Forum » Strojna oprema » AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....
AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

x45 ::

M-XXXX ::
ahaaaa
Photoworks:
http://www.guru3d.com/news/core-i5-test...
pa da ne limam cen že 15 tič.....
ahaaaaa, pa ostalih 15 testov: http://www.oc-lab.si/test.php?t=108
Na daj, za 5-10% višjo ceno se pa splača, če dobiš 20-30% višji preformance...

Mitja358 ::
ti ši še v časih 486 k... itak so vsi današnji quadi dovolj močni, gledaš kaj je naj nakup, poraba odzivnost... in tu je amd pač mal boljši.
Pri porabi je I5 v prednosti pred kako 955-ko in 965-ko, odzivnost je odvisna predvsem od trdega diska (če pa misliš točno na procesorje so pa itak vsi odzivno od Semprona pa do i7).
Če bi jaz osebno zdaj kupoval celo novo platformo bi definitivno brez pomislekov vzel I5, ker pač navijam. Drugače P/P je AMD še vedno v prednosti, ampak če malo resneje navijaš je vseeno kaj vzameš in tu nastopijo prednosti kot so (poraba....) ...
Ampak AMD je naredil s PH II velik korak naprej in če naredi še tak korak ali večji pri buldožerju bo super.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()

energetik ::
Dajte mi prosim priporočit eno AM2+ plato in eno AM3 in katero od teh podnožij se mi bolj splača. Verjetn bom nabavu X2 550, pa se ne morem za plato odločit. Ne rabi imet integrirane grafike in SLI. Imel pa bi malo boljšo, ne čisto osnovne. Torej 4 DIMM reže, vsaj 5 SATA priključkov, BIOS kjer lahko štelam voltažo, multi od CPU, frekvence posebej itd. Ampak nad 100€ za plato ne bi šel.

TOP ::
Mitja ti si eden najbolj pametnih Amdejevcev,ko poveš resnico,ne kot svojeglav X45.Jaz tud mam Intel,pa sem vsakemu odgovarjal da je AMD P/P,sedaj ko je prišel I5 pa je mal za razmislit.

Mitja ti si eden najbolj pametnih Amdejevcev,ko poveš resnico,ne kot svojeglav X45.Jaz tud mam Intel,pa sem vsakemu odgovarjal da je AMD P/P,sedaj ko je prišel I5 pa je mal za razmislit.
Hvala

Pač zdaj je čas I5. Samo cena naj še malo pade (10€ procesor, 10€ matična in je že v rangu P/P AMD-ja).

PrimozR ::
Folk, ne govorte i5, ker so tut i7 proci na GLA-1156. Sicer pa ja, pri porabi LGA-1156 je Intel naredu čisti WTF. Cena samega proca pa tudi ni tako slaba, mogoče vseeno rahlo visoka. Tudi pri platah ne bo takih problemov, a bodo, kot ponavadi, dražje od AMDjevih (790 GX za 120ish € je super, P55 je bolj entry rang). P/P je bil prej AMD gladko prva izbira, zdaj je pa drugače... Za menjavo sistema bi jaz močno premislil, a na koncu verjetno vzel AMDja zaradi X2 proca in mATX plat. Če Intel porihta še to, bo pa izbira težka.

ialexxb ::
Danes sem prejel PII X2 550 (serija 0926) in ga uspešno odklenil s stock coolerjem na matični M4A78-E s ta novim BIOS-om...čez teste gre pri OCCT in PrimeTemp skozi brez napak, tako da stabilnost absolutno ni več vprašanje. V bližnji prihodnosti bo navit z coolerjem Scythe Infinity, nakar pričakujem kar dobre rezultate.
P/P z malo sreče:
1. AMD Phenom II 550 BE (0926 - preverjeno z moje strani, 0918, 0904...) ----> cca. 95 EUR (npr. Mlacom, EnaA...)
2. Asus M4A785TD-V EVO ----> 88 EUR (sestavi.si)
Skupaj ----> 183 EUR
Toliko še i5 sam ne stane, pa se lahko vseh tistih 30 odstotkov samo skrije, saj je razlika v cenah 60 odstotna! Glede tiste sreče mislim, da ni več takšen strah, saj se da to preveriti, vsaj pri matičnih ploščah. Res pa je, da še vedno ni izključena ta možnost, da je proc zanič/defekten.
http://www.xtremesystems.org/forums/sho...
http://www.overclock.net/amd-cpus/53550...
"Vodič" za odklep jeder na Asus M4A78-E
http://www.overclock.net/amd-motherboar...
P/P z malo sreče:
1. AMD Phenom II 550 BE (0926 - preverjeno z moje strani, 0918, 0904...) ----> cca. 95 EUR (npr. Mlacom, EnaA...)
Skupaj ----> 183 EUR
Toliko še i5 sam ne stane, pa se lahko vseh tistih 30 odstotkov samo skrije, saj je razlika v cenah 60 odstotna! Glede tiste sreče mislim, da ni več takšen strah, saj se da to preveriti, vsaj pri matičnih ploščah. Res pa je, da še vedno ni izključena ta možnost, da je proc zanič/defekten.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ialexxb ()

Dr_M ::
AM3 bo dobil 6 jedrni procesor, LGA1156 pa dvojedrni v 32nm.
Intel zmaga, ja.
Intel zmaga, ja.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

HvalaJa saj ne vidim razloga da bi lagal če pa kažejo testi obratno. Pol pa komu kaj narobe svetuješ, da je tole boljše in potem vidi en test, kjer je njegov (npr. procesor) zelo slab in potem ni več zadovoljen s tem.
Pač zdaj je čas I5. Samo cena naj še malo pade (10€ procesor, 10€ matična in je že v rangu P/P AMD-ja).
ja če bi videl prave teste...pa še nič ni.
seštej si cene itel je predrag!!!
pa 6 jeder pozabi na 1156.

Danes sem prejel PII X2 550 (serija 0926) in ga uspešno odklenil s stock coolerjem na matični M4A78-E s ta novim BIOS-om...čez teste gre pri OCCT in PrimeTemp skozi brez napak, tako da stabilnost absolutno ni več vprašanje. V bližnji prihodnosti bo navit z coolerjem Scythe Infinity, nakar pričakujem kar dobre rezultate.
P/P z malo sreče:
Skupaj ----> 183 EUR
čestitam k odklepu :)

PrimozR ::
AM3 bo dobil 6 jedrni procesor, LGA1156 pa dvojedrni v 32nm.
Intel zmaga, ja.
TBH, za moje potrebe, definitivno, brezpogojno ja, dokler to ne bo 'Penitum Dual core' serija.
EDIT: ampak bojo dual cori nižjega ranga, z vgrajeno grafo, tko da tudi fail...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

chicolino ::
eno vprasanje.. kaksne temperature naj bi trpeli chipseti 790gx?
jaz imam namrec okoli 44°c idle in full load cca 55°c. da pa iz tistih 55°c pade nzaj na 44° mu rabi lep cas (20min)
trenutno imam odprto ohisje in en ventilator usmerjen direkt na chipset (vendar airflow je kar bogi) in rebra so kar vroča
any suggestions?
jaz imam namrec okoli 44°c idle in full load cca 55°c. da pa iz tistih 55°c pade nzaj na 44° mu rabi lep cas (20min)
trenutno imam odprto ohisje in en ventilator usmerjen direkt na chipset (vendar airflow je kar bogi) in rebra so kar vroča
any suggestions?

Core i5 Clarkdale so zaenkrat napovedani samo dual core z HT + grafika.
To bo se zanimivo. Ce ne bodo izdal vsaj se 4 jedrne, bo intel naredil fail stoletja.

To bo se zanimivo. Ce ne bodo izdal vsaj se 4 jedrne, bo intel naredil fail stoletja.

Pa nej ne dajejo grafike gor. Brez veze.
No bomo vidl, kaj bo cas prinesel.
Mimogrede, procesor za 1156 ki je res hitrejsi in zagotovo boljsi kot Phenom2, je core i7 860, ki pa v AT stane 275€ (Ph 955 je 155€).
Torej, intel spet buce prodaja.
No bomo vidl, kaj bo cas prinesel.
Mimogrede, procesor za 1156 ki je res hitrejsi in zagotovo boljsi kot Phenom2, je core i7 860, ki pa v AT stane 275€ (Ph 955 je 155€).
Torej, intel spet buce prodaja.

Mimogrede, procesor za 1156 ki je res hitrejsi in zagotovo boljsi kot Phenom2
čak, čak, kaj je pa z 750 narobe?

Nima HT. To je to, kar naredi i7 res hitrejsega in bi vsaj pri meni prevesila tehtnico. Samo ne za 275€, ampak max 200.

To je to, kar naredi i7 res hitrejsega in bi vsaj pri meni prevesila tehtnico.
Koliko pa misliš da se HT dejansko pozna? Govoriva o % razliki... 5%? 25%? 50%?

V sintetiki se dovolj pozna, da so vsi testi v prid intelu.
In ne, ne gre se toliko za samo hitrost, ampak za multitasking.
Ce se nebi poznalo, nebi nihce imel uklopljen HTT.
In ne, ne gre se toliko za samo hitrost, ampak za multitasking.

Ravno navijalci se dostikrat poslužujemo možnosti izklopa HT-ja ker gre lahko nato procesor do okoli 200mhz višje in je ponavadi v takem primeru meja med vklopljenim ter izkopljenim HT-jem ZELO tanka

Takrat ko gre za max oc ze, kaj pa za 24/7?

Takrat ko gre za max oc ze, kaj pa za 24/7?
Zelo podobna situacija- Brez HT-ja gre procesor za recimo 100-150mhz več (grobo povprečje). Prav tako je pri HT poraba višja, prav tako temperature...

Potem Intel nima vec prednosti.

TOP ::
Če jo ima ali ne,bo I5 sveža roba,ki jo bodo kupovali.Na AMD pa je da čim prej izda tega 6 jedrnika pa ne zaradi potrebe,temveč zaradi marketinga.Ker z X4 955 ne bo več dolgo,ker se mu I5 močno približuje po ceni v moči je pa že znano.

jest10 ::
cene 5870 X2:
http://www.computerbase.de/news/hardwar...
ugodno !!
Ej trol, kaj ima to veze s Phenomi?

IgorM ::
Razmišljam kaj se bolj splača kupiti, ali x2 550 ali athlon II x4 620.
Dejanska razlika v ceni je minimalna, zdaj pa kaj je večja možnost da na 550 odkleneš 2 jedri, ali pa da na 620 odkleneš dodaten keš, se pravi 6MB.
Kaj predlagate oz. vaše izkušnje?
Dejanska razlika v ceni je minimalna, zdaj pa kaj je večja možnost da na 550 odkleneš 2 jedri, ali pa da na 620 odkleneš dodaten keš, se pravi 6MB.

Jasno da Athlona X4. Tudi če ne boš odklenil L3, boš še vedno imel 4-jedernika, ki ne zaostaja kaj veliko za Phenomom pri isti frekvenci. Če pa se ti X2 ne odklene, si obtičal na dveh jedrih.
Pa še nekaj. Le prvi Athloni se bodo odklepali. Kasneje to ne bo več možno, tako da se ne preveč zanašati na to.
Pa še nekaj. Le prvi Athloni se bodo odklepali. Kasneje to ne bo več možno, tako da se ne preveč zanašati na to.

galu ::
Meni je phenom super proc.. Le nekaj me zelo moti. Ni podpore za SLI! In to, je za mene, ki mam vsaka 2 meseca novo kombinacijo graf nujno... Bi mel že GTX285 SLI, če nebi imel PII samo CF podpore.
To je v bistvu edini razlog da bi prodal fenoma pa kupil i5 in ga navil do nekje 4.3GHz (voda).
To je v bistvu edini razlog da bi prodal fenoma pa kupil i5 in ga navil do nekje 4.3GHz (voda).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()

Ja ravno zaradi tega sem povprašal, ker sem videl da so dobavljivi, pa bi probal dobiti tole prvo serijo, samo žal se ne ve še kaj dosti o tem, pa tudi informacij o batchih, ki bi naj bile prve serije še nisem zasledil.
Drugače pa po moje še vedno boljši nakup x4 620.
Drugače pa po moje še vedno boljši nakup x4 620.

Še enkrat vprašam - ali X2 550 laufa na M4N78 AM2+ plati ali ne. Na Asusovi strani je procesor podprt, pod AMD priporočenimi platami pa je ni?
Jest10 - sem pred podobno dilemo, zato me zanima zakaj Athlon X4 620? Namreč videa ne bom obdeloval, bolj bi rabil za kakšen špil, pa fotke rotiral/resizal. Poleg tega je X2 550 black edition..
Jest10 - sem pred podobno dilemo, zato me zanima zakaj Athlon X4 620? Namreč videa ne bom obdeloval, bolj bi rabil za kakšen špil, pa fotke rotiral/resizal. Poleg tega je X2 550 black edition..

Tudi če X4 620 ni BE, ga lahko še vedno kar dobro naviješ. Čez 3GHz brez skrbi prideš.
Če je procesor pri Asusu napisan med podprtimi-kje je potem problem??

Ali se pozna razlika pri navijanju amd-jev med množilnikom in vodilom?
Ali je 1600 ddr3 ram dovolj za navitje vodila?
Ali je 1600 ddr3 ram dovolj za navitje vodila?

Potem Intel nima vec prednosti.
Vidim da nisi dojel kaj sem ti hotel povedati- i7 ne i5 NE RABITA HT, da prehitita Phenoma po dolgem in po čez!

o ja rabi. razen v sinteticnih testih, kjer je intel bil vedno dober, celo p4.

Tudi če X4 620 ni BE, ga lahko še vedno kar dobro naviješ. Čez 3GHz brez skrbi prideš.
Ja samo kdaj bodo pa Athloni II X3 in X4 v naših štacunah? Poleg tega bodo očitno potrebne izključno AM3 plate in DDR3. Vprašanje kaj je zdaj bolje - Phenom 550 3,1GHz z 6MB L3 ali Athlon X4 620 2,6GHz brez L3... Cena bo verjetno tam-tam...

Pri dinokomp je razlika mes x2 550 in x4 620 je 6€, je pa res da je 620 tray in da ima samo 1 leto garancije in je brez hladilnika, ki pa ga ob navitju moraš tako in tako menjati.
Če kupuješ na novo pa ni več velike razlike med ddr2 in ddr3, pa še večjo izbiro osnovih plošč imaš vsaj za moje pojme, pa aprimer novi asusovi bios-i bi naj dopuščali še nekaj več obcij pri odlepanju jeder, pa če ne druga tud zamenjava procesorja je lažje v primeru, da greš na loteriju pri odlepu in šele kasneje menjaš procesor.
Če kupuješ na novo pa ni več velike razlike med ddr2 in ddr3, pa še večjo izbiro osnovih plošč imaš vsaj za moje pojme, pa aprimer novi asusovi bios-i bi naj dopuščali še nekaj več obcij pri odlepanju jeder, pa če ne druga tud zamenjava procesorja je lažje v primeru, da greš na loteriju pri odlepu in šele kasneje menjaš procesor.

Ja samo kdaj bodo pa Athloni II X3 in X4 v naših štacunah? Poleg tega bodo očitno potrebne izključno AM3 plate in DDR3. Vprašanje kaj je zdaj bolje - Phenom 550 3,1GHz z 6MB L3 ali Athlon X4 620 2,6GHz brez L3... Cena bo verjetno tam-tam...
Za Prve Athlone X4 DDR2 ne bi smel biti problem, glede na to, da je to le Phenom z izklopljenim L3. Kako bo pa, ko bodo na svojem jedru pa ne vem.

Meizu ::
Meni je phenom super proc.. Le nekaj me zelo moti. Ni podpore za SLI! In to, je za mene, ki mam vsaka 2 meseca novo kombinacijo graf nujno... Bi mel že GTX285 SLI, če nebi imel PII samo CF podpore.
Evo, jst ti lahko ponudim mojo kišto (brez GPUja seveda) za tvojo kišto (komponente, seveda, ohišje obdrživa, ter optične enote in podobne oslarije, pa disk če hočeš, moj je manjši) za tvoje doplačilo. Če si za mi javi.

cene 5870 X2:
http://www.computerbase.de/news/hardwar...
ugodno !!
Tole ne spada v to temo!!! Za to je tema ATI grafične kartice! Če ne pa odpremo samo eno temo in v tisti se bomo o vsem pogovarjali :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mitja358 ()

Razmišljam kaj se bolj splača kupiti, ali x2 550 ali athlon II x4 620.
če je mala razlika 620 x4

Verjetno še nisi slišal za plošče z n force čiseti 750 a 780a 980a , vse za am2+ nekatere za am3..in vse imajo tud SLI...
npr dinokomp ima lepo izbiro, pa še poceni so.
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()

galu ::
Nucal sem AM3 matično za naslednje proce (in seveda ta GD70 je bila zelo sexy :P). Nforce za AM3 (kolk jst vem) kakšen vreden omembe ne obstaja. Za AM2+ že, ampak kot sem rekel.. AM3 je sedanjost. Sploh pa nucam CF & SLI, kar pa AMD platforme (še) ne podpirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()

_koki_ ::
Sploh ne omenjat Nforce, ker to je daleč najslabše kar se je kadarkoli prodajalo...
Mogoče so bli vredu v starih časih Athlonov (462,754,939) pa še takrat so crkovale plate kot po tekočem traku in tudi sam sem si lastil 3 takšne vseh treh proizvajalcev (asus k8n-e, gigabyte ga-7n400-e ter abit nf7-s) in vse so šle po gobe na dolgi rok!!!
Ne mislim s tem vržt slabo luč na AMD, po tem obdobju intel narekuje tempo (kupim pač tisto kaj je v danem trenutku boljše) ampak zarad Nvidie (Nforce-a) se mi je mal zamerilo vse skup...
Vem, da je sedaj situacija drugačna, ko ni več Nforce pogoj za navijanje AMD procesorjev je pa vse to pustilo tak pečat da od njih več ne kupim nič, pa če je 100000000x bolš od konkurence...
Mogoče so bli vredu v starih časih Athlonov (462,754,939) pa še takrat so crkovale plate kot po tekočem traku in tudi sam sem si lastil 3 takšne vseh treh proizvajalcev (asus k8n-e, gigabyte ga-7n400-e ter abit nf7-s) in vse so šle po gobe na dolgi rok!!!
Ne mislim s tem vržt slabo luč na AMD, po tem obdobju intel narekuje tempo (kupim pač tisto kaj je v danem trenutku boljše) ampak zarad Nvidie (Nforce-a) se mi je mal zamerilo vse skup...
Vem, da je sedaj situacija drugačna, ko ni več Nforce pogoj za navijanje AMD procesorjev je pa vse to pustilo tak pečat da od njih več ne kupim nič, pa če je 100000000x bolš od konkurence...

Kaj si pa kupoval skart robo.
Mam se vedno lepo delujoco Epox plato z NF4 Sli chipsetom.
Sicer pa koji k**** ima chipset veze s crkovanjem plate?
Mam se vedno lepo delujoco Epox plato z NF4 Sli chipsetom.
Sicer pa koji k**** ima chipset veze s crkovanjem plate?

Pa ima kaksen dokaz za to? In prej karkoli drugega crkne, kot pa sam chipset.