je pa pohvalno, da so take firme
PrimozR ::
Če dealš v firmi, kjer ne upoštevajo nasvetov delavcev, menjaj delovno mesto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Verjetno imajo predober yield, tako da ni dovolj okvarjenih jeder in enostavno ne morejo garantirat kolicine.
Ne verjamem.
TechStreme ::
Po treh mescih sem prišel na forum pogledat to temo in ... guess what... nothing changed, razen procesorjev ki jih omenjate.
Tu in tank kakšna uporabna informacija pa še za to je treba faking pregledat 100 postov da najdeš 6 uporabnih. 2 ki neprestano govorita kar nakaj. Eden od teh dveh celo misli da je pametn... no lahko te razočaram (nisi)... in eden ki se je že nekoliko vdal in počasi dojema da ga nihče resno ne jemlje... no mogoče če bi eden od teh dveh vsaj to sprejel bi bil verjetno že na boljši poti.
Imam pa vprašanje na katerega mi prosim naj ne odgovarja kdorkoli od teh dveh.
Imam (procesor in ploščo vidite v podpisu) že malce starejšo ploščo ja... vndar me do sedaj ni niti pod razno razočarala in me zanima če novi P II X6 delajo na tej plošči in če delajo koliko na slabšem bi bil s to ploščo če bi uporabljal X6 v primerjavi z kakšno novo.
Tu in tank kakšna uporabna informacija pa še za to je treba faking pregledat 100 postov da najdeš 6 uporabnih. 2 ki neprestano govorita kar nakaj. Eden od teh dveh celo misli da je pametn... no lahko te razočaram (nisi)... in eden ki se je že nekoliko vdal in počasi dojema da ga nihče resno ne jemlje... no mogoče če bi eden od teh dveh vsaj to sprejel bi bil verjetno že na boljši poti.
Imam pa vprašanje na katerega mi prosim naj ne odgovarja kdorkoli od teh dveh.
Imam (procesor in ploščo vidite v podpisu) že malce starejšo ploščo ja... vndar me do sedaj ni niti pod razno razočarala in me zanima če novi P II X6 delajo na tej plošči in če delajo koliko na slabšem bi bil s to ploščo če bi uporabljal X6 v primerjavi z kakšno novo.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
dzinks63 ::
MSI K9A2 Platinum ti zaenkrat uradno še ne podpira X6 cpu-jev.
Drugače pa glede na tvoj naviti sedanji cpu nebi profitiral veliko. Edino v aplikacijah, katere v popolnosti izkoristijo vsa jedra katera so na voljo in teh ni ravno veliko in če jih ne uporabljaš boš še lahko kamot počakal do naslednje še močnejše serije procesorjev.
Drugače pa glede na tvoj naviti sedanji cpu nebi profitiral veliko. Edino v aplikacijah, katere v popolnosti izkoristijo vsa jedra katera so na voljo in teh ni ravno veliko in če jih ne uporabljaš boš še lahko kamot počakal do naslednje še močnejše serije procesorjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
TechStreme ::
Ja podpira AM3 vndar z DDR2 (AM3 ready). Malo zbegano je samo to da imam ddr2 800 ... ponavadi pri procesorju piše le ddr2 1066.
Kar se biosa tiče pa tudi ko sem to nabavil bios urando ni podpiral Ph2, vndar je vse skupaj delalo kot "unknown AMD processor" in MSI mi je poslal mail z linkom do beta različice ki pa je delala brez težav in tudi prepoznala procesor.
Z nakupom bom tako in tako še nekaj časa počakal... upam da bo takrat že uradni bios.
Drugače pa ja... moj navit je vsaj do sedaj bil več kot dovolj, vnar bi mi potencial navijanja novih prišel verjetno prav če zamenjam grafični za kajšni dve HD 5770 v CF.
Mogoče se celo odločim za 4 jederno verzijo z novimi jedri (če se bo seveda pravtako lepo navijal) vndar je 6 jeder le 6 jeder... in pri mojih navadah mi več jeder velikokrat prav pride.
Pač rad igram kakšno igro medtem ko računalnik kompresira video, da ne bulim v % opravljenega dela na glavnem monitorju.
Kar se biosa tiče pa tudi ko sem to nabavil bios urando ni podpiral Ph2, vndar je vse skupaj delalo kot "unknown AMD processor" in MSI mi je poslal mail z linkom do beta različice ki pa je delala brez težav in tudi prepoznala procesor.
Z nakupom bom tako in tako še nekaj časa počakal... upam da bo takrat že uradni bios.
Drugače pa ja... moj navit je vsaj do sedaj bil več kot dovolj, vnar bi mi potencial navijanja novih prišel verjetno prav če zamenjam grafični za kajšni dve HD 5770 v CF.
Mogoče se celo odločim za 4 jederno verzijo z novimi jedri (če se bo seveda pravtako lepo navijal) vndar je 6 jeder le 6 jeder... in pri mojih navadah mi več jeder velikokrat prav pride.
Pač rad igram kakšno igro medtem ko računalnik kompresira video, da ne bulim v % opravljenega dela na glavnem monitorju.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechStreme ()
Xequerin ::
Pred tremi dnevi sem sestavil računalnik, ki vsebuje matično ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Phenom II X3 720BE in rame Corsair TWIN3X2048-1333C9DHX.
Težave so se pojavile, ko mi je računalnik med inštalacijo Windows 7 in potem v njem na namizju večkrat zmrznil. Na koncu sem ugotovil, da je težava v ramih, zato sem jim frekvenco spustil na 1066MHz. Po dveh urah normalnega delovanja na tej frekvenci sem nato odklenil četrto jedro na procesorju. Trenutno bo minilo 25ur od začetka testiranja stabilnosti s programom Prime95 in zaenkrat deluje brez napake. Med tem časom sem računalnikom normalno uporabljal in poganjal tudi druge teste.
Zanima me torej zakaj rami ne delujejo brezhibno na primarni frekvenci (1333MHz), na 1066MHz pa brez problema. So rami nestabilni in kličejo po uveljavitvi garancije? (Memtest86+ ni pokazal nobenik napak )
Če ima kdo tudi tako plato naj mi prosim pove kakšen ram uporablja, ker je take, ki jih matična uradno podpira težko dobiti.
Težave so se pojavile, ko mi je računalnik med inštalacijo Windows 7 in potem v njem na namizju večkrat zmrznil. Na koncu sem ugotovil, da je težava v ramih, zato sem jim frekvenco spustil na 1066MHz. Po dveh urah normalnega delovanja na tej frekvenci sem nato odklenil četrto jedro na procesorju. Trenutno bo minilo 25ur od začetka testiranja stabilnosti s programom Prime95 in zaenkrat deluje brez napake. Med tem časom sem računalnikom normalno uporabljal in poganjal tudi druge teste.
Zanima me torej zakaj rami ne delujejo brezhibno na primarni frekvenci (1333MHz), na 1066MHz pa brez problema. So rami nestabilni in kličejo po uveljavitvi garancije? (Memtest86+ ni pokazal nobenik napak )
Če ima kdo tudi tako plato naj mi prosim pove kakšen ram uporablja, ker je take, ki jih matična uradno podpira težko dobiti.
jest10 ::
Poizkusi z malenkost višjo napetostjo ramov. Če še vedno ne bodo delali na privzeti frekvenci, pa poizkusi z garancijo
matej_jack ::
Super, čestitam Mislim da te 720ke, ki se stabilno odklenejo, niso ravno pogoste. Še boš probal kaj navit?
Mitja358 ::
Ja X3 se veliko manj odklepajo od X2 modelov. Tudi sam imam X3 720BE in na 4-jedrih sploh ne POST-a.
Update BIOS-a glede stabilnosti rama na stock frekvenci in voltaži ni pomagal. Imam pa zdaj že nakaj časa voltažo na 1,6625 in na tej zgleda de je le stabilen.
Navijanju procesorja pa še nisem posvetil veliko časa. Malo sem se poigral oz. preizkusil le program ASUS TurboV EVO, kjer lahko naviješ vsako jedro posebej. Tam sem dvignil vsa jedra na 3200, brez višanja voltaže, to je pa tudi vse. (tudi stabilnosti s primom nisem preizkušal) Se bom čez čas poigral v BIOS-u. Imam pa BOX hladilnik, tako da veliko ne pričakujem.
Navijanju procesorja pa še nisem posvetil veliko časa. Malo sem se poigral oz. preizkusil le program ASUS TurboV EVO, kjer lahko naviješ vsako jedro posebej. Tam sem dvignil vsa jedra na 3200, brez višanja voltaže, to je pa tudi vse. (tudi stabilnosti s primom nisem preizkušal) Se bom čez čas poigral v BIOS-u. Imam pa BOX hladilnik, tako da veliko ne pričakujem.
V torek sem v programu TurboV EVO preizkusil opcijo avtomatskega tuninga. Presenetil me je rezultat voltaže pri ramu. Nastavil jo je namreč na 1,55V. Do danes ni bilo nobenga problema na tej voltaži.
Mi zna kdo razložiti, zakaj je temu tako? Pred tem je bil stabilen le na 1,6625, ko je bila voltaža nastavljena ročno. (Stock frekvenca 1333MHz in 1,5V; matična 1,5V)
Mi zna kdo razložiti, zakaj je temu tako? Pred tem je bil stabilen le na 1,6625, ko je bila voltaža nastavljena ročno. (Stock frekvenca 1333MHz in 1,5V; matična 1,5V)
tomos ::
zdravo mene pa zanima katero matično bi mi priporočali za adm ph2 955. hladilnik bo mugen 2 in procesor bom navijal. do katere frekvence se ga da navit, da je stabilen in dela brez problemov? gledal sem pa naslednje matične:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.gigabyte.com.tw/products/pro...
grafična bo radeon 5870 vapor-x. zanima me, če bom s tem sistem lahko igral vse igre na high tam okrog ene 3 leta? naj kupim raje 6-jedernika za 190EUR ali tega za 130EUR. v igrah verjetno nebo neke velike razlike?.
LP
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.gigabyte.com.tw/products/pro...
grafična bo radeon 5870 vapor-x. zanima me, če bom s tem sistem lahko igral vse igre na high tam okrog ene 3 leta? naj kupim raje 6-jedernika za 190EUR ali tega za 130EUR. v igrah verjetno nebo neke velike razlike?.
LP
svetetko ::
V igrah ne bo razlike, oziroma bo 955 boljši zaradi višje frekvence. Pri navitju je odvisno povsem od primerka, kolegu gre samo do 3,5 GHz, nekje 3,8 je maksimum. Če boš imel pa zelo dober primerek pa mogoče 4 ghz. Matična naj bo taka, da ima čimveč bonbončkov za čimmanj denarja Poskusi se izogibati asrocka, nekateri ti bodo odvsetovali tudi gigabyte (čeprav je povsem spodobna firma). Z asusom ali gigabytom ne moreš zgrešiti.
procesor bo black edition 955. torej vzamem recimo gigabyte ud3h za 120EUR pa je?
1x sem nekje slišal da so pri gigabyte-ovih ploščah slabi kondenzatorji oz. nekaj pač nevem točno kaj. pri asusu pa naj bi bile težave če imaš preveč stvari preko usb-ja ko se napajajo. za noben problem nevem točno zakaj se je šlo blo je pa nekaj s tem povezano kot sem napisal.
LP
1x sem nekje slišal da so pri gigabyte-ovih ploščah slabi kondenzatorji oz. nekaj pač nevem točno kaj. pri asusu pa naj bi bile težave če imaš preveč stvari preko usb-ja ko se napajajo. za noben problem nevem točno zakaj se je šlo blo je pa nekaj s tem povezano kot sem napisal.
LP
gruntfürmich ::
če bi jst nabavljal sedaj, bi definitivno vzel asus 890gx. glede usb3 priključka na tej plati pa bi se zelo pozanimal (razlika je 30EUR). pa verjetno slabši 6.jedernik.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
SuperKobeD ::
Gigabyte ud3h uporabljam že kake 4 mesece in za enkrat nimam nobenih pripomb. Z navijanjem nisem imel problemov, mojega Phenoma 955 lahko brez problemov navijem na 4GHz. Ta plošča je defenitivno med boljšimi v svojem cenovnem razredu.
[With the lights out]
jaz bom ploščo kupil v avstriji in, ker se potem nebi rad vozil tja, če bi se mi kaj pokvarilo se mi gre tudi za to, da je plošča čimbolj kvalitetna. torej asus ali gigabyte?
LP
LP
Meizu ::
No ja, sam imam i7 sistem spodaj v podpisu praktično že odkar je i7 prišel na trg. Pa mi plata še vedno perfektno deluje. Nič se ni pokvarilo, nobeh kondenzator ni napihnjen, skratka, deluje kot mora. Tudi zelo stabilna plata je.
Meizu tvoja plata je nekoliko višjega ranga.
Drži, vendar se predsodki glede gigašita ponavadi tičejo kar vseh gigabajtovih plat... :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Pr teh platah je tko, ce ze v startu dela ok, potem je uredu, ampak veliko jih pa ze takoj jebe.
Verjetno cisto odvisno od srece. Kot loterija
Verjetno cisto odvisno od srece. Kot loterija
Ja no, tko je pri vseh platah mar ne? Če ena plata že v štartu jebe, ji prav nič ne pomaga če asus gor piše... ;)
ja ni to cisto tako.
kupiš dve ali 3 plate pa je!
klinker ::
Kot jst vem so mele gigabytke bolj probleme z biosem,al so pa dokaj hitro umrle. Jst z mojo nisem kaj prevec zadovoljen,ker dela kakor ji pase...cpu mi komot dela na 3.4ghz 12h prime bp...a kaj ki od 10ih restartov mi samo 3x boota na tej frekvenci na 3,16ghz je max da dela tako kot mora...dam 1mhz + in ze jebe drugace pa do zdaj imel 3 Asuske,eno Asrock (939 dual sata2) in eno DFI(LP nf4 ultra),ki so pa delale vse zelo dobro,za razliko od te Gigabytke ki jo imam zdaj. Je pa res da vsaj te zadnje za Intele vsi kar dosti hvalijo in tudi na testih so precej dobro ocenjene...ne vem pa kako je z AMD platformo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Zorro ::
Zunaj je testni bios za Asus M2N-SLI Deluxe, ki naj bi podpiral 6-jedrna procesorja 1055T in 1090T.
link do bios
link do bios
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()
očitno je m2n.sli.dlx kar kultna plata...