Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
Dr_M ::
No, upam da zdej vidis kako je, ce drugi tebi to delajo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
M-XXXX ::
vinkl25 ::
Kaj ste eni kekci pa se prcate.Vsak is bo kupil kaj bo hotel, vsi pač niso neki ekstremni navijalci pa gledajo tudi na ceno eni pa ne.Ta tema pa je AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče.... ne pa Intel Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče.... vsaj jaz sem tak prebral.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
PrimozR ::
ti si res možgansko kastriran... enostavno ne veš kaj je dokaz... al pa se numnega delaš bolj kot si...
http://it.anandtech.com/show/2978/amd-s...
http://www.techpowerup.com/103347/AMD_M...
http://www.brightsideofnews.com/news/20...
Hepi? Zdej pa STFU že enkrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Če x45 nebi komentiral tukaj, tudi M-XXX nebi.
Ce eden pise bedarije, mora tudi drugi?
Ce eden pise bedarije, mora tudi drugi?
Sicer popolnoma offtopic pa vseeno: se še spomnite izjave, ki sem jo že večkrat napisal? In se je glasila: pokaži in dokaži mi kje sem govoril neresnico (priznam, pojavilo se je nekaj napak (kot posledica neznanja) katere sem tudi priznal. Verjemi, da je veliko enostavneje direktno zadevo pokazat kje se motim/zavajam (karkoli...), pa se bo debata zaključila na mestu. Tako da je na vas, da dokažete da se motim.
Brane2 ::
Spomnim se še prve "AMD Phenom" teme, ki ste jo zasmetili z Intel AMD prepucavanji in posti brez vsake vsebine.
Pa zatem še eno, ki je bila odprta, ko se je prva zadušila v smeteh.
Pa zatem še eno, ki je bila odprta, ko se je druga zadušila v smeteh.
Tako je prvotni namen povsem zgubljen- vir koristnih informacij je utopljen v gomili smeti.
Namesto, da ste preprosto linkali hitrostne teste, filate temo s svojimi interpretacijami testov, ponavadi strogo omejene na del, ki vam je všeč.
Zadnjih parsto postov je čisto prežvekovanje testov, ki se mi zdi nesmiselno.
Če me zanima čip, potem je zanj relevanten test avtorja, ne pa mnenje tipa, ki se na test sklicuje.
Pa zatem še eno, ki je bila odprta, ko se je prva zadušila v smeteh.
Pa zatem še eno, ki je bila odprta, ko se je druga zadušila v smeteh.
Tako je prvotni namen povsem zgubljen- vir koristnih informacij je utopljen v gomili smeti.
Namesto, da ste preprosto linkali hitrostne teste, filate temo s svojimi interpretacijami testov, ponavadi strogo omejene na del, ki vam je všeč.
Zadnjih parsto postov je čisto prežvekovanje testov, ki se mi zdi nesmiselno.
Če me zanima čip, potem je zanj relevanten test avtorja, ne pa mnenje tipa, ki se na test sklicuje.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Točno tako: in tukaj napisane bedarije in neresnične izjave pač nimajo nič za iskat... Tako kot bom v vsaki Intel temi popravil (če bom le opazil) napako, jo bom v AMD. Vendar kot sem že rekel tole je offtopic.
M-XXXX: zakaj pa hodis "popravljat" pravilne stvari z bedarijami? Za bedarije imas Intel teme.
Pa mimogrede, nabavi kaksen AMD sistem in ga tudi uporabljaj, potem se pa oglasaj tukaj z izkusnjami, ne pa s prazno slamo. Ja?
Pa mimogrede, nabavi kaksen AMD sistem in ga tudi uporabljaj, potem se pa oglasaj tukaj z izkusnjami, ne pa s prazno slamo. Ja?
M-XXXX: zakaj pa hodis "popravljat" pravilne stvari z bedarijami? Za bedarije imas Intel teme.
Se bom še enkrat citiral:
Verjemi, da je veliko enostavneje direktno zadevo pokazat kje se motim/zavajam (karkoli...), pa se bo debata zaključila na mestu. Tako da je na vas, da dokažete da se motim.
In zakaj si ga bi moral lastit? A je mogoče moj AMD sistem kaj drugačen po zmogljivosti glede na sosedovega z isto konfiguracijo?
A ce ima moj sosed avto, ki ga samo gledam, lahko recem da se dobro/slabo vozi?
A ce ima moj sosed avto, ki ga samo gledam, lahko recem da se dobro/slabo vozi?
Če ima tvoj sosed avto katerega je najvišja tovarniška hitrost 220km/h gre 220km/h (ter seveda toleranca: recimo +-2%). Če ima tvoj sosed avto s 130KM ima avto s 130KM (+-2% ali koliko je že dopustno odstopanje). Če po od prvega soseda isti avto pospeši do 100km/h v 8 sekundah, bo tudi od drugega soseda isto naložen avto pospešil v 8 sekundah (+-0.1s). Razen če ne zna šaltat
Ok, se umikam iz tega brezveznega nakladanja.
Dr_M primerjava z avtomobili tukaj ni na mestu, če primerjaš handling. Slednji je namreč subjektiven, številke v testih, ko govorimo o PC sistemih, pač ne. Dejansko je testiranje računalnikov ena izmed lažjih panog (proti npr. avtomobilom, motorjem, biciklom, itd.).
x45 ::
tiborrr ::
Point vsega tega je ravno to da tam kjer je six core resnično izkoriščen je nekako izenačen z i7 920/930 (+-10%). Tam kjer six core ni izkoriščen je pa AMD zadaj. Če bi malo bolj pozorno bral bi opazil, da ves čas omenjam "real time" teste, tam kjer so jedra dejansko izkoriščena. Sploh nisem imenjal sintetičnih testov, raznih memory read/write...
To je pa silno zanimiva ugotovitev - kako je lahko v non-SMP aplikacijah AMD počasnejši, če je izenačen v SMP s svojimi šestimi jedri proti Intel-ovih 4 jedri / 8 niti? Enostaven test lahko izvedeš, če poženeš npr. Wprime na eno instanco na obeh platformah in dobiš - glej no glej - enak rezultat. Jaz sem dobil Cinebench R11.5 rezultate čipa X6 in Ci7 920 (oba na 4GHz) identične do praktično druge decimalke, tako da ne vem kaj serjete tamle zgoraj. Vsaj glede nekih butastih izrazov, kot so 'izkoriščenost' vseh jeder bi lahko nehali. Program dandanes ali podpira SMP ali ga ne podpira, torej laufa na n-nitih naenkrat ali pa le na eni. Osnove sodobnega programiranja bi vsaj prej lahko spoznali, preden odprete usta.
Potem pa še omeniš memory read/write... Ja hudiča, a tretji 64-bitni kanal vmes gre na pivo ali kaj? To je kot da bi primerjal nosilnost prikolice s tremi osmi ali pa dvema.
Ne vem, kaj naj povem, ta tema je že zdavnaj šla v franže, priporočam prepoved vstopa vanjo za x45 in M-XXXXa, ki razen smetenja in zdrahe nista prinesla ničesar.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiborrr ()
To je pa silno zanimiva ugotovitev - kako je lahko v non-SMP aplikacijah AMD počasnejši, če je izenačen v SMP s svojimi šestimi jedri proti Intel-ovih 4 jedri
Hm, let me refreeze it: Vsak procesor opravi celoto (recimo, da je ta celota pri obeh enaka in je 1). Vsako AMD jedro bo naredilo 0.167 dela, vsako intel jedro (pustiva zdajle HT pri strani) pa 0.25 dela. Če program podpira samo eno nit kater procesor bo v istem času naredu več? Nikjer nisem omenjal nobenega primer, da aplikacija podpira 2 ali pa 3 niti, ne več. Ne vem kje si dobil to idejo.
Potem pa še omeniš memory read/write... Ja hudiča, a tretji 64-bitni kanal vmes gre na pivo ali kaj? To je kot da bi primerjal nosilnost prikolice s tremi osmi ali pa dvema.
Še citirat me greš, pa ne prebereš kaj piše?
Če bi malo bolj pozorno bral bi opazil, da ves čas omenjam "real time" teste, tam kjer so jedra dejansko izkoriščena. Sploh nisem imenjal sintetičnih testov, raznih memory read/write...
Jaz nalašč nočem omenjat pravzaprav še napišem da nočem omenjat raznih memory benchmarkov in iger (ki tako ali tako ne izkoristijo procesorjev) in ti mi greš očitat kaj primerjam memory benchmarke?
Ne vem, kaj naj povem, ta tema je že zdavnaj šla v franže, priporočam prepoved vstopa vanjo za x45 in M-XXXXa, ki razen smetenja in zdrahe nista prinesla ničesar.
Če ne mečeš smeti, smetarji ne pridejo
Bože mili, pa ti res ne veš, kaj govoriš, kajne? 4-jedrni Ci7 brez HT-ja potem takem v SMP precej klecne proti AMD X6. V praksi je namreč tako: 1+1+1+1+1+1=6 proti 1+1+1+1+0.25+0.25+0.25+0.25=6. S tem, da si vzame človek par uric časa in leti skozi Wprime ob uporabi različnega števila niti, hitro ugotovi, kolikšen je doprinos HT niti napram pravi, fizični. HT je silno uporabna reč in čakam dan, ko se bo na kaj takega spomnil še AMD. Bolj, kot ti človek razlaga, da je clock-to-clock performance v eno-nitnih aplikacijah enak na obeh čipih - Thuban in Bloomfield - bolj ti serješ z nekimi 1/6 = 0.167 proti 1/4 = 0.25. Ci7 brez HT bi bil siromak kot Ci5 750 ali AMD X4 955.
Si omenil memory read/write? Eto, si. Nalašč.
Noben te ni pooblastil za smetarja tbfh.
Noben te ni pooblastil za smetarja tbfh.
Point vsega tega je ravno to da tam kjer je six core resnično izkoriščen je nekako izenačen z i7 920/930 (+-10%). Tam kjer six core ni izkoriščen je pa AMD zadaj. Če bi malo bolj pozorno bral bi opazil, da ves čas omenjam "real time" teste, tam kjer so jedra dejansko izkoriščena. Sploh nisem imenjal sintetičnih testov, raznih memory read/write...
To je pa silno zanimiva ugotovitev - kako je lahko v non-SMP aplikacijah AMD počasnejši, če je izenačen v SMP s svojimi šestimi jedri proti Intel-ovih 4 jedri / 8 niti? Enostaven test lahko izvedeš, če poženeš npr. Wprime na eno instanco na obeh platformah in dobiš - glej no glej - enak rezultat. Jaz sem dobil Cinebench R11.5 rezultate čipa X6 in Ci7 920 (oba na 4GHz) identične do praktično druge decimalke, tako da ne vem kaj serjete tamle zgoraj. Vsaj glede nekih butastih izrazov, kot so 'izkoriščenost' vseh jeder bi lahko nehali. Program dandanes ali podpira SMP ali ga ne podpira, torej laufa na n-nitih naenkrat ali pa le na eni. Osnove sodobnega programiranja bi vsaj prej lahko spoznali, preden odprete usta.
To je en zelo dober predlog tiborr.
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
tiborrr:
Hardcore intel zanesenjaki ( npr Matejček M-xxxx ) imajo pač patološko možgansko defomacijo da je intel boljši in če boš ti prilimal 100 testov kjer kaže da mu amd diha za ovratnik in to ob pol do 4 x nižji ceni bo on še vedno trobil svoje in vsakič nasvninjal en dolg post... Mene pa ne dajaj v kup s takimi.
Torej gremo na uporabne poste....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
P.S.: Okoli 16.00 se začne revanža z X6 1090T, ker mi je še od zadnjič ostalo nekaj dušika in ga nisem imel prilike skurit čez vikend, pajdaši pa tudi ne (je Moonman prepozno javil). Pa da vidimo, če se stegne še kaj višje od 6.2GHz.
V nasprotnem primeru bom odnehal in vanj vrgel mojega preizkušenega X4 955, ki gre 6.7GHz+ :)
V nasprotnem primeru bom odnehal in vanj vrgel mojega preizkušenega X4 955, ki gre 6.7GHz+ :)
Valvoline ::
Zanimljivo da niso šli direkt na 8 jedrnika. So pa teli 6 jedrniki res best buy za svoj keš. Seveda še *spametovat* je treba software da začne uporabljat vse kar se mu ponuja.zaenkrat če dualcore ni izkorišćen.
Mene pa ne dajaj v kup s takimi.
Torej gremo na uporabne poste....
Sori, TOLE je post leta :P
SIcer pa direkt na 8-core? Še 6-core komaj izkoristimo (večinoma), torej se frekvenca še vedno pozna. V primerjavi s štirijedrnikom takole čez palec (da ima posamezno jedro še vedno enako količino predpomnilnika 8-jedrnik porabi 2x toliko energije, 6-jedrnik pa samo 50% več. Oz. 8-jedrnik 33% več od 6-jedrnika. Da se ujame TDP (ki je zdaj enak za X4 in X6 - večinoma) se seveda zniža frekvenca. Pri močno paraleliziranih aplikacijah je bonus dodatnih jeder večji, pri aplikacijah, ki izkoristijo dva, tri jedra, je pa to prej minus.
In ja, vem da sem trobil, da je dual core dvolj. Pa počasi spreminjam mnenje na quade.
x45, beri prejšnjo stran. Če ne bi toliko srali in operirali z nekimi imaginarnimi dejstvi, kot so 'izkoriščenost' jeder in zmogljivost v primerjavi z intelom, bi morda videli link:
http://www.oc-lab.si/forum/viewtopic.ph...
Jebemti no, saj je pa logično. Kdor rabi surovo računsko moč, bo vzel Ci7, X6, kdor ne, pač ne. O neki izkoriščenosti srat je pa brezpredmetno.
Jebemti no, saj je pa logično. Kdor rabi surovo računsko moč, bo vzel Ci7, X6, kdor ne, pač ne. O neki izkoriščenosti srat je pa brezpredmetno.
Valvoline ::
V čem pa takšna cenovna razlika(100e+) med x6 1090 in 1050? Odklenjen množilnik (BE) pri dražjem ?
Valvo: Isti razlog, kot pri Intelu in njihovih Ci7 920 in 975XE. Odprt množilnik in višja osnovna frekvenca (boljši bin). Le da je tam cenovni prepad na žalost še večji :/
Jah ko si na vrhu si to lako privoščiš. S tem je itak začel AMD, ampak kdo bo zdaj da za AMDja 1000 EUR? Redko kdo. No, sej to je samo za nas potrošnike dobro, ker so BE-ji prijazni za vsak žep, odgovor pa posledično pripravlja tudi Intel :)
Se vedno za 2x vec dnarja.
Edit: Na fudzilli je test, sicer intelovih procesorjev, ampak je lepa primerjava porabe z AMD procesorji. Tudi pri testih Phenoma x6 je marsikdo ponovil meritve porabe procesorjev in so se AMDjevi vedno vsaj tako dobro odrezali, ce ne bolje od intelovih.
Toliko, da se ne bo kdo se kdaj po nepotrebnem usajal.
http://www.fudzilla.com/content/view/18...
Pa se kar se undervoltanja tice, za AMD procesorje sem ze razlozil v tej temi, za intelove pa pise:
Seveda to velja za 32nm procesorje.
Edit: Na fudzilli je test, sicer intelovih procesorjev, ampak je lepa primerjava porabe z AMD procesorji. Tudi pri testih Phenoma x6 je marsikdo ponovil meritve porabe procesorjev in so se AMDjevi vedno vsaj tako dobro odrezali, ce ne bolje od intelovih.
Toliko, da se ne bo kdo se kdaj po nepotrebnem usajal.
Pa se kar se undervoltanja tice, za AMD procesorje sem ze razlozil v tej temi, za intelove pa pise:
Because the CPUs run very efficient at a VCore of about 1.100V we see no reason to attempt lowering the VCore itself. You could only shave off some 0.01V, so we think it's not worth the effort.
Seveda to velja za 32nm procesorje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
1. če niso niti poskušali znižati napetosti Intelovim procesorjem ('ker že tako ali tako delujejo učinkovito'??) je to zgolj leveling the playfield in ne šparanje s porabo.
2. tukaj so vsi procesorji Athloni, X2 oz. X4. Ki imajo precej manj predpomnilnika od Phenomov. Predpomnilnika, ki je lep del porabe procesorja. Večinoma smo, vsja jaz, primerjali porabo s Phenomi. Lahko serviraš še te številke? Če bodo podobno impresivne, super, ni nekega bistvenega razloga za nakup Intela (roko na srce, pri enaki ceni je prednost Intela predvsem poraba, zmogljivost je tam-tam). Sicer ta prednost ostaja.
2. tukaj so vsi procesorji Athloni, X2 oz. X4. Ki imajo precej manj predpomnilnika od Phenomov. Predpomnilnika, ki je lep del porabe procesorja. Večinoma smo, vsja jaz, primerjali porabo s Phenomi. Lahko serviraš še te številke? Če bodo podobno impresivne, super, ni nekega bistvenega razloga za nakup Intela (roko na srce, pri enaki ceni je prednost Intela predvsem poraba, zmogljivost je tam-tam). Sicer ta prednost ostaja.
1. če niso niti poskušali znižati napetosti Intelovim procesorjem ('ker že tako ali tako delujejo učinkovito'??) je to zgolj leveling the playfield in ne šparanje s porabo.
Seveda so poskusali nizat napetost intelovim procesorjem, ampak na dol ne gre nikamor.
2. Ni problema.
http://www.guru3d.com/article/phenom-ii...
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di...
http://www.tomshardware.com/reviews/amd...
http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2...
http://www.legitreviews.com/article/128...
http://www.techspot.com/review/269-amd-...
Sicer stevilke od testa do testa malo variirajo, ampak kaksnih groznih razlik ni.
Bože mili, pa ti res ne veš, kaj govoriš, kajne? 4-jedrni Ci7 brez HT-ja potem takem v SMP precej klecne proti AMD X6. V praksi je namreč tako: 1+1+1+1+1+1=6 proti 1+1+1+1+0.25+0.25+0.25+0.25=6.
Sva se narobe razumela: V aplikacijah, ki podpirajo več jeder je to kar si napisal popolnoma res. Ciljal sem na aplikacije ki podpirajo SAMO eno jedro in tukaj ima i7 in tist njegov jedro prednost, HT pa ne prinese popolnoma nič.
Se bi lahko pa česa boljšega spomnil, ampak res. Ne primerjam, pa še napišem da nočem primerjat, ker je nepomembno, potem pa se ti name spravljaš kako lahko vmešavam notri memory zmogljivosti.
Meni se zdi pa tole hudičevo povezano Oziroma če uporabljaš take aplikacije, ki izkoristijo več jeder boš vzel i7, X6, če ne uporabljaš takih aplikacij ki bi izkoristile več jeder vzameš nekaj drugega.
Seveda so poskusali nizat napetost intelovim procesorjem, ampak na dol ne gre nikamor.
Buče... Vsak spodoben i7 920/930 deluje pri cca 1.2V deluje do cca 4ghz, ti pa trdiš da pri 2.67ghz nebi delal na malenkost nižji? Pod 1V prideš brez problema a tukaj ti gredo pa trdit, da niso mogli pridet pod 1.1V?
http://www.overclock.net/intel-cpus/594...
Buče... Vsak spodoben i7 920/930 deluje pri cca 1.2V deluje do cca 4ghz, ti pa trdiš da pri 2.67ghz nebi delal na malenkost nižji? Pod 1V prideš brez problema a tukaj ti gredo pa trdit, da niso mogli pridet pod 1.1V?
A si ti prizadet al se samo delas? Tisto je bilo za 32nm procesorje.
In ja, 1.2V za 4GHz je tako, kot da grejo vsi Phenomi na min 4GHz.
x45, beri prejšnjo stran. Če ne bi toliko srali in operirali z nekimi imaginarnimi dejstvi, kot so 'izkoriščenost' jeder in zmogljivost v primerjavi z intelom, bi morda videli link:
ja se strinjam, sam jas nisem čist nič o tem pisal o izkoriščenosti so pisali samo klasični seratoji ki se poserjejeo v vsako temo pa saj vemo kdo je to....
BALAST ::
Ta tema je slabo moderirana, sam vik in krik.
Nekdo da povezavo na test in takoj nanj leti par naključnih opazk. Zakaj se ne more ustvarit ena tema samo za teste in druga za polemike, kot imajo nekateri forumi? Saj takih tem je vsak dan več.
Spremljam pa temo samo zaradi želje po novih testih in nekaterih dosežkih o navitju, da se AMD tabor počasi očisti nekdanjih namakanj v drek in zapostavljenosti.
Nekdo da povezavo na test in takoj nanj leti par naključnih opazk. Zakaj se ne more ustvarit ena tema samo za teste in druga za polemike, kot imajo nekateri forumi? Saj takih tem je vsak dan več.
Spremljam pa temo samo zaradi želje po novih testih in nekaterih dosežkih o navitju, da se AMD tabor počasi očisti nekdanjih namakanj v drek in zapostavljenosti.
Ciljal sem na aplikacije ki podpirajo SAMO eno jedro in tukaj ima i7 in tist njegov jedro prednos
Err, PA KAKO če pa sta clock-to-clock v enonitnih aplikacijah praktično identično hitra, procent pri enem ali drugem gor ali dol?! Zakaj bi imel npr. Ci7 930 kakšno opazno prednost pred npr. X6 1050T? V nenavitem stanju sta clockana na enake frekvence, ob izvajanju enonitnih aplikacij se pri obeh vklopi način Turbo, pa sta spet bolj ali manj na enakih frekvencah. Intel ima eno fino lastnost, t.j. trikanalni pomnilniški krmilnik, ki pa - roko na srce - nima pretiranega vpliva na zmogljivost cele platforme, saj že dvokanalni nudi Ci7 dovolj pasovne širine.
Pa še to, da bo konec zmede - aplikacije ne podpirajo jeder ampak podpirajo niti oz. omogočajo izvajanje ene ali večih niti hkrati.
Pa da pridodam kakšno koristno:
linky link :D
Sem izklapljal jedra, ker sem šparal z dušikom (to so bili ostanki od četrtkovega navijanja), na dve žal nisem mogel nastaviti, ker se je obesil ASUS-ov OC softver :) Zadnja validacija z vsemi šestimi jedri je uspela na ~ 6345MHz.
Ni kaj tiborrr dobro si ga namatral.Pa pa sta spet dva pokala padla.
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
kmetek ::
Res zadetek v polno s tem X6, tiborr se priporoča kakšna cenejša matična pod 100EUR? Da kupec ne bankrotira s kako za 200EUR
ASUS M4A89GTD so tudi zelo dobra izbira, pa še onboard AMD 890GX (Radeon HD4290) grafika je! Za tistega, ki rabi le golo računsko moč in nekaj za ogled HD filmov odlična izbira :D
Drugače pa sem uspel dokončati celoten review platforme ASUS Crosshair IV Formula + AMD Phenom II X6 1090T:
http://www.oc-lab.si/test.php?t=113
Je malce drugačen od ostalih reviewov, ki krožijo po netu, zato upam, da vam bo všeč :)
Drugače pa sem uspel dokončati celoten review platforme ASUS Crosshair IV Formula + AMD Phenom II X6 1090T:
http://www.oc-lab.si/test.php?t=113
Je malce drugačen od ostalih reviewov, ki krožijo po netu, zato upam, da vam bo všeč :)
kmetek ::
verjetno je tale?
ASUS, AMD, AM3, AMD890GX (M4A89GTD PRO/USB3)
tale tudi ok?
OP GIGABYTE, AM3,890GX/HD 4290 (GA-890GPA-UD3H)
ASUS, AMD, AM3, AMD890GX (M4A89GTD PRO/USB3)
tale tudi ok?
OP GIGABYTE, AM3,890GX/HD 4290 (GA-890GPA-UD3H)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
V prihodu je nova asusova plata, Asus Crosshair IV Extreme, ki ima nalotan Lucid Hydra cip, torej CF ali SLI ali kombinacija ATi+NV na plati z AMD chipsetom.
V prihodu je nova asusova plata, Asus Crosshair IV Extreme, ki ima nalotan Lucid Hydra cip, torej CF ali SLI ali kombinacija ATi+NV na plati z AMD chipsetom.
Neki ptički iz daljnih vzhodnih krajev mi čivkajo, da jo baje celo dobimo in to kaj kmalu :)