» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
78 / 102
»»

Zorro ::

Kdor ima "cold boot" težavo z novimi procesorji na starih platah (nForce 5), naj poizkuša v biosu znižati frekvenco rama iz 800 na 667 MHz. Meni je to pomagalo in kot vidim na netu, očitno stvar deluje tudi drugim. Poizkusil sem tudi z dvigovanjem voltaže rama pri 800 MHz, pa to ni imelo učinka.

TOP ::

Ja kaj pa drugega preostane AMD kot da zniža cene,če hoče kej prodat.

Dr_M ::

TOP: a sm ti ze povedu, da si idiot?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

swamigi ::

Ja kaj pa drugega preostane AMD kot da zniža cene,če hoče kej prodat.

Točno tko :)

M-XXXX ::

TOP: a sm ti ze povedu, da si idiot?

Sem ti že jaz povedal, da si ti idiot?:D

TOP ima popolnoma prav, v najvišjem razredu ni konkurenčen z cenami, ki jih ima (oziroma je imel), ker i5 za podoben denar ponuja veliko več, kar pa AMD tudi dobro ve (drugače najbrž nebi nižal cen). Vendar če ti tega ne moreš spregledat, ti zato ni potrebno zmerjati tistih, ki to vidijo!

Dr_M ::

Sem ti že jaz povedal, da si ti idiot?:D

Ne, sem pa preprican, da sem jaz tebi. :)

In kaj ma pravzaprav ta tvoja blodnja sploh veze s frekvencami?

Ja AMD je spet zelo konkurencen, ko je precej znizal cene. Sprijazni se.
In res ni potrebno pogrevat stvari, ki smo jih ze obdelali.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Kje sem pa frekvence omenjal? Če ciljaš na mojo splošno trditev glede frekvenc (da če je A pri XXXX frekvencah za 10% hitrejši od B procesorja pri YYYY frekvencah, pomeni da če A procesor naviješ za 10%, bo v končni fazi od B procesorja za okoli 20% hitrejši.

Ja AMD je spet zelo konkurencen, ko je precej znizal cene. Sprijazni se.

Ja bravo in kaj drugega je napisal TOP? Prej ni bil in to je TOP tudi rekel, ti pa si se takoj spravil na njega!

chicolino ::

spet z temi amd vs intel v amd temi..
tega je bilo premleto že preveč.
intelaši bodo pač prisegali na intel amdjevci pa na amd..
kateri je boljši? tisti ki ti za najnižjo ceno ponudi kar rabiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chicolino ()

x45 ::

Mxxx in podobni vsake tolko časa pogrevaju neumnosti in pišejo laži. Core i5 ni konkurenčen zdaj pa sploh ne- predrag.

..

Bingo, in tu kraljuje AMD.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

Brane2 ::

Baje snemajo tanovga Garfielda. Se kdo tu javi za vlogo psa oziroma mačke ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

galu ::

spet z temi amd vs intel v amd temi..
tega je bilo premleto že preveč.
intelaši bodo pač prisegali na intel amdjevci pa na amd..

najboljši prispevek na tej strani teme.
Tako to gre.

TOP ::

Dr M lepo prosim jaz takih besed proti tebi nisem nikoli pisal pa čeprav mam svoje mnenje.Pač napisal sem kar sem opazil in to tudi ti veš.AMD je pač naredu potezo,za katero vejo da je trenutno najbolša in to je tudi prav.

DJ MartiNi ::

Baje snemajo tanovga Garfielda. Se kdo tu javi za vlogo psa oziroma mačke ?

Še mene je zagrabilo, da bi nekaj v tem smislu napisal.

TOP ima popolnoma prav, v najvišjem razredu ni konkurenčen z cenami, ki jih ima (oziroma je imel), ker i5 za podoben denar ponuja veliko več,...

Sem mnenja, da intel ponuja več kot AMD v cenovnem razredu, kjer je i5, sploh če gledamo AMD pred pocenitvijo. Samo da je pa ponujal veliko več se pa ne bi strinjal.

V glavnem, jutri verjetno naročim AMD Athlona II X4 620, tako da upam, da ga dobim še ta teden. Ko ga dobim in ko bo čas, ga malo potestiram. Na visoke frekvence pa ne računam preveč. Multi je zaklenjen na 13, z mojo Asusko M4A78-E pa žal še nisem presegel 280MHz HT ref. clocka. Če se prav spomnim, je bila 277MHz še najvišja stabilna frekvenca, kar je bilo pa več so bile pa težave pri zagonu. Multije sem seveda spustil na ustrezne vrednosti, tako da so bile frekvence procesorja, HT-Linka, NBja in RAMa ustrezno nizke.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

Mitja358 ::

Mimogrede sem zasledil: AMD's next-gen Bulldozer is a 128-bit crunching monster

125 Wattna 965-ka se je že pojavila: http://geizhals.at/a476201.html

opeter ::

Ko se bo pojavil 25 W-ni štirijedrnik, to bo huda novica! Saj 45 W bo kmalu na policah.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ko se bo pojavil 25 W-ni štirijedrnik, to bo huda novica! Saj 45 W bo kmalu na policah.

Saj lahko se že zdaj, ampak kaj ti pomaga če bi imel frekfence okoli 1GHz.

AMD zaenkrat dela na 25W dvojedrniku, ki naj bi deloval pri 1800MHz.

Sem upgradeal še en stari sistem ( X2 6000 ) na 955BE, tokrat na AM3, na MSIjevi plati 790GX-G65 z Patriotovimi Viper DDR-3 RAMi ( 1333MHz, 7/7/7/20 na 1.7V) - 4x 2GB

Vtisi:

BOX cooler je res en crap. Tisti "UuuuuuUUUUuuuuuUUUUuuu" mi je do*izdu zelo hitro. Ga bo treba ekspresno zamenjat. No ja, po drugi strani pa je čip skupaj z njim praktično zastonj, torej ni panike.

S stock coolerjem ce čip navija ene tako kot na mojih prejšnjih platah- do 3.6GHz stabilno. Zanimivo pa je, da mi dela NB na 2GHz na stocku in ga brez težav laufam na 2.4GHz pri VNB= 1.41x V, se pravi malo overvoltanim.

Mam feeling, da bo z IFX-14 coolerjem delal brez težav na 3.8GHz stabilno, če ne celo višje.

jest10 ::

Ima še kdo takšno izkušnjo, da se mu je OC pri prehodu iz 32bit na 64bit sistem opazno poslabšal? Na 32bit sem imel za 2540MHz 1,235V na procesorju in 1,3V za HT link, zdej na 64bit pa moram imeti 1,275V za procesor in 1,4V za HT link. Pa še to ne vem, če je čisto stabilno, še testiram.

energetik ::

BOX cooler je res en crap. Tisti "UuuuuuUUUUuuuuuUUUUuuu" mi je do*izdu zelo hitro. Ga bo treba ekspresno zamenjat. No ja, po drugi strani pa je čip skupaj z njim praktično zastonj, torej ni panike.

S stock coolerjem ce čip navija ene tako kot na mojih prejšnjih platah- do 3.6GHz stabilno. Zanimivo pa je, da mi dela NB na 2GHz na stocku in ga brez težav laufam na 2.4GHz pri VNB= 1.41x V, se pravi malo overvoltanim.

Mam feeling, da bo z IFX-14 coolerjem delal brez težav na 3.8GHz stabilno, če ne celo višje.

Hm, jaz pa skoraj ne slišim box venta na PhII 550. Navadno se vrti pri 1800rpm, ko preseže 40°C gre počasi proti 2000.

Kakorkoli že, tele 955tke se OCajo ene tolk ko stare, NB pa dela bistveno hitreje in to prinese kar nekaj.

NB sem laufal brez problema že na 2.6GHz kar nekaj časa in to pod bremenom, pa sem si raje dal malo rezerve.

Stara 955tka se na 2.6GHz ni niti zbudila ( ali pa je to mogoče zaradi plate/podnožja ?).

Ventilator na teh 955-tkah je pa definitvno slabši kot na "starih". Že po krilcih se vidi, da je narejen nekje v albanski provinci...

g. Oden ::

Kakorkoli že, tele 955tke se OCajo ene tolk ko stare, NB pa dela bistveno hitreje in to prinese kar nekaj.

NB sem laufal brez problema že na 2.6GHz kar nekaj časa in to pod bremenom, pa sem si raje dal malo rezerve.

Stara 955tka se na 2.6GHz ni niti zbudila ( ali pa je to mogoče zaradi plate/podnožja ?).

Ventilator na teh 955-tkah je pa definitvno slabši kot na "starih". Že po krilcih se vidi, da je narejen nekje v albanski provinci...

Na 2,6GHz?!

Ima še kdo takšno izkušnjo, da se mu je OC pri prehodu iz 32bit na 64bit sistem opazno poslabšal? Na 32bit sem imel za 2540MHz 1,235V na procesorju in 1,3V za HT link, zdej na 64bit pa moram imeti 1,275V za procesor in 1,4V za HT link. Pa še to ne vem, če je čisto stabilno, še testiram.

Ja saj to je čist normalno, da se pri 64-bitnem sisetmu OC-ja caa. 200 MHz slabše.

Brane2, To si povečal NB, ki je vgrajen v procesor (ker sem nekaj bral o NB-ju v procesorju ali nekaj podobnega?) Jaz ga imam sedaj na 2.0 GHz in če ga dam na 2.2 ne loada v OS. Za teh 200 MHz je treba dodati Vcore NB-ju?

ja. Jaz imam tako Vcore kot Vnb na 1.4125V in mi dela NB brz problema na 2.6GHz oziroma na 2.4GHz kot ga sedaj laufam.

No, vsaj jaz doslej nisem imel problemov...

IgorM ::

Sem upgradeal še en stari sistem ( X2 6000 ) na 955BE, tokrat na AM3, na MSIjevi plati 790GX-G65 z Patriotovimi Viper DDR-3 RAMi ( 1333MHz, 7/7/7/20 na 1.7V) - 4x 2GB

Kako si zadovoljen s plato v celoti?
Danes naročil nove komponente, pa bo podobna konfiguracija samo drug ram.

Jaz mam CPU na 1.50V (ko je full load, drugače pa na 1.025V). NB VID je 1.2 V, NB je na 1.1V in HT je na 1.2 V.

Aja tako mimogrede. Izšel je nov AMD OverDrive 3.1.

Torej katero voltažo naj povečam? NB, ki je zdaj na 1.1V? Dam na 1.2? Kaj pa s tem NB-jem veliko pridobiš oz. o kaki količini govorimo? Kot o HT-ju?

Ja saj to je čist normalno, da se pri 64-bitnem sisetmu OC-ja caa. 200 MHz slabše.

Pajade... Čisto nobene razlike ni. Če je procesor 100% stabilen nekje, mora biti tudi v vseh ostalih sistemih. Edina razlaga je to, da že prej ni bil 100% stabilen!

energetik ::

Aja tako mimogrede. Izšel je nov AMD OverDrive 3.1.
Zanimivo, morm dons sprobat. A je kaj novega?

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Pajade... Čisto nobene razlike ni. Če je procesor 100% stabilen nekje, mora biti tudi v vseh ostalih sistemih. Edina razlaga je to, da že prej ni bil 100% stabilen!

V mojem primeru je bil na XPjih 100% stabilen na 1,235V- 2 dni prime95 in 50 ciklov IntelBurn. Sedaj na W7 64bit pa je kot kaže zmožen spacati 50ciklov IntelBurna šele na 1,285V. Tako da vsaj v mojem primeru razlika je.

Kolikor sem jaz spobal na 4850e-ki xp sp3 32-bit vs vista 64-bit sp2 se je za 125 Mhz več navil na enaki voltaži.

Glede novosti OD-ja pa je v tem da je bolj natančen pri prikazu temperatur, za smart profiles javi če imaš že CPU OC-jan opozorilo ..
To sem videl v 5 min igranja.

Koliko voltaže mi priporočate za x3 720BE. Sedaj je na 1.50V. Imel sme za benche tudi 1.525V in temperatura ni presegla 52 stopinji.
Aja čez par dni pride nov hladilnik Thermalright TRUE Black 120 + 2x 120 mm 140 CFM venti na njem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Kako si zadovoljen s plato v celoti?
Danes naročil nove komponente, pa bo podobna konfiguracija samo drug ram.

Zelo. Strojček dela super. CPU je poceni. Mogoče bi edino vzel drug RAM, ker se drugje dobi 1600MHz, so pa tu latence dokaj nizke.

DDR-3 Viper je full hladnejši od DDR-2 verzije. Slednjo si moral solidno OverVoltat ta dela na turbo nastavitvah in takrat se je bolj grela in jo je blo fajn hladit. DDR-3 je na 1.7V "mrtav-ladan"...

Jutri bi naj dobil komponente, se javim ko sestavim, me prav zanima kako se bo obnesla zadeva.

Kere RAMe si pa vzel , kje in kolk si dal zanje ?

Koliko voltaže mi priporočate za x3 720BE. Sedaj je na 1.50V. Imel sme za benche tudi 1.525V in temperatura ni presegla 52 stopinji.
Aja čez par dni pride nov hladilnik Thermalright TRUE Black 120 + 2x 120 mm 140 CFM venti na njem.

1.55V 24/7 bp. Do 1.6V max.
Tako to gre.

1.55V 24/7 bp. Do 1.6V max.

Aha, a pol ni nič slabo če ima matična samo 4+1 fazo in nima hladilnika na fazah (sicer pretok zraka je zelo dober). Jaz sem bom ustavil pri 1.55V. A ni tole že mal za vodno? Kaj pa degradacije se imam kaj bat?

Na enem reviewu so so eni gonili 1.65V na stock kulerju..
Tako to gre.

Na enem reviewu so so eni gonili 1.65V na stock kulerju..

Ja samo na reviewu imajo samo za benche in ne za 24/7. Zdaj sem pri 3.8 GHz na 1.50V. Zdaj me zanima kaj more bite manj NB speeed ali HT Link. Vem da eno more biti isto ali več od drugega. Voltažo pa katero povečam CPU/NB ali NB?

Zakaj sploh je CPU Spread Spectrum? Zdaj je enable. Naj dam disable?

EDIT: Zdaj sem znižal multi na x17 in dal bus speed na 220 in je NB speed in HT Link na 2200. Prej če pa sem dal ročno multi od NB-ja na 11x (da je 2200) pa ni bootalo). V čem je zdaj fora? NB lahko naviješ samo preko Bus speeda? Kaj pa HT LInk se splača navijati?

Zgodovina sprememb…

Kere RAMe si pa vzel , kje in kolk si dal zanje ?

Nič nisem dobil, ni blo bilo komponent, šele naslednji teden, če bo ko bo.
Po ponudbi pa imam g.skill f3-12800cl9d-4gbnq 2x2gb 1600.

Zdaj me zanima kaj more bite manj NB speeed ali HT Link. Vem da eno more biti isto ali več od drugega. Voltažo pa katero povečam CPU/NB ali NB?

CPU-NB ne sme (ne more) biti manj kot HT! Za tvojo frekvenco 3.8ghz je teoretično optimalna frekvenca cpu-nb med 2.4 in 2.6ghz (probaj in benchaj da vidiš kaj je bolje)
voltažo pa itak večaš od cpunb!

Zgodovina sprememb…

Spread Spectrum daj pri navijanju na Disable.

Za 24/7 se mu ne splača, pa še na max oc se na povprečnih hlajenjih bolj malo pridobi...:|
Tako to gre.

Jaz sedaj dobre dve uri s Prime-om preganjam Athlona II X4 620 na 3510MHz, kar je kar soliden OC glede na to, da je privzeta frekvenca 2600MHz. Temperature so pa precej visoke, kar ni niti nič čudnega. Zmanjkalo mi je AS5 in sem ponucal kar tisto, ki se je še držala hladilnika. Cool-PC je pač ob sobotah zaprt, tako da mi danes ni uspelo dobiti željene MX2. V glavnem, na jedrih mi kaže 63°C, glavna pa 67°C. Temperatura v sobi je 25°C.

Glede napetosti pa ena zanimivost, in sicer: v BIOSu imam nastavljeno na tako kot sem imel pri Phenomu II X3 720BE na 1.6V, s tem da mi je tam CPU-Z kazal 1.5V + 0.1V CPU Extra-OV še v AMD OD. Sedaj pa mi CPU-Z kaže zgolj 1.3V, v AMD OD pa CPU Extra-OV kaže 0,3V.

Ja meni je tudi pisalo namesto 1.525, 1.325 + 0.2 V pri X2 7750+.

Sedaj mam X3 720 na 3750 MHz (stabilno) pri 1.525V, C&Q ON (popolnoma delujoč), multi na 15x, HT Reference clock na 250, HT LInk in NB Speed na 2250 MHz (pri obeh voltaža na auto, ker nevem koliko je deafult) in rami na 1000 MHz pri 1.99V. Se mi zdi da mi je zjutraj delal HT in NB na 2500 na stock voltaži le-teh. Moram še 1x probati.

Ja meni je tudi pisalo namesto 1.525, 1.325 + 0.2 V pri X2 7750+.

Sedaj mam X3 720 na 3750 MHz (stabilno) pri 1.525V, C&Q ON (popolnoma delujoč), multi na 15x, HT Reference clock na 250, HT LInk in NB Speed na 2250 MHz (pri obeh voltaža na auto, ker nevem koliko je deafult) in rami na 1000 MHz pri 1.99V. Se mi zdi da mi je zjutraj delal HT in NB na 2500 na stock voltaži le-teh. Moram še 1x probati.

Evo test 965-ke C3 http://www.guru3d.com/article/phenom-ii... . Sem bil kar presenečen. Že na stock je hitrejša od C2. Navija se na 4 GHz bp. (že na 3 reviewih zaporedoma). Ne vidim prednosti i5 750. V večini testov zmaga 965. Navija pa se mogoče 100-200 MHz bolje (i5).

EDIT: Kaj tale cooler paše na am2+ in am3 podnožja? http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Zgodovina sprememb…

Mtija, kaj boš z tistim, vzemi to: http://www.dinokomp.si/product_info.php... ;)

Definitivno najboljše pri zraku kar lahko dobiš.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

Mtija, kaj boš z tistim, vzemi to: http://www.dinokomp.si/product_info.php... ;)

Definitivno najboljše pri zraku kar lahko dobiš.

Se ti zdi da imam Intel? :D
Mislim da je true black eden najboljših kulerjev ne? Ali je ša kateri boljši v podobnem cenovnem rangu?

Saj z nekaj modinga ni vrag da ne gre gor.

Ja, Prolimatech Magahalems.:D
Tako to gre.
««
78 / 102
»»