» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
79 / 102
»»

TOP ::

Točno ta hladilnik sem si jaz nabavu in lepo premaga Extrema 120 ki sem ga mel do zdaj.Je pa res da Megahalems je nov hladilnik,medtem ko je Thermalright že kar nekaj časa.Kar se tiče 965 malo bolj poglej različne teste ne guru,kjer tudi kažejo da je I7 860 bolša od I7 920,kar ni res.Poglej različne teste ne enega.

Dr_M ::

In zakaj nebi bil 860 hitrejsi od 920?
Ima visjo frekvenco, visji turbo mnozilnik...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mitja358 ::

http://www.frostytech.com/top5heatsinks... Tukaj je 120 na 3. mestu (true black je nekaj boljši od 120 navadnega), prolimatech pa je na 5. mestu. Aja, pozabil sem povedati. Nakup je obvezen v sestavi.si, kjer imam dobroimetje 42EUR :D

TOP, saj sem zgoraj rekel da je to že 3. različni test.

Najboljši kuler v sestavi.si mi povejte. Naj bo razumna cena.

Kaj pa za ta prolimatech obstaja mounting kit za am2+ in am3?

EDIT: Če mi najdete AMD kit za Prolimatech ga takoj naročim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Točno ta hladilnik sem si jaz nabavu in lepo premaga Extrema 120 ki sem ga mel do zdaj.Je pa res da Megahalems je nov hladilnik,medtem ko je Thermalright že kar nekaj časa.Kar se tiče 965 malo bolj poglej različne teste ne guru,kjer tudi kažejo da je I7 860 bolša od I7 920,kar ni res.Poglej različne teste ne enega.

Mi lahko poveš o kaki razliki govorimo? Stopinj, dve ali več?

PrimozR ::

Ja meni je tudi pisalo namesto 1.525, 1.325 + 0.2 V pri X2 7750+.

Sedaj mam X3 720 na 3750 MHz (stabilno) pri 1.525V, C&Q ON (popolnoma delujoč), multi na 15x, HT Reference clock na 250, HT LInk in NB Speed na 2250 MHz (pri obeh voltaža na auto, ker nevem koliko je deafult) in rami na 1000 MHz pri 1.99V. Se mi zdi da mi je zjutraj delal HT in NB na 2500 na stock voltaži le-teh. Moram še 1x probati.

Evo test 965-ke C3 http://www.guru3d.com/article/phenom-ii... . Sem bil kar presenečen. Že na stock je hitrejša od C2. Navija se na 4 GHz bp. (že na 3 reviewih zaporedoma). Ne vidim prednosti i5 750. V večini testov zmaga 965. Navija pa se mogoče 100-200 MHz bolje (i5).

EDIT: Kaj tale cooler paše na am2+ in am3 podnožja? http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Manjša poraba.

Sicer je bila pa pri Bit-techu C3 revizija nekajkrat celo počasnejša od C2 revizije, C'n'Q pa očitno še vedno ne dela najbolje. http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2...

Razlike v idil skoraj ni bilo 1 stopinja,ko sem proc navil na 4ghz pa ob obremenitvi pa je bla razlia 7 stopinj.Za Megahalems ne boš dobil,klipsov ker gre sam na Intel zaenkrat,tako da potle vzem TRUE.

In kot jaz vidim je Megahalems prvi za Intel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

V drugih državah se da dobiti clipe za Megahalmesa na amd podnožje. Sem v cool-PC pisal če mi lahko dobavijo.

ncc2000 ::

Probaj tukaj, menda 2 na zalogi.

In seveda +1 za ta kuler.

Probaj tukaj, menda 2 na zalogi.

In seveda +1 za ta kuler.

Najlepša hvala za tale link, ampak tako daleč ne grem zaradi tega kit-a. Mislim pa da med TRUE Black in Megahalemsem ni take razlike ne?

EDIT: V mojcomp sem poslal e-mail če mi lahko dobavijo am3 kit in so rekli da ja in čez par minut so ga imeli že gor na strani. Cena pa je previsoka 15EUR. Raje mam TRUE Black in kako stopinj več.

Zgodovina sprememb…

Nore cene za tele zracne hladilnike. 8-O
Ce racunam, da bi mogu vsakih dat toliko za hladilnik, ko sem menjal platformo, sem z vodnim ze mnogo prisparal.

Pa še boljše haljenje maš...

DJ MartiNi ::

Ja saj to je čist normalno, da se pri 64-bitnem sisetmu OC-ja caa. 200 MHz slabše.

Pajade... Čisto nobene razlike ni. Če je procesor 100% stabilen nekje, mora biti tudi v vseh ostalih sistemih. Edina razlaga je to, da že prej ni bil 100% stabilen!

Bi rekel, da je kar razlika. In to tistih 200MHz je kar realnih.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

jest10 ::

Ja saj to je čist normalno, da se pri 64-bitnem sisetmu OC-ja caa. 200 MHz slabše.

Pajade... Čisto nobene razlike ni. Če je procesor 100% stabilen nekje, mora biti tudi v vseh ostalih sistemih. Edina razlaga je to, da že prej ni bil 100% stabilen!

Bi rekel, da je kar razlika. In to tistih 200MHz je kar realnih.

Verjetno je odvisno tudi od tega, kateri del procesorja je bolj švoh. Če je to 64bit del, potem se bo zelo poznalo pri prehodu iz 32 na 64bit. Končni rezultat je pri meni skoraj 0,1V razlike. 32 bit na 1,235V 64bit pa rabi 1,325V(da čez noč zdrži IntelBurn) pri 2540MHz

Bi znalo biti tudi to ja.

Verjetno tudi to ja. Jaz za sebe vem da je bila razlika dobrih 100 Mhz, vendar tisti ni bil tako zelo navit. Pri tem x3 720 BE bi moral preizkusiti ko naslednjič formatiram disk pa poročam. Sem siguren da se vidim že na 3.9 GHz najmanj. :D

Če bo kdo prej rušil sistem pred mano naj proba če se mu da.

Zakaj bi pa rušil sistem? Če bi rad testeral, nov naloži sistem na drugo particijo/drug disk pa je

Zgodovina sprememb…

Če imaš več kot 1 disk, pač tistega kjer je gor linux med inštalacijo izklopiš. Vse plate imajo šanso, da ob zagonu izbiraš iz katerega diska se ti zažene sistem.

Če imaš več kot 1 disk, pač tistega kjer je gor linux med inštalacijo izklopiš. Vse plate imajo šanso, da ob zagonu izbiraš iz katerega diska se ti zažene sistem.

Imam samo 1 640GB disk ker več ne potrebujem.

destroyer2k ::

Bom kar tukaj dal to novico. Ta je da intel in amd sta končala tožbe (večino vse) in intel se strinja, da bo plačal 1,25 miljard $ amd-ju.

http://www.tgdaily.com/business-and-law...

Bom kar tukaj dal to novico. Ta je da intel in amd sta končala tožbe (večino vse) in intel se strinja, da bo plačal 1,25 miljard $ amd-ju.

http://www.tgdaily.com/business-and-law...

Si me prehitel sem že dodajal link: http://www.computerbase.de/news/wirtsch... :D

Poglejte delnice: 20% in še nekaj v trenutku: http://www.google.com/finance?q=amd

Zgodovina sprememb…

Zadnji cas, da se pri AMDju nehajo sopirit in zacnejo delat.
Drugace jih nej pa intel povozi, ce so nesposobni.

M-XXXX ::

Zadnji cas, da se pri AMDju nehajo sopirit in zacnejo delat.
Drugace jih nej pa intel povozi, ce so nesposobni.

A je zdaj mogoče situacija kaj drugačna?>:D

Se že dolgo nisem oglasil tukajle...

Dr_M

Ja potem boš pa z veseljem plačeval 1000EUR za mid range procesor če amd-ja en bo več?

Ne vem kaj imate vsi tako proti amd-ju morate se sprijazniti amd nima denarja toliko kot intel, kar pomeni majn denarja za razvoj.

Če pa misliš da vseeno lahko takoj amd naredi nekaj potem pa probi narediti avto, ki bo bolši od tesla in saveda samo z tvojim denarjom.

A je zdaj mogoče situacija kaj drugačna?>:D

Ne, na zalost ni. Vedno samo neki roadmapi, datumi pa cez 2-3 leta.
To kar oni zdej kazejo, kaj bodo nardil, bi mogl pridt cez pol leta najkasnej, ne pa 2011, ce bomo imeli sreco dejansko 2012.

Ce nimajo dnarja za razvoj, PR pa, potem pa nej grejo kej druzga delat.

M-XXXX ::

Ja potem boš pa z veseljem plačeval 1000EUR za mid range procesor če amd-ja en bo več?

Kot prvo bo Intel naredil vse, da se to ne bo zgodilo, pa tudi če to pomeni, da mora dat miljardo ali pa 2 AMD-ju... Če pa se kaj takega zgodi da AMD propade, pa Intel razbijejo na več delov kar pomeni, da bo imel vsaj dostojno konkurenco:D

Ne vem kaj imate vsi tako proti amd-ju morate se sprijazniti amd nima denarja toliko kot intel, kar pomeni majn denarja za razvoj.

In kako navadnega uporabnika to briga? Njega zanima samo preformance ter cena kolk dnarja ima podjetje pa mu je zadnja skrb.

energetik ::

Tako je, jaz sem zdaj, ko sem kupoval kišto, pogledal kaj dobim za 90-100EUR. In AMD je bil tukaj edina pametna izbira. Athlon X4 620 ali Phenom X2 550 trenutno. Dr_M pa očitno pravi, da bi moral za podobne performanse nabavit Intela za par 10EUR več?

o moj bog, iz kje si pa ti to zdej potegnu?
trenutno imam 3 amd sisteme in nobenga intela, pa trdis da navijam za intela?

x45 ::

Zanimivo, da vedno 'najdeš' Guru3D teste...

dragana ::

Rabil bi en nasvet. Ker mi zdajšnja plošča crkuje, potrebujem matično ploščo (AM2+) z najboljšim razmerjem zmogljivost/cena, ki bo še prebavila moj zdajšnji X2 5400 BE ter 4x 1GB ddr2 rame ter bila še vedno dobra za najnovejše Phenome II. Hvala za predloge.

Karkoli z 785G chipsetom. :)

Ja 785G čipset bo ta pravi.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem dobil v ponudbo MSI 770T-C45 za 57EUR. Vendar je žal po spletnih trgovinah ne najdem sploh.

Nekaj me zanima. Naj imam v BIOS-u vklopljeno C1E Support in AMD Live! ? In kaj to sploh je?

AMD rulz:

AMD na vrhu lestvice Top500

+ 1

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

AMD rulz:

AMD na vrhu lestvice Top500

+ 1

Zmagala :D

še ena zadeva - zanimivo kaj se zgodi pri normalnih
( višjih ) resolucijah :)

http://www.hardware-infos.com/tests.php...

12 jedrnik z 10 mb L3:

Ja pri AMD je značilno da plata prej odleti,kot kaj drugega,tako izkušnjo sem jaz mel,pa ni važen kaj kupiš Asus ali Gigabytko.

x45

2x 6 jedrni je to v resnici.

Pri intelu odleti pa plata in cpu. Vsaj take izkusnje imam jaz >:D

Hm, jaz pa bolj, da odleti del plate, kar poflikaš s PCI karticami :)

x45

2x 6 jedrni je to v resnici.

Da se kar citiram:

In? Intelovi C2Qji so bli pa 2x2 proci, na zunaj še zmer quadi. Kot je tole na zunaj še vedno 12core.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Brane2 ::

V bistvu ni.

Ti lahko za native 12-core napišeš app, kjer 12 niti tesno sodeluje in tam se bo obnašal bistveno bolje od 2x6-corea
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mah, to je irrelevantno, on je tukaj IMO namigoval, da je tale sistem pravzaprav 2x Istanbul in ne 2x Magny COurs. O ja, 24 threaded dual socket PC ;)

PIPI

Sej nisem mislil, da je slabo to, ampak samo pojasnil sem da to sta 2 procesorja na eni matični. Meni osebno je itak vseeno ali je 12x po 1 jedrni važno je performans.

Ja, saj sta 2 proca na matični. Vsak s po 12 jedri ;)

PIPI

?
Če je 12 jedrov vsega skupaj.

PIPI

?
Če je 12 jedrov vsega skupaj.

Lej, vsak procesor je 2x6 jeder. Na plati sta pa 2 taka procesorja.
««
79 / 102
»»